The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Skolan för historia, klassiker och arkeologi vid Edinburghs universitet är en av världens stora centra för studier av mänskligt förflutet.

Skolan består av de tre ämnesområdena Historia, Klassiker och Arkeologi, tillsammans med Centrum för Studiet av Modern Konflikt, Skottscentret för Diasporastudier och Centrum för Medieval och Renässansstudier.


Förträfflighet

Skolans forskningskvalitet visades av Research Excellence Framework 2014 när vår inlämning till historikpanelen bedömdes tredje i Storbritannien för antalet "världsledande" och "internationellt utmärkta" forskare. Klassiker var rankad femte i Storbritannien (Elsevier REF2014 Resultatanalys).


Vår gemenskap

Det finns över 90 akademiska anställda, 38 administrativa medarbetare, 60 hedersprofessorer och stipendiater, 300 doktorander och en nuvarande grundutbildning på 1.100 studenter, varav cirka ett kvartal är internationella studenter.


Vår byggnad

Skolan för historia, klassiker och arkeologi upptar västkanten av den gamla A-listade Old Medical Building, beläget vid södra kanten av Gamla stan.

Designad av Edinburghs arkitekt Robert Rowand Anderson (1834-1921), Edinburgh Medical School, byggd 1876-86, och McEwan Graduation Hall, dess systerbyggnad, var viktiga tillägg till universitetsområdet. En tävling om designen av den nya byggnaden öppnades 1874 med sex framstående arkitekter presenterade planer som sträcker sig i stil från gotiska till neoklassiska till modernistiska. Tio professorer av medicin och anatomi var enhälliga i att välja Rowand Anderson som vinnare, med hänvisning till funktionalitet och estetiska egenskaper hos hans design.

Byggnaden är i den norra italienska renässansstilen, som innehåller designpåverkan från Venedig och Bologna, däribland röda tegeltak, en korbellad trapptorn och palatsfasader. Innan han skickade in sin tävling, hade Rowand Anderson tagit en virveltur i europeiska medicinska skolor, museer, palats och kyrkor för inspiration. Ett stort campanile- eller klocktorn, liksom en integrerad examenshall, utelämnades på grund av budgetbegränsningar reducerade den tidigare till en liten klocka på gårdsplanens nordsida och McEwan Hall-projektet fördröjdes fram till 1890-talet.

1884 talade Anderson om sin designprocess, som beskriver den populära Palladian-stilen som för rigid och den gotiska inte passar den vetenskapliga andan i åldern. "Jag har utnyttjat den konstfasen som uppstod i Italien under andra hälften av femtonde århundradet när de stora sinnen i det landet började spränga förbindelserna av dogma och kyrklig auktoritet och var fast beslutna att fråga sig alla saker ." För Anderson och för de professorer som valt sin vinnande design, var arkitekturens stil avsedd att hjälpa och inspirera studenter, lärare och forskare som arbetade inom sina väggar.


Senaste renoveringar

Innan historiska skolan, klassiker och arkeologi flyttades in i byggnaden var inredningen av västra vingen totalrenoverad till en kostnad av 14 miljoner pund mellan mars 2009 och augusti 2010. De stora luftiga rummen med utsikt över Middle Meadow Walk nu hus forskarutbildning rum och Jim McMillan Room, ett gemensamt rum för personal och forskarstuderande som heter till ära av skolans tidigare chef. Andra nya tillägg inkluderar flera arkeologilaboratorier, högteknologiska föreläsningssalar, dedikerade studieområden med vikta arbetsstationer och bostadsskolboksamlingar.

En motverk mot denna modernitet är ett brett urval av konstverk och artefakter från skolans stora samling, inklusive staty från klassikers gjutna samling, arkeologiska utställningar och historiska dokument. Dessa dekorerar nu många av korridorerna, studieutrymmena och informella mötesområden i hela byggnaden.

Platser

edinburgh

Address
William Robertson Wing Old Medical School
4 Teviot Pl

EH8 9AG edinburgh, skottland, Storbritannien