NOWNano The University of Manchester and Lancaster

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Vad är NOWNano?

NOWNANO bygger på världsledande expertis inom alla nanovetenskap inom Manchester och Lancaster universitet att erbjuda en bred tvärvetenskaplig forskarutbildning träningscenter. Doktorander kommer att få grundläggande utbildning som kommer att visa dem på bredden och potentialen i nanovetenskap, innan de fokuserar på att behärska ett visst område i ämnet. Under hela forskarutbildningen kohorten kommer att träffas och diskutera sin forskning, att bygga en grupp framstående forskare som hjälper till att leda forskningen inom nanovetenskap i framtiden.


PhD inom nanovetenskap

Ansökningar inbjuds för upp till 20 doktorander platser i en doktorsavhandling Training Centre (DTC) i nanovetenskap.NOWNano innebär topprankade forskargrupper från skolorna för fysik och astronomi, kemi, datavetenskap, Material, El & elektronik, farmaci och medicin i Manchester, och Institutionen för fysik i Lancaster University. Studenterna kommer att få toppmoderna forskarutbildning inom viktiga tekniker innan man börjar på ett 3,5 års forskningsprojekt i en av de stora spektrum av projekt.

&nbsp

&nbsp

Vår forskning

Forskningen ansvarsområde NOWNANO DTC är mycket brett, vilket återspeglar det faktum att nanovetenskap till sin natur är tvärvetenskaplig. Vår forskarutbildning träningscenter innebär nio olika skolor eller mer än 20 forskargrupper.Ny forskning höjdpunkter:

  • Utvecklingen av grafen - den enda strikt tvådimensionella material, lovar en mängd olika tillämpningar (grafen upptäcktes 2003 av Manchester kondenserade materiens grupp, som fortfarande är världsledande inom detta snabbt växande område)
  • Nya konstgjorda metamaterial för nanofotonik
  • Nano-strukturer för datalagring
  • Flytande kristaller applikationer i nanofotonik och som biosensorer
  • Nanostrukturerade material för nästa generations photo-voltaics
  • Ringa och studera kvantprickar för applikationer såsom display-teknik, belysning, solceller och biologisk avbildning.
  • Syntes av keramiska nanopartiklar och tillverkning av nanostrukturerade keramiska beläggningar
  • THz nanoelektronik, quantum switchar och likriktare
  • Att använda nanopartiklar för tissue engineering
  • Molekylära magneter för kvantinformation bearbetning

&nbsp

Se PhD »

Program

Skolan erbjuder också:

PhD

Nownano DTC: Nordvästra Nanovetenskap Doktorander Träningscenter

Campusstudier Heltid 4 år September 2017 Storbritannien Manchester

NowNano DTC studenterna genomföra ett fyraårigt forskarutbildning utbildningsprogram.Ett viktigt mål i DTC är att skapa en kohort av forskare som kan dra [+]

NOWNano DTC: The North West nanovetenskap Doctoral Training Centre

 

NowNano DTC studenterna genomföra ett fyraårigt forskarutbildning utbildningsprogram. Ett viktigt mål i DTC är att skapa en kohort av forskare som har möjlighet att utnyttja kunskap från ett brett spektrum av vetenskaper och att arbeta i tvärvetenskapliga team. Utmaningen är att ge våra elever att förstå de olika språken och filosofier discipliner så olika som teoretisk fysik och astronomi och medicin. Syftet med de första sex månaderna med programmet är att utsätta studenter och den fulla vidden av nanovetenskap och nanoteknik och förse dem med den kompetens och bakgrund kunskaper som de behöver under sin doktorandprojekt för att förstå de olika begrepp och kunskaper som De kommer oundvikligen att stöta på.I detta syfte innehåller programmet inte bara föreläsning kurser och riktade självstudier (förfrågan inlärning) utan även utökad (12 veckor långa) laboratorium projekt som täcker olika aspekter av nanovetenskap och nanoteknik. Också under denna tid studenterna har möjlighet att lära sig om de tillgängliga PhD forskningsprojekt genom presentationer av potentiella chefer och besök till forskningslaboratorier. Det förväntas att många projekt kommer att vara tvärvetenskaplig, med co-övervakning av akademiker från olika sektioner / enheter som ger eleverna tillgång till de faciliteter i världsklass. ... [-]