Läs den officiella beskrivningen

University of Pavia . Att utveckla kunskap sedan 1361 University of Pavia är en av världens äldsta akademiska institutioner grundade år 1361. Pavia har varit en stadskampus sedan grunden och till och med idag erbjuder den 24 000 studenter en unik upplevelse i Italien och sällsynt i Europa: studerar vid 20 högskolor som i stor utsträckning är oberoende av universitetets administrativa struktur. University of Pavia täcker alla ämnesområden och består av 18 avdelningar som erbjuder studieprogram på alla nivåer, från kandidatexamen till doktorsprogram. Pavia är en liten stad i norra Italien med 70 000 invånare och över 24 000 studenter. Beläget bara 30 km söder om Milano, med regionala och förortstrafik, var 10: e minut. Pavia ligger också inom bekvämt räckhåll från den schweiziska gränsen, Como och sjöarna samt Genua och liguriska kusten. Grundades i romerska tider var det huvudstaden i Lombards riket i över två århundraden och detta fascinerande arv av smala gator, gamla kyrkor, eleganta byggnader är intakta och levande dag och natt med studenter som njuter av sina favoritmöten. Kulturlivet i Pavia är intensivt med 19 museer och samlingar (14 inom universitetet), 2 kulturcentrum, 4 offentliga bibliotek och 18 universitetsbibliotek, 4 biografer och teatrar, 10 socialt kulturella möteslokaler, ett musikhögskola och 2 medborgarskolor av musik och konst. Livet i Pavia är både trevligt och prisvärt, särskilt i jämförelse med mycket högre bostads- och bostadskostnader i Milano och andra stadscentrum i Lombardiet. Pavias campus erbjuder en unik universitetserfarenhet till studenter som kan njuta av otaliga evenemang, festivaler, utställningar, konserter och sportaktiviteter på alla nivåer. Högskolans system: unikt i Italien Pavia, som Oxford och Cambridge i Storbritannien, har ett unikt högskolans system i Italien , som går tillbaka till 1500-talet. Var och en av Pavias 20 högskolor, som totalt värd ungefär 2.000 studenter, har sin egen historia och möjligheter att erbjuda, inklusive tillgång till många utlandsstudier och sportaktiviteter. Institutet för avancerad studie (IUSS) erbjuder extra kurser till de mest framträdande studenterna från våra högskolor. Dessa avancerade nivåer för högpresterande är organiserat genom tema i fyra olika akademiska områden: Human Sciences, Social Sciences, Science

 • Olympiska och världsmästerskapen rodd
 • Pavia-Oxford-Cambridge-Pisa roddbana
 • Universitetsmästerskap i huvudlagssporten
 • Intercollege turneringar
 • Sportprogram speciellt utformade för funktionshindrade studenter
 • Anläggningar utformade för alla elevernas fysiska välbefinnande, integrerad med universitetsutbildning.

Pavia, hälso-, teknik och forskning universitet Universitetet erbjuder 17 internationella doktorandprogram som är organiserade i 5 makroområden: • Vetenskap och teknik • Vetenskapsteknik • Biovetenskap • Humaniora • Samhällsvetenskap University of Pavia har verkligen en tradition på toppnivå forskning och räknas med tre nobelprisvinnare bland sina fulla professorer (Camillo Golgi, Giulio Natta och Carlo Rubbia). Alessandro Volta, Albert Einstein, Gerolamo Cardano och Ugo Foscolo har också lärt sig här. Universitetet är en aktiv forskare för forskning i samarbete med världens mest prestigefyllda akademiska institutioner som gör Pavia am odern tekniska centrum för avancerad forskning om minskning av seismisk risk (EUCENTRE), cancerbehandling (CNAO), kärnenergi (LENA). Sju forskningscentra är baserade i Pavia och ytterligare 21 finns på olika platser i samarbete med andra institutioner, utöver 42 interdepartmentella forskningscentra som genomför löpande och tvärvetenskaplig grundläggande och tillämpad forskning. Det stöder också start-ups och spin-offs-initiativ: 25 genererade endast under det gångna året. Forskningsverksamheten har resulterat i 7 internationella patent 2013. Universitetet har just börjat en ny process för att välja flaggskeppsprojekt och det har nyligen lanserat Universitiamo: den första italienska publikationsprojektplattformen för universitetsundersökningar. University of Pavia kombinerar också forskning och behandling i tre ledande universitetssjukhus där cirka 12 000 yrkesverksamma är anställda. 1987 grundade universitetet sitt centrum för internationellt samarbete och utveckling (CICOPS ) . Genom att erbjuda stipendier och stödja gemensamma studier och internationella forskningsprojekt arbetar CICOPS med att skapa ett växande nätverk av internationella kontakter, som inkluderar utländska universitet, regeringar och internationella, icke-statliga organisationer. Sedan 1998 har mer än 200 stipendier tilldelats akademiker från 55 olika länder för att genomföra forskning i Pavia. Den internationella dimensionen University of Pavia är avsedd att förbereda sina studenter för livslångt lärande och de utmaningar som de står inför i en alltmer komplex och mångsidig värld. För att bekanta studenter och medarbetare med den globala dimensionen av dagens internationella relationer finns över 200 utbytesprogram tillgängliga på platser runt om i världen. Mobilitetssystem som Erasmus för studier och praktik, Fonden för samarbete och kunskap och många andra EU-program och icke-EU-internationella program erbjuder bidrag till både utgående och inkommande, lokala och internationella studenter. Varje år drar flera hundra deltagare nytta av dessa möjligheter och har möjlighet att lägga till en värdefull internationell dimension i sin läroplan. University of Pavia internationella strategi beskriver tre tydliga mål för att behålla och stärka sin ställning bland världens ledande forskningsintensiva universitet:

 • Inbädda internationalisering i vår kärnundervisning och forskningsverksamhet
 • Skapa hållbar rekrytering av internationella studenter av hög kvalitet
 • Utveckla och upprätthålla strategiska partnerskap av hög kvalitet samt gemensamma program med partners över hela världen

Kurser University of Pavia skapades ursprungligen kring juridiska och humanistiska skolor, snart följt av medicin. Under århundradena har utbudet av kurser som erbjudits utvidgats till naturvetenskap, renvetenskap, teknik, politiska vetenskaper och farmakologi, och mer nyligen till psykologi, kommunikation och idrottsvetenskap, vilket bekräftar Pavias yrke som ett tvärvetenskapligt universitet. University of Pavia erbjuder 83 kurser (både kandidatexamen och masterns ) i:

 • Teknik och arkitektur
 • Matematik, fysik och naturvetenskap
 • Ekonomi
 • Lag
 • Medicin
 • Litteratur, språk och filosofi
 • Farmakologi Hälsoprocesser
 • Statsvetenskap
 • Psykologi
 • Kommunikationsstudier
 • Idrottsvetenskap
 • Musikvetenskap
 • Turism

Tio internationella masterkurser på engelska undervisad av akademisk personal och gästprofessorer-internationaliserar universitetet inifrån och markerar en betydande ökning av antalet utländska studenter. 1 Encykelmastergrad (6 år): Medicin och kirurgi 9 Magisterexamen:

University of Pavia står för sitt stora antal forskarutbildningskurser, från forskningsbaserade program till kurser som syftar till att komma in i specifika yrken:

 • 29 forskarutbildningskurser som sträcker sig från medicinska, hälso- och farmaceutiska områden till vetenskapssektorn. Ett gemensamt drag bland dessa är banbrytande teman som studeras inom högspecialiserade områden samt det tvärvetenskapliga tillvägagångssättet.
 • 17 internationella doktorandprogram organiserade i 5 makroområden (Science
 • 51 medicinsk specialisering skolor
 • 1 Specialskolan för juridiska yrken

Masters kurser, avancerade kurser och doktorandprogram erbjuds också av Institute for Advanced Study of Pavia (IUSS).

Programmen undervisas på:
Engelska
Italienska

Skolan erbjuder också:

PhD

University of Pavia

Ph.D. i "Computational Mathematics and Decision Sciences" syftar till att erbjuda studentkunskaper solida färdigheter i Computational Mathematics, Computational Physics, ... [+]

Modeller, matematik, statistik, data och algoritmer är grunden för vår digitala värld. Beräkningsmetoder och matematisk analys används alltmer för simulering, förutsägelse, datautvärdering, analys, riskbedömning, utveckling och optimering, i stort sett alla vetenskapsområden.

Ph.D. i "Computational Mathematics and Decision Sciences" syftar till att erbjuda studentkunskaper solida färdigheter i Computational Mathematics, Computational Physics, Scientific Computing, statistik, beslutsvetenskap, optimering, maskinlärning, samt en tvärvetenskaplig bild av tillämpad matematik, fysik och beslutsprocesser enligt osäkerhet. Programmet ger en solid teoretisk och beräkningsmässig grund för forskning på hög nivå på universitet, internationella forskningsinstitutioner och industri.... [-]

Italien Pavia
September 2019
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

University of Pavia: knowledge that changes your life

#JOINUNIPAVIA

Da 9 anni vi raccontiamo i momenti più belli dell’Università di Pavia

Location address
Corso Strada Nuova, 65
Pavia, Lombardy, 27100 IT
Location address
Milan, Lombardy, IT