Graduate School of Life Science Munich

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Graduate School Life Science Munich är en del av fakulteten för biologi och fakulteten för kemi, biokemi och farmaci vid Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Dessa utmärkta fakulteter rankas bland de främsta institutionerna för biologi och biokemi i Tyskland. Tillsammans med LMU Gene Center och Klinikum der Universtität München (KUM) tillhör de HighTechCampusLMU i Grosshadern-Martinsried som är välkänd för internationell toppmodern forskning inom livsvetenskaper. De deltagande forskningsgrupperna samarbetar ofta med de angränsande Max-Planck-institut för biokemi och neurobiologi och med det tyska forskningscentret för miljöhälsa (Helmholtz Zentrum München).

De italienskinspirerade byggnaderna i det prestigefyllda Ludwig-Maximilians-Universität München ligger i centrum av München nära den engelska trädgården, Europas första stora stadspark. Universitetet är bland de äldsta och största i Tyskland. Det grundades 1472 i den bayerska staden Ingolstadt under hertigen Ludwig den rika, och efter en mellanlandning i Landshut, slutligen bosatte sig i München 1826. Sedan dess har det lockat många ansedda forskare. Bland dem var röntgenuppfinnaren Wilhelm Roentgen, kemisten och fadern till det moderna jordbruket Justus von Liebig och sociologen Max Weber. Sedan uppfattningen har universitetet fött upp 13 nobelprisvinnare. Idag, med sina 48 000 studenter, varav 15% är internationella studenter, erbjuder Ludwig-Maximilians-Universität ett pulserande studentliv. Dess över 700 professorer och 3 000 biträdande professorer formar ett unikt landskap av forskning och undervisning.

Återigen 2017 innehar Ludwig-Maximilians-Universität München en topposition i World Reputation Ranking of the Times Higher Education Magazine, där LMU visas på plats 30. Därför är LMU bland de mest kända universiteten i Europa. World Reputation Ranking utvärderar ett universitets rykte inom undervisning och forskning genom att konsultera kända forskare från hela världen.

biozentrum sommer-100Graduate School of Life Science Munich","author_url":"","source":""}" />

Graduate School Life Science Munich (LSM), som grundades 2009, erbjuder ett internationellt doktorandprogram i biovetenskap som täcker områden inom antropologi, biokemi och cellbiologi, ekologi, evolution, genetik, mikrobiologi, växtvetenskap, systematik och zoologi till enastående motiverade och kvalificerade forskare. Programmet undervisas helt på engelska och ger omfattande vetenskaplig utbildning vid ett av Europas högst rankade universitet. Medlemmarna i forskarskolan ingår i fakulteten för biologi och fakulteten för kemi, biokemi och farmaci vid Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Fakulteterna rankas bland de främsta institutionerna för biologi och biokemi i Tyskland.

Forskningsutbildningen om ett specifikt projekt kommer att kompletteras med seminarier, retreater, metodkurser, utbildning i överförbara färdigheter och deltagande minst i en internationell konferens. Doktorandprogrammet är öppet för studenter som har antingen en master- eller diplomexamen eller, i undantagsfall, en 4-årig kandidatexamen. Framgångsrika studenter på forskarskolan tilldelas en doktorsexamen (Dr. rer. Nat.) Av LMU efter 3 till 4 år. Kandidater måste bevisa en stark kvalitativ bakgrund samt intresse och förmåga att bedriva oberoende forskning.

Mer än 39 forskargrupper, internationellt erkända för sina innovativa forskningsmetoder och teknologier, utgör den grundläggande fakulteten för forskarskolan. Med hjälp av modernaste strategier syftar dessa grupper till att besvara viktiga frågor som är relevanta för grundläggande och tillämpad biologisk och biokemisk forskning. Inom sin egen forskargrupp eller i samarbete med en specialiserad forskargrupp på campus ges LSM-doktorander möjlighet att lära sig och leda olika tekniker. Därför får doktoranderna vid LSM grundlig utbildning i avancerade metoder inom livsvetenskap.

Syftet med programmet är att lära inte bara den tekniska expertis som krävs för att lyckas med forskning utan också att förmedla färdigheter som är nödvändiga för varje tankeväckande och ansvarsfull forskare. Det senare inkluderar förmågan att kommunicera på ett enkelt språk, och en vilja att engagera sig i bioetiska frågor och delta i de offentliga diskurserna de kan provocera. Dessutom erbjuds interna tyska språkkurser inklusive interkulturella aspekter för utländska studenter för att underlätta integration. Framgångsrika studenter slutför sina forskarstudier efter cirka tre till fyra år och tilldelas sin doktorsexamen (Dr. rer. Nat.) Av LMU.

teaser b studium-163Graduate School of Life Science Munich","author_url":"","source":""}" />

Platser

Munich

Address
Grosshadernerstr. 2-4
82152 Munich, Bayern, Tyskland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium