Read the Official Description

Upptäck universitetet i Hradec Králové

UNIVERSITET HRADEC KRÁLOVÉ

Möt den dynamiska och ungdomliga miljön vid universitetet i Hradec Králové - ett institut grundat 1959 som har båret sitt nuvarande namn sedan 2000. För närvarande tillhandahåller Alma Mater av mer än 7300 studenter, Högskolan i Hradec Králové högkvalitativ högskoleutbildning inom ett stort antal studierfält som omfattar samhällsvetenskap, humaniora, utbildningsstudier, naturvetenskap, ekonomi och informationsteknologi. Ett stort antal ansökningar som lämnas till universitetet varje år visar den höga efterfrågan på studier vid universitetet och det bekräftar sitt utmärkta namn.

Universitetet i Hradec Králové är en livlig institution, och dess ständiga utveckling återspeglas både i akademisk och byggverksamhet: nya fakulteter och institut etableras, nya studieprogram ackrediteras och byggandet av universitetsområdet ligger i oupphörlig framsteg. Universitets campus ligger bekvämt i stadens centrum inom gångavstånd från de andra universitetsbyggnaderna, utbildnings- och vetenskapliga biblioteket och gamla stan.

utexaminerade

Universitetet i Hradec Králové förbereder kvalificerade specialister som lyckas på den lokala arbetsmarknaden såväl som utomlands. Under 2010 mottog universitetet Diplom Supplement Label, ett intyg utfärdat av Europeiska kommissionen som bekräftar att universitetet uppfyller alla normer för europeiska högskolor. Dokumentet ges automatiskt till alla akademiker, och det garanterar världsomspännande erkännande av examensbeviset från Hradec Králové universitet.

Universitetet består av fyra delar: Utbildningsfakulteten, Informatik- och förvaltningsfakulteten, Filosofiska fakulteten och Naturvetenskapliga fakulteten.

FAKULTET FILOSOFI

university building

Den filosofiska fakulteten UHK erbjuder BA, MA och doktorandprogram i tjeckiska språket på heltid och i flera studieområden, en delstudieform. Det ger utbildning inom områdena historia, arkeologi, arkivvetenskap, statsvetenskap (med specialisering i Afrika och Latinamerika i MA och doktorandprogram), sociologi, filosofi och flera tvärvetenskapliga studieområden (fokuserad på informatik och multimedia i arkivvetenskap och arkeologi).

Fakultetens studenter kan ge av kontakterna med utländska universitet och tillbringa ett segment av sina studier utomlands hos en av partnerinstitutionerna över hela världen. Den filosofiska fakulteten ger undervisning i historia och samhällsvetenskap för de studerande som undervisar i studieprogram vid utbildningsfakulteten. Kandidater från fakulteten förvärvar förstklassig kunskap inom humaniora och samhällsvetenskap och hittar ett brett utbud av arbetsmöjligheter i offentliga institutioner, icke-statliga organisationer, kommersiella organ, media, eller i forskning och utveckling.

Den filosofiska fakulteten erbjuder också heltid MA och doktorandprogram på engelska, dvs MA-studieprogrammet Centraleuropeiska studier och två doktorandstudier Latinamerikanska studier och afrikanska studier. Förutom de här studieprogrammen erbjuder den en förberedande kurs av tjeckisk språk och specialiserad universitetsutbildning för internationella studenter.

ANVÄNDBAR INFORMATION

Det akademiska året är organiserat i 2 terminer. Vintersemestern börjar vanligtvis den tredje veckan i september och slutar i december. sommarsemestern börjar i februari och slutar i juli. Terminen följs alltid av en examensperiod på 6 veckor.

Vårt universitet har mycket väl etablerat Buddy System. ESN Buddy System HKs uppdrag är att hjälpa till med integrationen av Erasmus och andra utländska studenter i den lokala miljön.

Studenter vid universitetet i Hradec Králové är försedda med boende vid universitets sovsal Palachova.

VISA (icke-EU-medborgare): Utländska medborgare som är viseringspliktiga är skyldiga att ansöka om visering innan de kommer in i Tjeckien vid den behöriga tjeckiska ambassaden. Visa är inte nödvändigt för EU-medborgare. Det kan ta 2 månader att få visum, så glöm inte att ansöka i tid!

Ett uppehållstillstånd i syfte att studera är obligatoriskt för alla utländska studenter som bor här i mer än 90 dagar. Icke-EU-länder: Det är obligatoriskt för elever från länder utanför EU att ha uppehållstillstånd / visum innan de kommer till Tjeckien - det spelar ingen roll hur länge de kommer att studera här. Studenter måste ansöka om tillfälligt uppehållstillstånd vid tjeckiska ambassaden, konsulat eller diplomatiska uppdrag hemma eller i närmaste land. De internationella kontoren vid respektive fakulteter ger hjälp till inkommande utländska studenter.

VARFÖR STUDI I TJECKISKA REPUBLIKEN?

Eftersom det erbjuder gratis utbildning på offentliga universitet! Utbildning i Tjeckien har en stor fördel - det kan vara gratis för dem som vill ha ett diplom från universitetet på tjeckiska, dvs för dem som studerar på tjeckiska språket.

På grund av utbildningens höga kvalitet. I dag är examensbevis från de tjeckiska universiteten högt rankade runt om i världen, tillsammans med engelska och amerikanska, och är erkända i alla länder i Europeiska unionen.

På grund av förmågan att resa över hela Europeiska unionen. Tjeckien är medlem i EU och deltog 2007 i Schengenområdet, vilket gör att eleverna kan flytta utan visum till alla länder i Schengenavtalet.

På grund av utsikterna till en lyckad karriär! Utländska studenter efter examen kan få ett jobb i tjeckiska eller europeiska offentliga såväl som i privata institutioner och företag lika som tjeckiska medborgare.

På grund av den höga kvaliteten på det europeiska livet och låga priser. På grund av sin politiska och ekonomiska öppenhet är Tjeckien idag ett av de mest utvecklade länderna i Centraleuropa. Boendestandard är jämförbar med Västeuropa men priserna på mat, boende och varor är mycket lägre.

Snabb anpassning av våra elever i den tjeckiska miljön. Tjeckien är idag ett mångkulturellt och öppet land där majoriteten av medborgarna kan tala minst engelska.
Programs taught in:
Engelska

Skolan erbjuder också:

PhD

University of Hradec Králové, Philosophical Faculty

Ph.d.-studien av fältet Afrikastudier eller Latinamerikastudier syftar till att förbereda kvalificerade specialister inom områdestudier med ett primärt fokus på dessa två ... [+]

Den filosofiska fakulteten vid universitetet i Hradec Králové erbjuder en doktorsexamen Grad som kan bedrivas i heltidsstudie. Ph.D. Programmet är utformat för studenter som har erhållit en kandidatexamen i statsvetenskap och relaterade studiediscipliner. Studien är utformad som en översikt över områdestudier och statsvetenskap med inriktning på antingen Afrika eller Latinamerika.

Vad handlar det om afrikanska och latinamerikanska studier?

Ph.D. studie av fältet Afrika Studies och Ph.D. studie av fältet latinamerikanska studier syftar till förberedelse av kvalificerade specialister inom områdestudier med ett primärt fokus på Afrika eller Latinamerika. Ph.D. studier är speciellt utformade för studenter med kandidatexamen i statsvetenskap eller relaterade discipliner. Studien koncentrerar sig främst på jämförande forskning i vald region med målet att tillämpa teoretisk och metodisk kunskap på sociala, politiska och ekonomiska problem i antingen Afrika eller Latinamerika.... [-]

Tjeckien Hradec Kralove
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => Tjeckien
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => Hradec Kralove
    )

)
1
September 2019
Full-time
4 år
Campusstudier

Läs mer på svenska
University of Hradec Králové, Philosophical Faculty

Den filosofiska fakulteten vid universitetet i Hradec Králové erbjuder en doktorsexamen Grad som kan bedrivas i heltidsstudie. Ph.D. Programmet är utformat för studenter ... [+]

Den filosofiska fakulteten vid universitetet i Hradec Králové erbjuder en doktorsexamen Grad som kan bedrivas i heltidsstudie. Ph.D. Programmet är utformat för studenter som har erhållit en magisterexamen i filosofi och relaterade studiediscipliner.

Vad handlar filosofi om?

Ph.D. Studie i filosofin syftar till att ge högkvalitativ utbildning och forskarutbildning inom modern filosofi, med särskild inriktning på samhällsvetenskapens filosofi. Ph.D. studie är utformad för studenter med en magisterexamen i filosofi eller relaterade discipliner.

utexaminerade

De utexaminerade kommer att vara professionellt och också språkligt fullt förberedda för oberoende vetenskaplig forskning och undervisning, för arbete i offentliga institutioner, media, icke-statliga organisationer.... [-]

Tjeckien Hradec Kralove
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => Tjeckien
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => Hradec Kralove
    )

)
1
September 2019
Full-time
4 år
Campusstudier

Läs mer på svenska
Post address
Rokitanského 62
Hradec Králové, 500 03 CZ
Location address
University of Hradec Králové – Philosophical Faculty
Náměstí Svobody 331
(building B)

Hradec Kralove, Hradec Králové Region, 50003 CZ
Social Media