Charles University Faculty of Science

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Naturvetenskapliga fakulteten grundades 1920 som den femte fakulteten för Karlsuniversitetet. Den har för närvarande 29 avdelningar, 3 museer och en stor botanisk trädgård där studieavdelningen och vissa elevernas anläggningar finns.

Fakulteten är numera akademiskt och organisatoriskt uppdelad i fyra sektioner: biologisk, geografisk, geologisk och kemisk. Förutom dessa sektioner har fakulteten flera specialister, undervisnings- och forskningscentra, bland annat tvärvetenskapliga institutioner som institutet för miljöstudier. Alla delar av fakulteten är aktiva i både undervisning och forskning.

Vetenskapliga fakultetens huvuduppgift är att skapa högkvalificerade experter inom biologi, kemi, geografi, geologi och inom andra tvärvetenskapliga områden. Dess vetenskapliga och forskningsinsats syftar till att lösa viktiga problem som rör utvecklingen av det mänskliga samhället. Några av de prioriterade långsiktiga ämnena är människors hälsa, undersökningen av funktionen och förutsägelsen av utvecklingen av ekosystem och biosfären samt utvecklingen av miljövänliga material utifrån utnyttjandet av förnybara resurser.

Naturvetenskapliga fakulteten erbjuder tre utbildningsnivåer, kandidatexamen, master och doktorsexamen. Alla kandidatexamen och masterprogrammen omfattar både teoretisk undervisning och praktiska övningar i laboratorier, och vissa kurser kombinerar naturvetenskapliga studier med lärarutbildning på ett valt område. Kandidatkurser är introduktioner till djupare studier som följer i masterprogrammen. Magisterexamen utbildar experter för vetenskapliga och forskningsinstitut, statliga karriärer, industrin och den privata sektorn. Kandidater från masters kurser med lärarutbildningselementet är kvalificerade att undervisa i gymnasiet och gymnasiet. Doktorandprogram utbildar högt specialiserad personal för vetenskap och forskningsverksamhet.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se PhD » Se BScs » Se MSc:er »

Program

Skolan erbjuder också:

PhD

Phd stjärnor programmet

Campusstudier Heltid September 2019 Tjeckien Prague

STARS är ett program som stöder begåvade doktorander vid naturvetenskapliga fakulteten vid Karlsuniversitetet i Prag. Syftet med programmet är att ge utmärkt utbildning och en tillräcklig inkomst för doktorander vid fakulteten. [+]

STARS är ett program som stöder begåvade doktorander vid Naturvetenskapliga fakulteten vid Karlsuniversitetet i Prag. Syftet med programmet är att ge utmärkt utbildning och en tillräcklig inkomst för doktorander vid fakulteten. Den STARS programmet vill locka de bästa studenterna från Tjeckien samt från utlandet. Naturvetenskapliga fakulteten vid Karlsuniversitetet i Prag, är en högklassig centrum för forskning inom naturvetenskap. Fakulteten tar hand om sin framtid och det är därför STARS programmet föddes. Kom till Prag och bli framtiden för vår fakultet!

Är jag berättigad?

Det STARS Programmet är öppet för alla sökande som innehar en magisterexamen eller motsvarande i naturvetenskap, medicin, farmakologi och ett närliggande ämnesområde. Det är också öppen för studenter som är i det sista året av sina studier och kommer att kunna presentera sin examen diplom i början av sin doktorandstudier. Den sökande bör ha goda kunskaper i engelska; dock ingen formell examen i engelska (såsom TOEFL) krävs.... [-]


Videoklipp

Charles University in Prague

Study at Faculty of Science

Kontakt
Besöksadress
Faculty of Science
Charles University in Prague
Albertov 6

Prague, Prague, 128 43 CZ