University of Milano - Bicocca

Introduktion

Bicocca är ett ungt universitet som kommer att koppla dig till studenter från hela världen. Du kommer inte bara att vara student här. Du kommer att vara medlem i den globala gemenskapen. Sedan starten har universitetet i Milano-Bicocca nått utanför sina gränser och ingått olika avtal med europeiska och icke-europeiska universitet.

Forskning är alltid global. Våra lärare är medlemmar i internationella forskargrupper som delar många projekt och initiativ, med ett gemensamt engagemang för att öka kvaliteten på undervisningen. Vårt fokus på innovation erbjuder studenterna konkurrenskraftig och praktisk träning

Vår tradition

På Bicocca förändras vi alltid med världen omkring oss, och kombinerar vetenskaplig rigoritet med förmågan att utvecklas när vi tar oss an nya utmaningar och strävar efter högre mål. Bicocca är helt enkelt ett sätt att leva.

Studenter, lärare och personal delar det gemensamma målet att vilja behålla Bicoccas ledande roll inom utbildning, etik, respekt, färdigheter och expertis. Tillsammans har vi byggt en stimulerande och öppen miljö där vi kan driva passioner, färdigheter och kunskaper. Bicocca handlar inte bara om utbildning - det handlar också om engagemang, kultur, kunskap, teknik, hårt arbete och framgång.

Bicocca är mer än ett universitet.

Mission & Vision

Genom vårt breda och rika utbildningsutbud strävar vi efter att låta eleverna hitta sitt verkliga yrke, främja sina egna intressen, ta en kritisk blick och skaffa sig färdigheter och gedigen kunskap för att bygga sitt yrke.

Utmärkt undervisning, utmärkt forskning och högkvalitativ service sätter individen i fokus, som grundpelarna i ett modernt, framtidsinriktat universitet.

Vårt universitet lär sina studenter att ta vara på världens möjligheter och att inte vara rädda för att konfrontera dem och sätta sig själva där. Det är ett inkluderande universitet som delar, respekterar och värnar om mångfald, som en av dess främsta värderingar.

Bicocca är ledande inom lokal och internationell kulturell utveckling.

Platser

  • Piazza dell'Ateneo Nuovo, 1 - 20126, Milano, , Milan

Frågor