DIW Graduate Center

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Det tyska institutet för ekonomisk forskning (DIW Berlin) är en av de ledande ekonomiska forskningsinstitut i Tyskland. Vi är en oberoende, icke-vinstdrivande institut som deltar i ekonomisk forskning, service och rådgivning. Vi samarbetar nära med universitet i Berlin och Brandenburg och vi är aktiva i internationella akademiska nätverk.

Den DIW Graduate Center (GC) erbjuder dig en topp forskarutbildning i nationalekonomi i Berlin, en spännande stad för forskarutbildning. Varje år många unga och lovande ekonomiska forskare från hela världen lockas av vår väl utformat program, världsberömda lärare, och vårt samarbete med några av Tysklands främsta forskningsinstitutioner och universitet.

Vårt program styrs av kvalitet och relevans. Vi åtar oss att ge våra elever bästa möjliga doktorandutbildning, vilket banade väg för deras karriärer inom akademisk forskning och politisk rådgivning. Vi är stolta över att se våra studenter arbetar i världsklass universitet som Cornell University, London School of Economics, och University College London samt i politiska institutioner såsom EU-kommissionen, tyska ministerier, och Deutsche Bundesbank. Utforska vår hemsida för att läsa mer om vårt program. För frågor, vi är glada att hjälpa dig.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se PhD »

Program

Skolan erbjuder också:

PhD

PhD I Ekonomi

Campusstudier Heltid 4 år October 2018 Tyskland Berlin

Ansök till DIW Graduate Center, där akademisk excellens möter stimulerande miljö av Tysklands största ekonomisk tankesmedja. [+]

PhD i nationalekonomi - med en heltid stipendium på DIW Graduate Center Vilka vi är Det tyska institutet för ekonomisk forskning (DIW Berlin) är en av de ledande ekonomiska forskningsinstitut i Tyskland. Vi är en oberoende, icke-vinstdrivande institut som deltar i ekonomisk forskning, service och rådgivning. Utöver nära samarbete med universitet i Berlin och Brandenburg, vi är också aktiva i internationella akademiska nätverk. Målet med DIW Graduate Center är att ge enastående doktorander med en forskningsmiljö och en utbildningsstruktur som kommer att utveckla sina talanger på ett föredömligt sätt. Det ger dem en djup förståelse för de ekonomiska och sociala processer samtidigt som de får möjlighet att tillämpa sina kunskaper inom den professionella forskningsmiljö en av de ledande ekonomiska tankesmedjor i Tyskland. Vem letar vi efter Den DIW Graduate Center (GC) vid tyska institutet för ekonomisk forskning välkomnar ansökningar från högt kvalificerade forskarstuderande från hela världen för att skriva in sig i sitt strukturerade forskarutbildning i nationalekonomi. Vad vi erbjuder Graduate Center erbjuder en 4-årigt program för fördjupad utbildning i nationalekonomi som leder till en doktorsexamen från en av Berlins universitet. Studenten kommer att gå igenom en hög nivå kurser läroplan och få on-the-job training i stadsdelen DIW Berlin forskningsavdelningar. Student forskning bör fokusera på teoretiska och / eller tillämpade ämnen inom ekonomi och därmed samhällsvetenskap. Både utbildning och forskning vid GC har en stark empirisk komponent. Forskarutbildningen ingår även sponsrade praktik på prestigefyllda institutioner som Internationella valutafonden, Världsbanken och ministerier. Efter att framgångsrikt slutföra programstudenter kommer att ha lämnat... [-]

Kontakt

DIW Berlin

Adress, rad 1 DIW Berlin Mohrenstraße 58 10117 Berlin
10117 Berlin, Berlin Region, Tyskland
Hemsida http://www.diw.de/
Telefonnummer +49 30 897890