Läs den officiella beskrivningen

Om oss

Dominican University of California är ett oberoende universitet som erbjuder det bästa av den liberala konsten i kombination med strikt yrkesutbildning. Dominikan grundades 1890 och har ett århundradslang rykte för utmärkelser inom stipendium, forskning och samhällsövergripande.

Universitetet erbjuder mer än 60 akademiska program som speglar fakultets och elevernas mångfald och kreativitet.

Med mer än 1800 akademiker och studenter och en student till fakultetsförhållande på 10: 1, kan dominikanen framgångsrikt blanda personlig uppmärksamhet i samband med mindre skolor med akademiska resurser på ett större universitet.

Brooke Cagle / Unsplash

Uppdrag

Dominikan utbildar och förbereder eleverna att vara etiska ledare och socialt ansvariga globala medborgare som införlivar de dominikanska värdena för studier, reflektion, samhälle och service i sina liv. Universitetet är engagerat i mångfald, hållbarhet och integrationen av de liberala konsterna, vetenskaperna och de professionella programmen. Visa nyheter

Academic Life

US News

Dominikans fokus på tvärvetenskapliga studier ger en utmanande akademisk miljö. I vetenskapen utmärker sig universitetet att involvera doktorander i sofistikerade forskningsprojekt som gör det möjligt för studenter att presentera vid nationella akademiska konferenser och publicera tillsammans med sina fakultetsmedborgare i peer-reviewed journals.

I humaniora kan eleverna kombinera dans och musikaliska prestationer med studier av filosofi, litteratur, världskulturer och religion. Dominikanska erbjuder också starka yrkesutbildningar inom företagsekonomi, utbildning och omvårdnad, förutom examen erbjudande inom dessa discipliner samt rådgivning psykologi och arbetsterapi.

Becca Tapert / Unsplash

Dominikanska mångfalden

Studenter kommer från hela USA, men främst från Bay Area och Northern California, och från 18 främmande länder, inklusive Brasilien, Kina, Irland, Japan, Ryssland, Spanien, Taiwan, Thailand och Turkiet. Mer än 92 procent av studenterna som deltar i Dominikanska får ekonomiskt stöd. De små klassstorlekarna säkerställer att alla studenter får personlig vägledning från sina lärare.

Friidrott

Dominikanska erbjuder 12 interkulturella program i herr- och kvinnors basket, herr- och kvinnors fotboll, herr- och kvinnors golf, herr- och kvinnors längdland, kvinnors volleyboll, manslacka, kvinnors softball och kvinnas tennis.

Sedan den 2000-talet Conlan Center öppnades, har Dominikan haft en enorm framgång i idrottsutmaningen. Under 2007-2008 vann mäns basketlag sitt femte Cal Pac Conference Championship på sex år. Kvinnornas volleyboll och kvinnors fotbollslag vann också Cal Pac Conference Championships 2007-2008.

Under 2009-10 övergick dominikan från NAIA till NCAA Division II som medlem av Pacific West Conference och blev en full NCAA Division II-medlem 2011-12. Mäns lacrosse är medlem i Western Intercollegiate Lacrosse Association (WILA).

Programmen undervisas på:
  • Engelska
Dominican University of California
Webbplats
Telefon
(415) 457-4440