Läs den officiella beskrivningen

EMBL platser

EMBL verkar från sex platser i Europa:

 • Heidelberg, Tyskland - huvudlaboratoriet
 • Hinxton, Storbritannien - European Bioinformatics Institute ( EMBL EBI)
 • Grenoble, Frankrike - Forskning och tjänster för strukturell biologi
 • Hamburg, Tyskland - Forskning och tjänster för strukturell biologi
 • Rom, Italien - epigenetik och neurobiologi
 • Barcelona, ​​Spanien - vävnadsbiologi och sjukdomsmodellering

Styrning av EMBL

EMBL är en mellanstatlig organisation som specialiserat sig på grundforskning inom biovetenskap, finansierad av offentliga forskningsfonder från mer än 20 medlemsstater, inklusive mycket av Europa och Israel, samt två associerade medlemmar, Argentina och Australien. EMBL leds av generaldirektören, för närvarande professor Iain Mattaj, utsedd av styrelsen, EMBL Council. Rådet består av företrädare för alla medlems- och associerade medlemsländer.

EMBL : s uppdrag

Hörnstenarna i EMBL : s uppdrag är att:

 • utföra grundläggande forskning inom molekylärbiologi;
 • utbilda forskare, studenter och besökare på alla nivåer;
 • erbjuda vitala tjänster till forskare i medlemsstaterna;
 • utveckla nya instrument och metoder
 • aktivt engagera sig i tekniköverföring
 • och att integrera europeisk livsvetenskaplig forskning.

Forskning vid EMBL

Forskning vid EMBL betonar experimentell analys på flera nivåer av biologisk organisation, från molekylen till organismen, såväl som beräkningsbiologi, bioinformatik och systembiologi.

Forskning utförs av mer än 80 oberoende grupper som täcker molekylärbiologins spektrum. EMBL är internationellt, innovativt och tvärvetenskapligt. Dess 1600 anställda från många nationer representerar vetenskapliga discipliner inklusive biologi, fysik, kemi och datavetenskap.

Utbildningsmöjligheter

Enastående utbildning finns på flera nivåer: doktorander, postdocs och besökande forskare. EMBL värd för ett omfattande schema över kurser, konferenser och workshops, många organiserade i samarbete med EMBL systerorganisation, EMBO (kort för European Molecular Biology Organization). Laboratoriet erbjuder dessutom en plattform för dialog med allmänheten genom olika vetenskapliga kommunikationsaktiviteter som föreläsningsserier, offentliga besöksprogram och spridning av vetenskapliga prestationer.

Vetenskapliga tjänster

Tjänster som tillhandahålls av EMBL inkluderar:

 • kärnbiomolekylära databaser och bioinformatikverktyg, särskilt hos EMBL -EBI;
 • tillhandahållande av strålkastare, instrumentering och hög genomströmningsteknik för strukturell biologi vid Hamburg och Grenoble
 • Core Facilities, som ger kostnadseffektiv och effektiv tillgång till metoder och teknik som är dyra att installera eller underhålla, eller som kräver mycket kostnad.

Läs mer på skolans hemsida.

Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

PhD

European Molecular Biology Laboratory

Unikt i världen och väntar på dig! EMBL International Ph.D. Programmet, som ursprungligen inrättades 1983, representerar flaggskeppet för EMBL : s engagemang för första k ... [+]

Utbildning och inspiration av nästa vetenskapliga generation - EMBL tradition av excellens

Som Europas enda mellanstatliga forskningsorganisation inom biovetenskap och som ett ledande laboratorium inom molekylärbiologi, är EMBL tillägnad att främja excellens inom molekylärbiovetenskap i hela Europa. Ett av de bästa sätten att uppnå detta mål är att inspirera och främja begåvade unga forskare för att göra dem till kompetenta och kreativa framtida ledare.

EMBL International Ph.D. Programmet är Europas "bästa i klass" Ph.D. program för biovetenskap. 240 studenter från över 40 länder genomför Ph.D. forskning vid EMBL när som helst. Varje år erkänner vi i genomsnitt 60 nya studenter, som tillhör de högsta vetenskapliga kandidaten i sina länder. De är noggrant utvalda från en stor multinationell pool av sökande som nått över 1700 ansökningar under 2012.... [-]

Tyskland Heidelberg
Öppen antagning
Engelska
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska