Read the Official Description

Företagsekonomiska fakulteten - Ekonomihögskolan i Prag

Fakultetshistoria går tillbaka till 1953 när Ekonomihögskolan, Prag grundades, och inom vilken fakulteten för produktionsekonomi bildades. Efter 1989-omvandlingen övergick den till Företagsekonomiska fakulteten (FBA). Under sin sekstiåriga historia har fakulteten utbildat och utvecklat akademiker för positioner i mikrosfären, dvs till olika befattningar - inklusive ledande befattningshavare - inom ekonomi, företag, marknadsföring, personal och andra verksamhetsområden samt ideella organisationer. Fakulteten är en av fem fakulteter vid universitetet för ekonomi, Prag baserat på Zizkov campus; dess kontor ligger i den moderna så kallade paradisbyggnaden .

I 2017 har FBA, som enda sådant institut i Tjeckien, fått den prestigefyllda EQUIS internationella ackrediteringen. Denna ackreditering beviljas endast till de fakulteter som har höga lärandestandarder, enastående akademiker, högkvalitativ vetenskaplig verksamhet och starka kopplingar till affärspraxis.

I den senaste historien har FBA: s övervägande akademiska fokus på alla nivåer av studier ( kandidatexamen, magister och doktorand ) riktat till företagsekonomi och ledning . Detta fokus har nyligen utvidgats till att omfatta grundutbildning och examensarbete med inriktning mot Arts Management.

Fakultetskurser sker huvudsakligen på tjeckiska språket, men FBA ger också utbildning på kandidatexamen på ryska och engelska . På kandidatnivå erbjuder FBA en magisterexamen i International Management, undervisad på engelska , som organiseras i samarbete med 28 ledande universiteter från hela världen och som har fått toppbetyg i ett antal år av Financial Times. För närvarande organiserar fakulteten också många fortbildningsprogram, inklusive MBA-studier .

FBA: s forskningsverksamhet är av sin natur mer tillämpad forskning. Varje år behandlas många aktuella ekonomiska och administrativa frågor på fakulteten. Akademiker är kända offentligt som författare till vetenskapliga publikationer inom företagsekonomi, förvaltning, marknadsföring, sociologi, psykologi, personal, logistik mm .

Nästan sedan starten har FBA haft nära förbindelser med den privata och offentliga sektorn . Företagspartner erbjuder fakultetens studenter ett brett utbud av ämnen för att fokusera sina bachelor- och masterexamen. Dessutom ökar de högsta cheferna undervisningsmiljön genom att ge många attraktiva ämnen från det verkliga affärslivet.

En modern högre utbildningsanstalt måste ha omfattande internationella kontakter . När det gäller vår fakultet är vi involverade i ett internationellt studieprogram som heter CEMS (Global Alliance in Management Education); Vi erbjuder också många stipendier för studenter och föreläsningar av gästprofessor från utlandet, etc.

Det är ambitionen för FBA: s ledning för fakulteten att ta en ledande ställning bland de centrala europeiska högre utbildningsinstitutionerna med inriktning på att förbereda ekonomiskt och ledande kunniga experter på området. Upprepad inkludering av FBA i den prestigefyllda rankningen av ekonomiskt orienterade skolor av Financial Times tyder på att det går i rätt riktning.

Studie och pedagogiska aktiviteter

Utbildning i kandidat- och magisterexamen sker i heltidsform . Studier på magisterexamen i företagsekonomi kan också ske på deltid . På samma sätt genomförs undervisning i doktorandprogram på både heltid och deltid. Det finns ingen utbildning för program som lärs på det tjeckiska språket . Alla andra program debiterar studieavgifter. FBA genomför också olika kurser inom ramen för livslångt lärande, inklusive ett MBA-program, under liknande ekonomiska förutsättningar. Det har länge varit ett stort intresse för att studera på FBA.

Programs taught in:
Engelska
Ryska

Skolan erbjuder också:

PhD

University of Economics Prague - Faculty of Business Administration

Inom företagsekonomiska och filosofiska fakulteten är forskarverksamheten för doktorander inriktade på ämnen som de nya teorierna för den ekonomiska organisationen. nya r ... [+]

För aktuell information om doktorandprogrammen vid Handelshögskolan, se webbplatsen .

Doktorandekonomi och ekonomi (engelska)

Inom företagsekonomiska och filosofiska fakulteten är forskarverksamheten för doktorander inriktade på ämnen som de nya teorierna för den ekonomiska organisationen. nya riktningar vid mätning av affärsverksamhet; affärsstrategi i ett europeiskt sammanhang; globaliseringens effekter på affärsverksamheten omstrukturering och återuppbyggnad av företag innovation och finansiell strategi för multinationella företag former av samarbete i den internationella affärsmiljön; gemensamma multinationella företag företagsledning och andra relaterade saker. Programmets struktur är följande:... [-]

Tjeckien Prague
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => Tjeckien
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => Prague
    )

)
1
September 2019
Full-time
Part-time
3 år
Campusstudier

Läs mer på svenska
University of Economics Prague - Faculty of Business Administration

Studien filial Ekonomien fokuserar på utbildning forskare och forskare som vill vinna eller fördjupa sina befintliga kunskaper och färdigheter inom områdena makroekonomi ... [+]

För aktuell information om doktorandprogrammen vid Handelshögskolan, se webbplatsen .

Ph.D. Ekonomien (engelska)

Studien filial Ekonomien fokuserar på utbildning forskare och forskare som vill vinna eller fördjupa sina befintliga kunskaper och färdigheter inom områdena makroekonomi och mikroekonomi. På makroekonomins område ligger fokus på analysfrågor och påverkan av den institutionella miljön på makroekonomisk beslutsfattande i företag. I mikroekonomi är både teori om priser och konkurrens de ämnen som studeras och för det andra analysen av effekterna av mikroekonomisk (strukturell) politik på företagsområdet. Studiens studieområde omfattar förutom de obligatoriska och fakultativa ämnena vetenskapligt och forskningsarbete baserat på den oberoende studien av tjeckisk och utländsk litteratur som ger den mest aktuella informationen inom området. Därför är studenten skyldig att engagera sig i egen publikationsaktivitet under studiet. Studierna avslutas av statens doktorsexamen och försvaret av doktorsavhandlingen. Det förväntas att forskare kommer att arbeta inom vetenskap och forskning, såväl som undervisning (särskilt i universitet). De kommer också att arbeta i de strategiska och analytiska avdelningarna i finansiella och icke-finansiella företag. Programmets struktur är följande:Block A: Ämnen som är gemensamma för hela skolan:... [-]

Tjeckien Prague
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => Tjeckien
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => Prague
    )

)
1
September 2019
Full-time
Part-time
3 år
Campusstudier

Läs mer på svenska

Sebastian: Why did I choose BBA?

Kathrin: Why did I choose CEMS?

Day of a Student at VŠE

University of Economics Prague Faculty of Business Administration
Address
Faculty of Business Administration University of Economics, Prague Nám. W. Churchilla 4
130 67 Prague, Prague, Tjeckien
Website
Telefon
224 098 440