NHH Norwegian School of Economics

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

EFMD Equis Accredited

NORGES ledande handelshögskola
Det gör en skillnad där du studerar. NHH är en av de bästa handelshögskolorna i Europa och är en medlem av den exklusiva CEMS nätverket (www.cems.org) - den strategiska alliansen av 30 ledande handelshögskolor, 65 multinationella företag och fem partners icke-statliga organisationer. NHH strävar efter att vara en internationellt ledande inom utvalda forskningsområden, och vår fakultet är i hög efterfrågan som experter i näringslivet, media och samhället som helhet.

Vi välkomnar begåvade studenter från hela världen för att vårt masterprogram och erbjuda dem en förstklassig utbildning - utan terminsavgift.


INGA AVGIFTER
NHH är en statligt finansierade universitet och laddar därför ingen ansökan eller studieavgifter. Som student på NHH, den enda avgift du måste betala är en liten termin registreringsavgift till Studenthälsan organisationen i Bergen (SiB), så att du kan dra nytta av deras tjänster. Beloppet är för närvarande cirka 800 NOK per termin. Vissa sökande är skyldiga att dokumentera ekonomiska förutsättningar för att kunna beviljas uppehållstillstånd för att studera i Norge (medborgare utanför EU / EES-området och Schweiz).


3 av 4 studenter har ett jobb innan examen
NHH studenter har relevant jobb som väntar. Enligt vår senaste anställning undersökning tre av fyra studenter har redan landat ett jobb innan de tar ut examen. Den genomsnittliga lönen för NHH studenter är cirka 520 000 norska kronor (ca. 63 000 USD) inklusive förmåner.

NHH utexaminerade få arbete i olika branscher:

 • Consulting, revision och redovisning - 49%
 • Bank, försäkring och finans - 22,4%
 • Offentlig förvaltning, forskning och undervisning - 8,2%
 • IT / telekom och transport / leverans - 8,2%
 • Industri, olja / gas och energi - 5,1%
 • Handel, PR och marknadsföring / reklam - 5,1%
 • - 2%


  Många av våra internationella studenter väljer att bo i Norge efter att de har tagit examen. Vår senaste undersökning visar att 58 procent av de utexaminerade arbetar i Norge, medan resterande 42 procent resa utomlands för att arbeta.

  VIDEO: "Karriär - Möjligheter gjort verkliga"


  Näringslivet är det från dag ett
  På NHH har vi en nära koppling till näringslivet. Skolans omfattande samarbete med norska och internationella företag kommer att se till att du får en lärorik erfarenhet som är relevant, aktuell och fokuserade på att hjälpa dig att bli en företagsledare i morgon. Våra studenter får inspiration från möten med representanter från näringslivet under hela året genom gästföreläsningar, fallpresentationer, seminarier och konferenser, arbetsmarknadsdagar och företagspresentationer.


  Internationella möjligheter
  Som student på NHH du kommer att ha goda möjligheter att få värdefull internationell erfarenhet under studietiden genom utbytesprogram, CEMS magisterexamen i International Management (MIM), dubbla examina och sommarkurser.

 • Utbytestermin med ett av våra partnerskolor
 • CEMS magisterexamen i International Management
 • Dubbla Utbildningsprogram
 • Innovation School vid Berkeley
 • Sommarkurs vid Fudan University

  Kolla in några NHH elevernas internationella erfarenheter och läsa deras berättelser: http://bit.ly/2fXZjEN

  För mer inspiration, söka #nhhworldwide på Instagram och se vad eleverna upplever utomlands.


  Student vid NHH - praktisk erfarenhet och roligt
  NHH studenter i allmänhet väl nöjda med sina studier och studentliv vid NHH, och nyligen genomförda undersökningar visar att 95 procent skulle rekommendera NHH till en vän.

  För att hjälpa till att du får ut det bästa möjliga start, studentföreningen (NHHS) och NHH organisera en välkommen vecka i början av din första termin.

  Som NHH student blir du automatiskt medlem i NHHS, en av de mest aktiva studentföreningar i Norge. Att delta i ett eller flera av föreningens verksamhet ger dig en chans att få nya vänner, driva dina intressen och få nya erfarenheter. Att delta i aktiviteter ger dig också praktiska erfarenheter och ett sätt att utveckla din lagarbete och ledarskap och testa akademiska teorier i verkliga livet. Relevanta erfarenheter under studietiden värderas högt av potentiella arbetsgivare.

  NHHS verksamhet sträcker sig från idrottsklubbar för fotboll, basket och utomhusaktiviteter, finansiella och företagande grupper, skoltidningar, en TV-kanal, en fotografering grupp, en dansgrupp och flera körer.

  Stora studentevenemang:

 • Den kulturfestival Uken är den största studentevenemang i den västra delen av Norge. För tre veckor, studenter organiserar scenshower, konserter och andra evenemang som lockar tusentals besökare till skolan.
 • Den NHH Symposium är norra Europas största studentdrivna konferens för näringslivet. Företagsledare och toppolitiker närvara vid evenemanget, diskutera aktuella globala frågor.
 • TEDxBergen är en årlig konferens som arrangeras av studenter från NHH.


  NORGE
  Norge har en stark tradition av jämlikhet och rättvisa, något som har främjat en hög grad av kön, ekonomisk och social utjämning. FN rankar Norge som en av de länder som har högst livskvalitet.

  Det norska systemet för högre utbildning omfattar alla de institutioner som är ackrediterade. Med undantag för vissa privata högskolor, alla lärosäten är statsägda.

  Norge har utan tvekan en av de bästa välfärdssystemen i världen, och som student här du garanteras professionell medicinsk behandling oavsett vilken del av landet du bor i.

  Den norska ekonomin domineras av utvecklingen av och handel med energi och naturresurser. Offshore olja och gas, fiske, vattenbruk, och kraftproduktion är viktiga affärsområden för landet.


  BERGEN
  Bergen är en kosmopolitisk stad med en småstadscharm och atmosfär. Staden erbjuder ett brett utbud av stads-, kultur och natur. Kombinationen av stadslivet och naturen är unik. Omgiven av berg, fjordar och öar, har Bergen en exceptionell närhet till naturen. Det är bara en kort promenad från det urbana stadslivet till en fjällvandring upp till Fløyen eller en båttur till en av öarna.

  Se NHH student blogg för tips om att komma till Norge och Bergen: http://bit.ly/2gddysk

 • Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

  Se PhD »

  Program

  Skolan erbjuder också:

  PhD

  FORSKARUTBILDNING

  Campusstudier Heltid 4 år August 2018 Norge Bergen

  Som ung forskare vid NHH kommer du att arbeta i nära samarbete med ledande professorer inom ditt valda området, som har tillgång till de sofistikerade forskningsresurser och blomstrande intellektuell gemenskap som kommer att bidra till att utveckla dina akademiska intressen. [+]

  PhD vid NHH Forskarutbildningen vid NHH är utformad för dem som söker en specialisering inom områdena ekonomi och företagsekonomi för utmanande jobb inom den privata och offentliga sektorn. Även om majoriteten av våra doktorer går på att arbeta i akademiska institutioner, ett ökande antal utexaminerade ta positioner i förvaltningen, rådgivning och större organisationer. Den NHH Forskarutbildningen erbjuder inriktningar i sex olika områden: redovisning economics finans Företagsledning Strategi och ledning Professionell och interkulturell kommunikation Som ung forskare vid NHH kommer du att arbeta i nära samarbete med ledande professorer inom ditt valda området, som har tillgång till de sofistikerade forskningsresurser och blomstrande intellektuell gemenskap som kommer att bidra till att utveckla dina akademiska intressen. NHHs Forskarutbildningen startar varje år i augusti. NHH PhD stipendier är fullt finansierad i fyra år på mycket konkurrenskraftiga villkor. PhD stipendier omfatta ett åtagande att arbeta 25% som en undervisning och / eller forskarassistent för skolan medan inskrivna på forskarutbildningen. Den årliga lönen för forskarutbildning Stipendier är för närvarande USD 52 500. NHH ger generösa forskningsmedel för resor och konferensdeltagande och ett bonussystem för publikationer i internationella topptidskrifter. ... [-]

  Videoklipp

  NHH Norwegian School of Economics (time lapse video)

  Mastertaste – MSc at NHH

  Careers – Opportunities made real

  Kontakt