Read the Official Description

University of Pavia. Advancing Knowledge sedan 1361

Den Universitetet i Pavia är en av världens äldsta akademiska institutioner: den grundades 1361 och fram till 20-talet var det enda universitetet i Milano-området och regionen Lombardiet. Pavia har varit en stad campus sedan starten och även idag erbjuder sina 24.000 studenter en upplevelse unik i Italien och sällsynt i Europa: studerar på 20 Högskolor som är i stort sett oberoende av den administrativa strukturen för universitetet. University of Pavia täcker alla ämnesområden och består av 18 avdelningar erbjuder utbildningar på alla nivåer, från kandidatexamina att doktorsexamen program.

Pavia är en liten stad i norra Italien med 70.000 invånare och över 24.000 studenter. Ligger bara 30 km söder om Milan, regionala och pendeltåg, var 10 minuter. Pavia är också inom räckhåll för den schweiziska gränsen, Como och sjöar samt Genua och den liguriska kusten. Grundades under romartiden, var det huvudstad i lombardiska kungariket i över två århundraden och denna fascinerande arv av smala gator, gamla kyrkor, eleganta byggnader förblir intakt och levande dag och natt med elever njuter av deras favorit mötesplatser.

Kulturlivet i Pavia är intensiv med 19 museer och samlingar (14 inom universitetet), 2 kulturcentra, 4 folkbibliotek och 18 universitetsbibliotek, 4 biografer och teatrar, 10 socialkulturella mötesrum, en musikalisk college och 2 medborgerlig skolor musik och konst. Livet i Pavia är både trevlig och prisvärd, särskilt i jämförelse med mycket högre bostäder och boendekostnader i Milano och andra tätorter i Lombardiet. Pavia campus erbjuder en unik universitetsupplevelse för studenter som kan njuta av otaliga händelser, festivaler, utställningar, konserter och idrottsaktiviteter på alla nivåer

Kollegiet System: unikt i Italien

Pavia, som Oxford och Cambridge i Storbritannien, har en unikt College systemet i Italien, Med anor från 16-talet. Var och en av Pavia: s 20 högskolor, som sammanlagt värd cirka 2.000 studenter, har sin egen speciella historia och möjligheter att erbjuda, inklusive tillgång till många program för utlandsstudier och sportaktiviteter. Den Institute for Advanced Study (IUSS) erbjuder extra kurser till de bäst presterande studenter från våra högskolor. Dessa program avancerad nivå för högpresterande anordnas av tema i fyra olika akademiska områden: humaniora, samhällsvetenskap, Science & Technology och biomedicinsk vetenskap. Studenter som genomför sina studier vid IUSS få en extra diplom, tillsammans med deras universitetsexamen. College livet syftar till att skapa ett öppet samhälle där akademiska prestationer, traditionella evenemang, fester och idrotts rivalitet alla spelar en roll. I högskolestudenter kan också bygga sin första professionella nätverk. Tillgång till högskolor baseras på meritkriterier och ett system föräldrarnas inkomster baserad avgift. Idag kan Pavia räkna med fyra meritbaserade högskolor; 12 offentliga högskolor; och 4 privata högskolor.

Pavia, staden sport

För Pavia, titeln "Europeisk idrott 2014" fungerar som välförtjänt internationellt erkännande för vår bestående spetskompetens inom idrotten. Universitetet Sports Centre (CUS) främjar idrott bland studerande i universitets genom att erbjuda ett brett utbud av kurser och organisera mästerskap och turneringar. Med sina lag, CUS Pavia deltar i nationella och internationella tävlingar såsom World University Games. Specifikt sport i Pavia betyder:

 • OS- och VM-nivå rodd
 • Pavia-Oxford-Cambridge-Pisa roddtävling
 • Universitets mästerskap vid den nationella lagsporter
 • Intercollege turneringar
 • Sportprogram särskilt utformade för funktionshindrade studenter
 • Anläggningar avsedda för alla studenter fysiska kondition, integrerat med universitetsutbildning.

Pavia, staden hälsa, teknik och forskning

Universitetet erbjuder 17 internationella doktorandprogram organiserad i 5 makro områden: • Vetenskap och teknik • Science Engineering • Life Sciences • Humaniora • samhällsvetenskap The University of Pavia har verkligen en tradition av toppforskning och räknar tre Nobelpristagare bland sina professorer (Camillo Golgi, Giulio Natta och Carlo Rubbia). Alessandro Volta, Albert Einstein, Girolamo Cardano och Ugo Foscolo har även undervisat här. Universitetet är en aktiv främjare av forskningen i samarbete med världens mest prestigefyllda akademiska institutioner gör Pavia amodern tekniska center för avancerad forskning om minskning av seismiska risker (EUCENTRE), cancerbehandling (CNAO), kärnkraft (LENA). Sju forskningscentrum är baserade i Pavia och ytterligare 21 är belägna i olika platser med i samarbete med andra institutioner, förutom 42 övergripande forskningscentrum som utför pågående och tvärvetenskaplig grundforskning och tillämpad forskning. Det stöder också nystartade företag och spin-offs initiativ: 25 genererade bara under det senaste året.

Forskningsverksamheten har resulterat i 7 internationella patent under 2013. Universitetet har precis börjat en ny process för att välja flaggskeppsprojekt och det har nyligen lanserat Universitiamo: den första italienska crowdfunding universitetsprojektplattform. University of Pavia kombinerar också forskning och behandling i tre ledande universitetssjukhus där cirka 12.000 proffs är anställda. År 1987 inrättade universitetet dess Centrum för internationellt samarbete och utveckling (CICOPS). Genom att erbjuda stipendier och stödja gemensamma studier och internationella forskningsprojekt, är CICOPS arbetar för att skapa ett ständigt växande nätverk av internationella kontakter, som inkluderar utländska universitet, regeringar och internationella, icke-statliga organisationer. Sedan 1998 har mer än 200 stipendier delats ut till akademiker från 55 olika länder för att bedriva forskning i Pavia.

Den internationella dimensionen

University of Pavia är dedikerade till att förbereda sina elever för ett livslångt lärande och de utmaningar de står inför i en allt mer komplex och mångskiftande värld. Att bekanta elever och personal med den globala dimensionen av dagens internationella relationer, mer än 200 utbytesprogram finns på platser runt om i världen.

Utbytessystem, exempelvis Erasmus + för studier och praktik, den Fond för samarbete och Knowlegde och många andra EU och icke-EU: s internationella program erbjuder stöd till både utgående och inkommande, lokala och internationella studenter. Varje år flera hundra deltagare dra nytta av dessa möjligheter och har chansen att lägga till en värdefull internationell dimension i deras läroplan.

Den internationella strategin vid universitetet i Pavia anges tre tydliga mål för att behålla och stärka sin ställning bland världens ledande forskningsintensiva universitet:

 • Bädda internationalisering i våra kärn undervisning och forskning
 • Skapa hållbar rekrytering av högkvalitativa internationella studenter
 • Utveckla och upprätthålla hög kvalitet strategiska partnerskap samt gemensamma program med partners över hela världen

Banor

University of Pavia skapades ursprungligen runt skolor lag och humaniora, snart följt av medicin. Under århundradena har utbudet av kurser som erbjuds utvidgas till naturvetenskap, rena vetenskaper, teknik, statsvetenskap och farmakologi och, på senare tid, psykologi, kommunikation och sportvetenskap vilket bekräftar Pavia kallelse som ett tvärvetenskapligt universitet.

The University of Pavia erbjuder 83 kurser (båda Kandidatexamen och master) I:

 • Teknik och arkitektur
 • Matematik, fysik och naturvetenskap
 • economics
 • lag
 • Läkarvetenskap
 • Litteratur, språk och filosofi
 • farmakologi
 • Hälso yrken
 • Statsvetenskap
 • psykologi
 • Kommunikationsstudier
 • Sport vetenskaper
 • musikvetenskap
 • turism

Åtta internationella mästare utbildningar på engelska -taught av akademisk personal och besökande professors- är internationalisering universitetet inifrån och markera en betydande ökning av antalet utländska studenter.

1 Enkel-cykel magisterexamen (6 år):

Medicin och kirurgi

7 magisterexamen kurser:

University of Pavia utmärker sig för sitt stora antal forskarutbildningskurser, från forskningsbaserade program till kurser som syftar till att kunna delta i särskilda yrken:

 • 29 Professional masterkurser som sträcker sig från de medicinska, hälso- och läkemedels fälten till science-sektorn. En gemensam nämnare bland dessa är banbrytande teman som studerats i högt specialiserade områden liksom det tvärvetenskapliga tillvägagångssättet.
 • 17 Internationella PhD program organiserade i 5 makro områden (Science & Technology, Science Engineering, biovetenskap, humaniora och samhällsvetenskap) och 4 Gemensamma doktorandkurser med EU: s universitet.
 • 51 medicinsk specialitet skolor
 • 1 Institutionen för inriktning för jurister

Masterkurser, avancerade kurser och doktorandprogram erbjuds också av Institute for Advanced Study i Pavia (IUSS).

Programs taught in:
Engelska
Italienska

Skolan erbjuder också:

PhD

University of Pavia

Ph.D. i "Computational Mathematics and Decision Sciences" syftar till att erbjuda studentkunskaper solida färdigheter i Computational Mathematics, Computational ... [+]

Modeller, matematik, statistik, data och algoritmer är grunden för vår digitala värld. Beräkningsmetoder och matematisk analys används alltmer för simulering, förutsägelse, datautvärdering, analys, riskbedömning, utveckling och optimering, i stort sett alla vetenskapsområden.

Ph.D. i "Computational Mathematics and Decision Sciences" syftar till att erbjuda studentkunskaper solida färdigheter i Computational Mathematics, Computational Physics, Scientific Computing, statistik, beslutsvetenskap, optimering, maskinlärning, samt en tvärvetenskaplig bild av tillämpad matematik, fysik och beslutsprocesser enligt osäkerhet. Programmet ger en solid teoretisk och beräkningsmässig grund för forskning på hög nivå på universitet, internationella forskningsinstitutioner och industri.... [-]

Italien Pavia
October 2019
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

University of Pavia: advancing knowledge, creating the future

Erasmus Day 2016 at University of Pavia

Location address
Corso Strada Nuova, 65
Pavia, Lombardy, 27100 IT
Location address
Milan, Lombardy, IT