Duke-NUS Graduate Medical School Singapore

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Behovet av en US-stil läkarutbildningen

Början av hertigen-NUS läkarutbildningen kan spåras till 2000, då Singapore lanserade ett ambitiöst Biomedical Sciences Initiative syftar till att göra landet biomedicinska navet i Asien, och för att locka både forskning och hälsosektorn tillverkningskapacitet till Singapore.

I initiativet, planerade regeringen att spendera mer än S $ 3000000000 under fem år för att påskynda utvecklingen i de biomedicinska vetenskaperna. Det erbjuds incitament för att locka företag till Singapore, och finansierar forskningsinstitut ägnas åt genomik, bioinformatik, bioteknik, nanoteknik, molekyl- och cellbiologi, och cancerbehandlingar.

År 2001, en medicinsk pedagogik granskningspanel under ledning av Lord Oxburgh of England utvärderade planen och rekommenderade att Singapore inrätta en forskarskola medicinsk skola (Duke-NUS) för att producera högt utbildad medicinsk ledare som behövs för att stödja Biomedicinsk vetenskap initiativet.

Duke-NUS är avsedd att komplettera National University of Singapore befintliga grund läkarutbildningen, baserad på den brittiska modellen av medicinsk utbildning, där eleverna in läkarutbildningen efter avslutad Singapore-Cambridge General Certificate of Education (GCE) avancerad nivå undersökningar (eller motsvarande) och sedan driva ett femårigt läroplan mot en medicinsk examen.

Enligt undervisningsministeriet, kommer inrättandet av en examen läkarutbildningen öka utbudet av läkare som arbetar i Singapore, ge landet möjlighet att producera fler läkare för att möta framtida behov och utbilda läkare som utsätts för kliniskt relaterad forskning, vilket ökar landets förmåga att utveckla en levande biomedicinsk nav.

Duke och National University of Singapore undertecknat ett formellt avtal i april 2005 enligt vilken de två institutionerna skulle partner att etablera en ny medicinsk fakultet i Singapore.

Enligt avtalet har Singapores regering gjort en betydande investeringar under de första sju åren att etablera Duke-NUS som en del av Singapores strategi att bli ett ledande centrum för medicinsk forskning och utbildning.

Efter den exceptionellt starka utvecklingen i den första fasen, den 30 november 2010 Singapores regering signalerade sitt rungande stöd genom att utvidga hertigen och NUS strategiskt samarbete inom utbildning och forskning med ytterligare fem år.

Skolans läroplan är mönstrad efter det av Duke University School of Medicine. Skolan är en del av National University of Singapore-system, men unik i det att den övervakas av en styrelse, inklusive en representant Duke som har vetorätt över någon akademisk beslut av styrelsen.

Victor J. Dzau, MD, kansler för hälso- och sjukvårdsfrågor vid Duke University, fungerar som hertigens representant i styrelsen.

Se Health M.D. » Se Health PhD:er »

Videoklipp

Duke-NUS Transforming Medicine, Improving Lives

Duke-NUS Class of 2018 Aspirations

Duke-NUS Values