Läs den officiella beskrivningen

Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro , baserat i Vila Real , mer känt som UTAD , är en institution inriktad på skapande, överföring och spridning av kultur, kunskap och vetenskap. Ligger i en utvecklingsregion främjar det entreprenörskap i nära samarbete med samhället, dess organismer, institutioner och företagstygn, fördjupar vetenskaplig kunskap, utvecklar teknik och främjar innovation, som försöker reagera på globala, nationella och regionala problem och utmaningar .

Den ligger på en miljö som är en av Europas största botaniska trädgårdar och har moderna faciliteter, bibliotek, laboratorier, onlinetjänster, sportanläggningar och erbjuder flera möjligheter inom sport och kulturfält, tillgängliga för sina studenter, lärare och forskare och andra arbetstagare, såväl som samhället i stort.

Den har sociala åtgärder som utmärker sig för excellens, vilket ger tillgång till stipendier, moderna universitetshus, kantiner, restauranger, datorer och stöd inom områdena medicin, psykologi och näring. UTAD studenter är viktiga tillgångar i det akademiska livet.

Historien om Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro ( UTAD ) börjar dras 6 juni 1973 när ett förslag nämndes som redan nämnde skapandet av det dåvarande Polytechnic Institute of Vila Real (IPVR) . Mindre än ett år senare, den 2 mars 1974, invigdes den första installationskommissionen för detta institut och den 2 december 1975, det första året av kandidatexamen i växtproduktion, djurproduktion och skogsproduktion .

Den 14 september 1979 höjdes IPVR till universitetets institut och antog beteckningen University Institute of Trás-os-Montes och Alto Douro (I UTAD ). Mindre än tio år senare, som erkännande av sin intensiva verksamhet inom undervisning och vetenskaplig och teknisk forskning, främjades den till universitetets kategori den 22 mars 1986. UTAD , Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro .

Trots att det är ett av de yngsta universiteten i landet, har det i nationell och internationell universitets panorama fått ett område som erkänns som ett akademiskt centrum för innovation och kvalitet, med en strategisk vision för framtiden som också överväger utvecklingen av den region där den integreras.

Bekymret för regional utveckling har främst varit inriktad på kunskapsöverföring, i själva verket inom områdets konkurrenskraft och attraktivitet, till exempel Science and Technology Park "Regia Douro Park" och Centre for Excellence in Vin och vin, men också i skapandet av utrymmen för förinkubation av företag, uppmuntrande av entreprenörskap och främjande av länkar till näringslivet som en potentiell källa för införande av studenter på arbetsmarknaden.

Den strategiska planen för fyraårsperioden 2017-2021 har antagit en ambition att förnya sig, utnyttja alla sina resurser och att bekräfta sin roll som referensinstitution och agent för territoriell sammanhållning. Men bekräftar sig själv som Eco-University, som fungerar i en miljö med exemplarisk miljöledning, där man kan observera arter som kommer från världens fyra hörn.

Studenter från mer än 40 länder har ett brett utbud av kurser på fyra högskolor baserade skolor - jordbruks- och veterinärvetenskap, humaniora och samhällsvetenskap, vetenskap och teknik samt livs- och miljövetenskaper - och en skola av polyteknisk natur - Skolan för hälsa - liksom ett brett utbud av kvalitetsinfrastrukturer.

Utbildningsbjudandet omfattar de akademiska examensformer som främjas och samordnas av skolorna, nämligen 32 grundnivå, 3 integrerade masterexamen, 41: a 2: a cykeln (magisterexamen) och 19: e 3-graden (doktorand). Doktorandhögskolan, en transversal enhet för utbildning och forskning, tar samordning av undervisnings- och forskningsaktiviteter på doktorandnivå och avancerad utbildning i nära samordning med skolorna och forskningscentra

UTAD också värd för sex forskningscentra och åtta forskningscentra för universitet i Aveiro, Beira Interior, Coimbra, Lissabon, Minho och Porto, som erkänns av Stiftelsen för vetenskap och teknik (FCT).

VAD FRÅN USA

 1. Den första högskolan i norra Portugal
 2. Han föddes som en lantbrukshögskolan 1973 och växte upp som ett universitet och erbjuder idag cirka 100 grundutbildningar, magisterexamen och doktorsexamen.
 3. Det utvecklar forskning och främjar valorisering av kunskap och innovation genom forskningscentra som införs i det nationella nätverket och med omfattande internationella förbindelser.
 4. Det cementerade förhållandet med staden Vila Real och hela regionen och blev intensivt involverad i utvecklingen.
 5. Det har förvandlat en gammal bondgård på en campus som är en av Europas största botaniska trädgårdar, där vi kan observera arter från världens fyra hörn.
 6. Det har moderna faciliteter, bibliotek, laboratorier, onlinetjänster, sportutrustning och erbjuder flera möjligheter inom sport och kultur.
 7. Det är ett lärandeekosystem som består av tvärvetenskaplig kunskap och en skola som värderar relationerna mellan närmare 500 lärare och 7000 studenter från Portugal och cirka 40 länder.
 8. Du befinner dig i en säker stad med enkla förbindelser till landet och utomlands och med en hög livskvalitet;
 9. Det erbjuder sociala åtgärder som utmärker sig för excellens, med moderna universitetshus, kantiner, restauranger, datorrum, tillgång till stipendier och stöd inom områdena medicin, psykologi och näring.
 10. Det arbetar i nätverk med universiteten i Portugal, Europa och Världen, som integrerar flera konsortier och aktivt främjar projekt i partnerskap.
Programmen undervisas på:
 • Portuguese (Portugal)

Skolan erbjuder också:

Doktor i pedagogik

Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro

Kursen har bredbandskaraktär, vilket är specialiseringen i doktorsavhandlingen. Huvudsyftet är att producera kunskap genom att realisera originalforskning inom pedagogikv ... [+]

Kursen har bredbandskaraktär, vilket är specialiseringen i doktorsavhandlingen.

Huvudsyftet är att producera kunskap genom att realisera originalforskning inom pedagogikvetenskap, ur ett grundläggande eller tillämpat perspektiv.

Det har också följande mål:

tillhandahålla kontinuiteten i den utbildning som hittills erbjudits av DEP på nivå med 1: a och 2: a träningscykeln;Främja kritisk reflektion över den dagliga praktiken av utbildare / lärare på olika nivåer och inom områdena utbildning och undervisning och andra utbildningsanställda.identifiera, underbygga och sprida god praxisstimulera samarbetet mellan UTAD och andra utbildningsinstitutioner i regionen;främja nationellt och internationellt samarbete inom forskning inom pedagogik... [-]
Portugal Vila Real
Oktober 2019
Portuguese (Portugal)
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

PhD

Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro

Grundprincipen för doktorandutbildning och därmed doktorandkursen i Informatik är produktionen av ny kunskap genom originalforskning. ... [+]

Grundprincipen för doktorandutbildning och därmed doktorandkursen i Informatik är produktionen av ny kunskap genom originalforskning.

Underliggande denna förutsättning är allmänna mål för kursen:

Att utbilda doktorsexamen i datavetenskap som kan producera teoretisk och praktisk kunskap inom områdena dator- och informations- och kommunikationsteknik, generera och multiplicera vetenskapliga undersökningar som är tillräckliga för samhället och den nationella och internationella akademiska miljön.Ge doktorander möjlighet att förbättra eller förvärva kompetens och erfarenhet inför de olika dimensionerna av informationsteknologi, samt kompetensen att utveckla forskning på hög nivå och stimulera vetenskaplig forskning.Att bidra till fördjupningen av relationerna mellan högre utbildning, vetenskap och innovation, i enlighet med målen för Science 2010-programmet.... [-]
Portugal Vila Real
Oktober 2019
Portuguese (Portugal)
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro

Doktorandprogrammet i elektroteknik och datateknik (eller el- och datateknik, EEG) är ett forskningsinriktat program (forskning). Dess syfte är att fördjupa kunskap inom ... [+]

Doktorandprogrammet i elektroteknik och datateknik (eller el- och datateknik, EEG) är ett forskningsinriktat program (forskning). Dess syfte är att fördjupa kunskap inom elektroteknik och datateknik och att utrusta studenter med exceptionell förmåga att genomföra avancerade studier och originalforskning. Ph.D. i EEG syftar till att bemyndiga studenter till en forskningskarriär och / eller undervisning inom industri, forskningsinstitutioner, universitet och regering. Programmet bör också införa en kompetens för innovation för varje student, vilket visar en grundläggande kunskapsutveckling och gör det möjligt för akademiker att integrera sig i sin utbildning och uppleva de stora utmaningarna inom de tekniska yrkena. Programmet fokuserar på spetstekniska frågor som går utöver gränserna för datateknik, robotteknik, mikroelektronik, signalbehandling och digital kommunikation.... [-]

Portugal Vila Real
Oktober 2019
Portuguese (Portugal)
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro

Mål: - Att ge doktorander en specifik och aktuell utbildning inom kulturstudier med utgångspunkt från samtida teoretisering. - Främja en specialiserad utbildning i kultur ... [+]

målge doktorander en specifik och aktuell utbildning inom kulturstudier med utgångspunkt från samtida teoretisering;Främja en specialiserad utbildning i kulturstudier som främjar inter-, trans- och tvärvetenskaplig dialog.bidra till utvecklingen av metodologiska färdigheter på avancerad nivå inom kulturstudieratt uppmuntra förverkligandet av projekt som främjar den utbredda spridningen av forskning inom kulturen.

tidtabell

Fredag ​​eftermiddag och lördag morgon

varaktighet

6 terminer (2 akademiska terminer och 4 terminer av akademisk uppsats)

ECTS

180

Tillträdesvillkor

Tillgångskvalifikationer: allmänna bestämmelser

De kan ansöka om den 3: e studieperioden som leder till doktorsexamen i kultur:... [-]

Portugal Vila Real
Oktober 2019
Portuguese (Portugal)
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro

Den tredje studieperioden som leder till doktorsexamen i språkvetenskap har som huvudsyfte förstärkning av produktionskapacitet och internationalisering av kunskap genom ... [+]

Den tredje studieperioden som leder till doktorsexamen i språkvetenskap har som huvudsyfte förstärkning av produktionskapacitet och internationalisering av kunskap genom genomförande av originalforskning, i ett grundläggande eller tillämpat perspektiv, och syftar till att ge kandidater kompetens vilket gör det möjligt för dem att utveckla original och oberoende forskning och förmågan att överföra den.Kursen syftar till att utveckla kompetenser som är kompatibla med de internationellt rekommenderade standarderna för 3: e högskoleutbildningen i det europeiska utrymmet, sammanfattad i följande punkter: Förmåga att systematiskt förstå det vetenskapliga området Språkvetenskap;Färdigheter, färdigheter och forskningsmetoder i samband med det vetenskapliga områdetMöjlighet att designa, utforma, anpassa och genomföra en meningsfull utredning som respekterar kraven enligt standarderna för akademisk kvalitet och integritetAtt genomföra en betydande uppsättning av originalforskningsarbete som bidrar till utbyggnad av kunskapsgränser, varav en del förtjänar nationell eller internationell spridning i publikationer med peer-utvärdering.... [-]
Portugal Vila Real
Oktober 2019
Portuguese (Portugal)
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro

Mål: Att säkerställa att studenterna, förutom att behärska vetenskapsteorier, förvärvar en god kunskap och behärskning av de metoder som används mest inom deras specialis ... [+]

målSe till att studenterna, förutom att behärska vetenskapsteorier, förvärvar en bra kunskap och behärskning av de metoder som används mest inom deras specialiseringsområde (en av de specifika didaktikerna för vetenskap och teknik).Att bekanta studenten med det forskningsarbete, instrument och metoder som används mest inom sitt specialområde (en av de specifika didaktikerna för vetenskap och teknik) och med arbetet från forskargrupper inom området för vetenskap och teknik.Utveckla förmågan att identifiera de väsentliga delarna i en komplex process eller situation, som gör det möjligt för dig att närma sig studiens föremål inom ditt kompetensområde.Att utveckla kapacitet och kompetenser för vetenskaplig och / eller teknisk produktion inom ramen för didaktik för vetenskap och teknik.... [-]
Portugal Vila Real
Oktober 2019
Portuguese (Portugal)
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro

Mål - Att utbilda läkare med tvärvetenskaplig kunskap, som kan svara på dagens utmaningar med adekvat användning och utveckling av nya teknologier inom agroforestry-syste ... [+]

målAtt utbilda läkare med tvärvetenskaplig kunskap som kan reagera på dagens utmaningar med adekvat användning och utveckling av nya tekniker inom agroforestry-system.Kursen bygger på en stark forskningskomponent inom områden inom UTAD prioriterade områden och kommer att fungera i nära anslutning till en uppsättning I-projektAtt bidra till fördjupningen av relationerna mellan högre utbildning, vetenskap och innovation, i enlighet med målen för Science 2010 - Operations Program for Science and Innovation.tidtabellVeckans schema: Måndag till fredag ​​TutorialAkademisk kalender: september till junivaraktighet

2 terminer propaedeutics sex terminer av forskning

ECTS

240

Professionella utgångar... [-]
Portugal Vila Real
Oktober 2019
Portuguese (Portugal)
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro

Kursen har som huvudmål att utrusta doktorander med kunskaper för att utforma, genomföra och utvärdera territorially differentierade lösningar för intelligent, inkluderan ... [+]

Kursen har som huvudmål att utrusta doktorander med kunskaper för att utforma, genomföra och utvärdera territorially differentierade lösningar för intelligent, inkluderande och hållbar utveckling, som kan svara på behov och förväntningar hos olika människor, organisationer och samhällen.

Det föreslår ett innovativt tillvägagångssätt som kombinerar:

tvärvetenskaplig läsning av verkligheten;artikulering av lokal och regional skala med globala förändringar och c) samverkande av kunskap med utvecklingsämnena.

Bland de kompetenser som ska förvärvas inom doktorandutvecklingsområdet är samhällen och territorierna: - Att öka kunskapen och kritisk förståelse för mångfalden av socioekonomiska utvecklingsmodeller och deras tillämplighet i ett territoriellt sammanhang. - Att konstruera tvärvetenskapliga tolknings- och analysramar. av de problem och multidimensionella lösningar som utvecklas inom samhällen, organisationerna och territorierna, med tanke på artikuleringen med dynamiken i global skalaförändring. - Kombinera teoretisk och metodologisk kunskap för att utforma och genomföra innovativa forskningsprojekt vid kunskapens gränser. relevant för utvecklingen av den senaste tekniken inom programmets område och för att svara på samhällsutmaningar. - Att bygga ny kunskap och innovativ offentlig politik för att möta lokala och regionala utmaningar inom ramen för åtgärdsforskning och på grundval av den deltagande strategin multi-aktör och tvärvetenskaplig medskapande av kunskap och erfarenhet - Kommunicera och argumentera forskningen noggrant och erkänt av sina kamrater och på ett sätt som är begripligt för allmänheten.... [-]

Portugal Vila Real
Oktober 2019
Portuguese (Portugal)
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

UTAD Jardim de Oportunidades

Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro
Address
Quinta de Prados Vila Real
5000-801 Vila Real, Vila Real District, Portugal
Webbplats