Läs den officiella beskrivningen

Välkommen till Katolska teologiska fakulteten Karlsuniversitetet. Vi är glada att du har tagit sig tid att besöka våra sidor. Vi hoppas att du hittar något av intresse på dessa sidor.

historia

Den katolska teologiska fakulteten (tjeckiska förkortat. KTF) var grundandet fakulteten dagens Karlsuniversitetet. Det var kanon antogs av Clemens VI den 26 januari, 1347. Följaktligen konstaterades av den tjeckiska kungen och tysk-romerske kejsaren Karl IV av ett kungligt dekret av April 7, 1348. Sedan dess har sin rättsliga existens varit kontinuerlig. På grund av den kommunistiska förföljelsen av den katolska kyrkan, fakulteten bort från universitetet 1950. Efter sammetsrevolutionen 1989 var fakulteten återintegreras i Karl-universitetet. Grand Chancellor av fakulteten är ärkebiskopen i Prag.

akademiska institutioner

Filosofiska institutionen Institutionen för dogmatisk och de grundläggande teologi Institutionen för Teologisk etik och teologi av andlighet Institutionen för bibliska Sciences Institutionen för Pastoral teologi och juridik vetenskaper Institute of Christian Art

Fakulteten har erfarenhet av både tjeckiska och internationella vetenskapliga bidragsprogram. Vid intresse i det internationella vetenskapliga samarbetet med vår fakultet.

Acta Universitatis Carolinae - Theo

Acta Universitatis Carolinae - Theo är en av de teologiska tidskrifter i Tjeckien, publiceras två gånger om året. Tidskriften fokuserar särskilt på den tjeckiska teologiska forskning, och det är öppet för alla discipliner teologi, såsom grundläggande och dogmatisk teologi, bibliska och patristic studier, kyrkohistoria och historia sakral konst, ekumeniska studier. Tidningarna publiceras på engelska, tyska, franska, italienska, tjeckiska och slovakiska.

Grenar av studien

katolsk teologi

Syftet med masterprogrammet är studiet av kärnämnen, såsom filosofi, exegetik, systematisk och Pastoral teologi. För att sätta kärnämnena i praktiken, de kompletteras med ytterligare ämnen, nämligen catechetic och pedagogiska.

Den akademiska titel ThLic. tilldelas efter försvaret av rigorösa avhandling och passerar muntlig statliga examen.

Den doktorsavhandling förbereder studenterna för oberoende vetenskaplig forskning av särskilda teologiska områden.

Teologi för Laics (deltid)

BA Programmet ger studenterna grundläggande kunskaper i katolsk teologi, och det hjälper också till med deras individuella personliga utveckling. Denna branche av studien är lämplig för alla som är intresserade av att studera teologi. Den efterföljande MA fokuserar på utveckling av teologiska begrepp och deras tillämpningar.

Tillämpad etik

Det tvååriga masterprogrammet välkomnar sökande med en BA dekret i teologi för Laics eller utexaminerade från andra humanistiska och sociala ämnen på andra fakulteter. Syftet är att komplettera och utveckla deras förkunskaper och placera den i etiskt sammanhang.

History of Christian Arts

BA Programmet är inriktat på kunskap om konsthistorien i en bredare teologiska, historiska och kulturella sammanhang.

Den efterföljande MA Programmet förbereder för en oberoende vetenskaplig forskning och ta itu med problemen med konsthistoria i den specifika perspektiv kristen konst. Den doktorsavhandling förbereder studenterna för en oberoende vetenskaplig forskning och för en självständig skapande verksamhet inom området konst av olika epoker med en eventuell betoning på dess samband med kristendomen.

Historia European Culture

BA Programmet består av fyra moduler: historisk, konsthistoria, litterära och filosofiska-teologiska. Målet med studien är att förbereda studenterna för yrken som kräver goda kunskaper om historia, konsthistoria och litteratur och andra liknande ämnen.

Den efterföljande MA Programmet ger en översikt över en historisk och kulturell utveckling, och det ger samtidigt en specialisering inom en viss epok när det gäller de olika enskilda moduler.

Kyrka och allmän historia

Forskarutbildningen förbereder studenterna för en oberoende vetenskaplig forskning och skapande verksamhet inom kyrkan och allmän historia. Programmet betonar sammankoppling av enskilda discipliner, främst med konsthistorien och historiska hjälpvetenskaper.

Bibliotek och studie

Biblioteket ligger på tredje våningen i byggnaden. Studien har en kapacitet på 52 personer, erbjuder standardtjänster som utskrift, CD-bränning och hantera. Det finns datorer och bärbara anslutningar på elevernas förfogande.

Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Tjeck
För tillfället finns inga program att visa

Vänligen förfina sökningen ovan, kolla in våra populära kategorier nedan eller gör en sökning på nyckelord.


... or simply by choosing your degree:

Charles University in Prague