University of Stirling

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Vad är speciellt om universitetet?

Ofta beskrivs som en av de vackraste campuserna i Storbritannien, University of Stirling campus är unik. Beläget på en 330 hektar stor mark med egen loch och slott, omgiven av den vackra skotska landsbygden. Detta skapar en avslappnad och lugn atmosfär. Och med 11 000 studenter känner du en stor del av samhället där.

MacRobert Arts Center är det kulturella navet på campus. Med sin egen offentliga konstsamling och teater där du kan se live komedi och dansuppträdanden. Det finns också en biograf som skärmar indie och Hollywood-filmer.

Letar du efter en rolig plats att träffa vänner på campus? Det finns tre caféer och tio restauranger och barer att välja mellan. Njut av en hemlagad måltid - välj från italienska, amerikanska, brittiska och traditionella skotska livsmedel. Titta på levande sport, delta i en pubquiz eller sjunga ditt hjärta ute på karaoke!

Inte en morgonperson? Inga problem. Med 24/7 tillgång till datorer på campus kan du studera vid vilken tid som passar dig bäst. Varje café har WiFi-åtkomst, så du kan ta din bärbara dator och studera där också.

Universitetsbiblioteket har över 300 000 böcker, 46 000 e-böcker och 45 000 e-tidskrifter. Studionszonen ger 24/7 tillgång till studieutrymmen, datorer och utskriftsmöjligheter - allt du behöver för framgångsrika studier! Och Careers and Employability Service erbjuder specialistrådgivning från fakultetsfokuserade karriärer och anställningsrådgivare.

Regelbunden motion är ett bra sätt att hålla sig lycklig och hälsosam under dina studier. Du får tillgång till en 50 meter lång simbassäng, gym och fullt utrustad gym, utomhusplatser och inomhus squash och tennisbanor. Vill du prova på golf? Ett driving range och en nio-håls golfbana omger Airthery Castle för dig att använda. Du hittar över 50 idrottsföreningar och föreningar att gå med på Stirling.

Behöver du köpa en bok? Ordna ett flyg? Samla in ett recept? Du kan göra allt på campus. Shoppingområdet har en bank, resebyrå, bokhandel, stormarknad och apotek.

Förbereder dig för framgång

Det kan hända att du studerar i Storbritannien annorlunda än vad du är van vid. Oroa dig inte, den vänliga lärare finns där för att hjälpa dig att anpassa dig. De ska visa dig hur du bedriver din forskning och refererar till dina källor.

Du får gott om övning och support med att skriva akademiska uppsatser och göra presentationer. När tiden är klar är du redo för din examen.

Ett bra ställe att lära

Gå med i en grupp studenter från över 115 länder. Eftersom det är ett campusbaserat universitet är stämningen vänlig, sällskaplig och nära. Stirling rankades som 1: a för "ett bra ställe att vara" (ISB 2012).

Universitetet är engagerat för att se till att du har den bästa studentupplevelsen i Storbritannien. De arbetar nära med studenter för att kunna erbjuda bästa möjliga service och utbildning. Det är därför de har uppnått en 5-stjärnig excellenspris för undervisning, faciliteter och inklusivitet i 2014 QS Stars University Ratings.

Ett studiecenter utformat för dig

Du hittar INTO Center i hjärtat av campus, bara några minuter från University of Stirling bibliotek, sportcenter och studentkår.

Orolig för att du bor hemifrån? Det finns inget behov av att vara. När du vill prata med någon, gå till INTO Center. Stödtjänsterna är baserade där. Känna sig hemlängtan? Problem med ditt boende? Oavsett problemet är de där för dig när du behöver dem.

Att flytta till ett nytt land är ett stort steg, men de hjälper dig att bosätta sig. Den vänliga supportpersonalen hjälper dig att öppna ett brittiskt bankkonto och registrera dig hos en läkare. Behöver du hjälp med viseringen? Kom med till en av visumverkstäderna och de sorterar den tillsammans.

Vad sägs om att göra vänner? Att bo i studentboende betyder att du alltid kommer att vara kärnan i åtgärden. Du kommer att få vänner från det ögonblick du anländer på campus. Dina medstudenter kan inte vänta med att träffas!

INTO Center organiserar några roliga aktiviteter och resor för dig och dina nya vänner. Detta ger dig en bra förbindelsestid utanför klassrummet. Glöm inte att du kommer att kunna gå med i någon av de 100 klubbarna och samhällena vid universitetet. De är ett underbart sätt att göra vänner som delar dina intressen.

IN till University of Stirling Services

Den helt nya undervisningsanläggningen öppnades i september 2017. Tillgängliga faciliteter i centret inkluderar:

  • Välkomstdisk - öppen måndag till fredag ​​08.30-17.30.
  • Föreläsningsteater - ett stort, mångsidigt rum där du kommer att ha föreläsningsstilar.
  • Lärorum - 10 undervisningsrum, alla utrustade med interaktiva elektroniska skärmar.
  • Sociala utrymmen - gott om utrymmen runt centrum där du kan koppla av och umgås med vänner.
  • Learning Resource Center (LRC) - tillgångsstudier som stödmaterial, som böcker, tidskrifter och tidningar, samt datorer och utskriftsmöjligheter.
  • In Café och Restaurant - serverar en mängd olika förfriskningar med internationella studenter i åtanke.


Moderna interaktiva klassrum

Varje klassrum har den senaste inlärningstekniken. Skrivborden har inbyggda datorer anslutna till de interaktiva whiteboardsna, så det är lätt att engagera sig. Du kommer inte bara att sitta och lyssna på någon prata - du lär dig genom att göra. Du kommer att älska att interagera med allting.


Att lära sig bortom klassrummet

Du får också tillgång till Succeed, universitetets virtuella inlärningsmiljö. Det innebär att du kan hämta föreläsningsnoteringar och kursinnehåll på resande fot. Och du kan delta i online-diskussioner med klasskamrater och dina handledare.

Learning Resource Center är ett dedikerat inlärningsutrymme som innehåller studieområden och objekt att låna. Du hittar böcker, dvd-skivor, tidskrifter, cd-skivor och tidningar där. Behöver du skriva ut eller skanna något? Kom med till Learning Resource Center.


Kaféer på campus

Det är viktigt att ta regelbundna raster när man studerar. För tider när du behöver tanka, hittar du tre olika kaféer och tio olika ställen att äta på campus.

Du hittar lätta måltider som smörgåsar, sallader och soppor i hela campus. När du behöver något mer fyllning finns det hamburgare, pizzor, nachos och shawarma wraps. Du är aldrig för långt från ett nytt bryggt kaffe, lunch eller ett mellanmål.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se Pathway-program på grundnivå » Se Graduate Diplomas » Se Basår » Se Kurser »

Kontakt

INTO University of Stirling

Adress, rad 1 University of Stirling INTO University of Stirling Airthrey Castle
FK9 4LA Stirling, Scotland, Storbritannien
Hemsida https://www.intostudy.com/en-gb/universities/university-of-stirling