Läs den officiella beskrivningen

Det tyska institutet för ekonomisk forskning (DIW Berlin) är en av de ledande ekonomiska forskningsinstitut i Tyskland. Vi är en oberoende, icke-vinstdrivande institut som deltar i ekonomisk forskning, service och rådgivning. Vi samarbetar nära med universitet i Berlin och Brandenburg och vi är aktiva i internationella akademiska nätverk.

Den DIW Graduate Center (GC) erbjuder dig en topp forskarutbildning i nationalekonomi i Berlin, en spännande stad för forskarutbildning. Varje år många unga och lovande ekonomiska forskare från hela världen lockas av vår väl utformat program, världsberömda lärare, och vårt samarbete med några av Tysklands främsta forskningsinstitutioner och universitet.

Vårt program styrs av kvalitet och relevans. Vi åtar oss att ge våra elever bästa möjliga doktorandutbildning, vilket banade väg för deras karriärer inom akademisk forskning och politisk rådgivning. Vi är stolta över att se våra studenter arbetar i världsklass universitet som Cornell University, London School of Economics, och University College London samt i politiska institutioner såsom EU-kommissionen, tyska ministerier, och Deutsche Bundesbank. Utforska vår hemsida för att läsa mer om vårt program. För frågor, vi är glada att hjälpa dig.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

PhD

DIW Graduate Center

Ansök till DIW Graduate Center, där akademisk excellens möter stimulerande miljö av Tysklands största ekonomisk tankesmedja. ... [+]

PhD i nationalekonomi - med en heltid stipendium på DIW Graduate Center

Vilka vi är Det tyska institutet för ekonomisk forskning (DIW Berlin) är en av de ledande ekonomiska forskningsinstitut i Tyskland. Vi är en oberoende, icke-vinstdrivande institut som deltar i ekonomisk forskning, service och rådgivning. Utöver nära samarbete med universitet i Berlin och Brandenburg, vi är också aktiva i internationella akademiska nätverk.

Målet med DIW Graduate Center är att ge enastående doktorander med en forskningsmiljö och en utbildningsstruktur som kommer att utveckla sina talanger på ett föredömligt sätt. Det ger dem en djup förståelse för de ekonomiska och sociala processer samtidigt som de får möjlighet att tillämpa sina kunskaper inom den professionella forskningsmiljö en av de ledande ekonomiska tankesmedjor i Tyskland.... [-]

Tyskland Berlin
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska