Charles University Second Faculty of Medicine

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Eleverna väljer andra fakulteten för sin exceptionella forskning och undervisning excellens, på grund av en stolt tradition av vänskap och enighet bland lärare, studenter och administrativ personal, och den unika studenten upplevelse som vi erbjuder. Vårt engagemang för att förbereda framgångsrika yrkesverksamma inom primär eller sjukhusbaserad sjukvård gör vår fakultet ett utmärkt val för dina studier.

Forskning & undervisning excellens

På andra fakulteten du dra nytta av daglig kontakt med internationellt kända forskare samt forskningsledare inom många medicinska områden i Tjeckien. Vi fokuserar särskilt på forskningen inom humangenetik och genomik, barndom onkologi och hematologi, oncogynaecology, neurovetenskap och pediatrik. Vi publicerar regelbundet våra resultat i de bästa internationella vetenskapliga tidskrifter. Många av våra lärare och doktorander är pristagare av nationella eller internationella priser och utmärkelser, och våra erkända specialister ta hand om de nationella idrotts representationer. Allt detta ger dig bästa möjlighet att bli en framstående läkare.

Erfarenhet av de största universitetssjukhuset i landet

Eleverna tillbringar större delen av sin praktik på Motol Universitetssjukhuset, den kliniska basen av andra medicinska fakulteten och en av de största och mest utvecklade sjukhusen i Centraleuropa. Motol Universitetssjukhuset ger vård i alla medicinska områden för boende i Prag och hela Tjeckien. Det är känt för sin behandling av framstående VIP patienter, varav den tjeckiske presidenten. Den har ett totalt antal av cirka 2 300 bäddar, varav 690 är i pediatriska avsnittet medan vuxna delen har 1 230 bäddar. Årligen över 70 000 patienter inlagda på sjukhus, och mer än 750 000 öppenvårdspatienter behandlas. Sammanlagt 3 000 medicinsk personal används, inklusive 800 läkare. Alla Barn avdelningar är mycket specialiserade, med vissa medicinska tjänster är unikt i Tjeckien (Oncology, Hemodialys, Epileptology, etc.).

Elevernas praktik sker också på Na Bulovce sjukhus och militära Universitetssjukhuset Prag.

Pediatrik - vår unika bonus till standard utbildning

Andra Medicinska fakulteten historiskt fortsätter fakulteten för pediatrik. Även om det ger allmän medicinsk utbildning och sina studenter är framgångsrika i invärtes liksom barnläkare (eller specialister inom andra discipliner), har läroplanen behållit ett brett tillämpningsområde för pediatrik. Jämfört med andra fakulteter, kan eleverna bli mer bekant med barn inriktningar, såsom neurologi, hematologi, onkologi, psykiatri, ortopedi, kardiologi, Stomatologi, bland annat.

State-of-the-art undervisning och lärande miljö

Som student drar du nytta av välutrustade och tekniskt avancerade laboratorier och avancerade forskningsinstrument. Den nya byggnaden (så kallad "Žížala '-' Earthworm") ger state-of-the-art utbildning och forskningsanläggningar. Alla teoretiska, prekliniska och kliniska ämnen undervisas med betydande användning av upp-to-date audiovisuella och datateknik.

Utmärkta faciliteter och tjänster

Vi strävar efter att förse dig med alla de tjänster och stödjande personal du behöver för en stor lärande och upplevelse. När eleverna har du till ditt förfogande föreläsningssalar med datorutrustning som ger tillgång till bibliografiska nätverksdatabaser, ett bibliotek välfyllda med främmande språk litteratur och avkoppling områden, en fikarummet och studentklubben. Våra internationella studenter samordnare är alltid redo att svara på alla dina frågor, att ta hand om dina behov och hjälpa dig att lösa vardagliga problem student liv.

Individuell inställning och en "familj" miljö

Andra fakulteten rankas bland mindre fakulteter. De gynnsamma lärare vs studenter förhållandet 1: 2 (i engelska programmet) och ett individuellt förhållningssätt höja kvaliteten på undervisningen, gör det möjligt för studenter att känna sig helt hemma i fakulteten. Som en internationell student, har du fördelen av att veta i stort sett alla dina kollegor, så att du kan lita på vänlighet och stöd inom gruppen.

Bred internationellt erkännande

De examina från andra Medicinska fakulteten är erkännas fullt ut i alla EU-länder och i USA på en federal nivå. (För information om tillståndsförfarandet för att utöva läkaryrket, är det nödvändigt att kontakta yrkesorganisation i det aktuella landet.)

Global undersökning och utbildningsmöjligheter

Som student av andra fakulteten, kan du välja från ett brett spektrum av studie utbytesprogram och praktik utomlands. Du kan tillbringa en termin eller hela läsåret på några av våra partneruniversitet i Europa och runt om i världen; genomgå en praktisk praktik på sjukhus och medicinska institutioner i hela världen (läs om våra studenters erfarenheter); eller delta i humanitära medicinska uppdrag.

Rum för att utveckla sina talanger

Om du inte gillar bara deltar föreläsningar, men vill bevisa dina talanger, kan du ha rätt att delta i undervisningen yngre studiekamrater. Från andra året, kan du vara användbar som en medicinsk demonstrant i anatomi och histologi klasser, som du är nära i ålder och yrke till andra studenter och kan förstå deras problem och behov.

Utmärkta kommunikationer

Prags centrum nås inom 15 minuter med tunnelbana. Stationen exit Metro leder direkt till ingången av fakulteten.

Nöjda studenter och framgångsrika akademiker

Enligt deras egen utvärdering av undervisningen vid andra Medicinska fakulteten, studenter är nöjd på lång sikt och akademiker utföra framgångsrikt i tjeckiska och internationella arbetsmarknaderna.

Studentliv, underhållning och kultur

Fakulteten ger en trevlig atmosfär och goda relationer mellan studenter och personal. Våra studentföreningar strävar efter att förbättra studentlivet med många fritids händelser, klassiska och populära konserter, konstutställningar och idrottstävlingar, bland annat en traditionell sommar fest på en ångbåt. Freshers veckan i början av året är en ovärderlig möjlighet att träffa dina studiekamrater och lära känna Prag samt Tjeckien.

Aktiva och originella studentföreningar

Som medlem i några av de studentföreningar, kan du delta aktivt i alla dessa aktiviteter. Förutom att delta i att organisera evenemang, kan du utveckla din kreativitet som reporter eller fotograf med Motolák; bistå vid hanteringen av praktiska praktik utomlands med International Federation of Medical Students 'Associations Tjeckien (IFMSA); eller delta i de internationella studenternas gemenskap genom Association of International Medical Students (AIMS).

Bekvämligheten av elektroniska dokument

För att du ska undvika onödigt pappersarbete, vi kör många elektroniska tillämpningar, inklusive studie applikationer, examen inskrivning, utvärdering av undervisning och elektroniska resurser undervisning.

Sport & fitness

Som student har du möjlighet att delta i en mängd året-runt sport kurser, samt sommar- och vinterkurser. Den moderna universitets sportcenter i Hostivař ger utmärkta faciliteter för aqua-aerobics, friidrott, basket, innebandy, paddling, simning, kroppsbyggnad, softball, volleyboll, golf, squash och klättring. Du kan delta i kanot, skidåkning och cykling kurser samt kurser som hålls vid havet.

Lättillgängliga och prisvärda studenten hallar

Prag är en underbar plats att bo och Charles universitets studentbostäder ligger tvärs över staden. Majoriteten av våra studenter bo på Kajetánka Hall, som ligger nära Břevnov kloster och en pittoresk park, bara åtta minuter med buss från fakulteten och också inom gångavstånd. Komenského Hall och Hvězda Hall är också populära bland internationella studenter.

Platser

prag

Address
Charles University in Prague
2nd Faculty of Medicine
V Úvalu 84
150 06 Praha 5 - Motol

prag, prag, Tjeckien