Läs den officiella beskrivningen

LUISS - Libera Università Internazionale degli Studi Sociala Guido Carli - är ett självständigt universitet. Det skapades av en befintlig romersk institution, Pro Deo, mellan 1974 och 1978.

LUISS erbjuder ett innovativt pedagogiskt tillvägagångssätt vid sina fyra avdelningar: ekonomi och finans, företagsledning, juridik och statsvetenskap . Dess mål är inte bara att förmedla kunskap utan att införa flexibilitet hos unga människor, vilket ger dem en känsla av makt över sin framtid.

Dessutom har LUISS fyra skolor för doktorander och yrkesstudier: LUISS Business School, Government School, Law School och School of European Political Economy.

View of Rome from Castel Sant'Angelo

Kännetecknen för LUISS-metoden

Undervisning

 • Ange antal (1620 studenter för kandidatexamen och 1000 för magisterexamen i 2017-2018)
 • Inträdesprövning
 • Obligatorisk deltagande i heltid
 • Distinguished lärare från den akademiska världen, med en hög yrkeserfarenhet
 • Intensiv studie av främmande språk och IT
 • Ett rikt och specialiserat bibliotek med en katalog som kan höras på universitetets hemsida
 • Ett omfattande nätverk av internationella utbytesprogram på 197 universitet, både inom och utanför Europa i 39 länder. LUISS erbjuder också sina studenter möjlighet att studera utomlands: 25 Dubbel Grader och strukturerat partnerskap.
 • Orientering för gymnasieelever
 • Hjälp från kvalificerade handledare under hela examensperioden och praktikplatsen
 • Seminarier, debatter och utbyten om viktiga ämnen som integrerar materialet undervisat under läsåret

Länkar med företag

Det som skiljer LUISS är dess privilegierade relation med näringslivet.

Mer än 500 företag, multinationella företag och offentliga och privata institutioner samarbetar med universitetet och erbjuder sina kandidater och nya kandidater sina första riktiga möjligheter att gå i foten i näringslivet.

LUISS Career Services Office ger studenterna flera möjligheter att träffa människor i näringslivet och lära sig med dem. Denna orienterings- och pedagogiska tjänst underlättar placeringen av examensarbetare och nyutexaminerade i näringslivet med praktik och utbildning på företag och vid offentliga och privata institutioner. Det inrättar också återkommande möten och presentationer med stora multinationella företag, investeringsbanker och offentliga och privata organisationer och institutioner.

Programmen undervisas på:
 • Italienska
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

PhD

LUISS PhD programs

LUISS: s doktorandprogram i ledarskap är en disciplinär - men inte disciplinär - inlärningsväg för höga potentiella doktorander. Det erbjuder koncentrationer inom strateg ... [+]

LUISS: s doktorandprogram i ledarskap är en disciplinär - men inte disciplinär - inlärningsväg för höga potentiella doktorander. Det erbjuder koncentrationer inom strategi, organisation, innovation och entreprenörskap, marknadsföring, bokföring och företagsfinansiering. Primärområdena för fakultetsforskning inkluderar: affärsmodell innovation; företagsstyrning finansiera för innovation projektbaserad organisering, tekniköverföring och IPR-ledning, internationell ledning; ny satsning, tillväxt och företagsentreprenörskap; organisatoriskt lärande och anpassning; offentlig förvaltning och redovisning social kapital och innovation; och ord-från-mun-ledd innovation.

... [-]
Italien rom
Oktober 2019
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
LUISS PhD programs

Doktorand i ekonomi vid LUISS Guido Carli är ett fyraårigt program som ger avancerad utbildning inom alla huvudområden inom ekonomi. Det syftar till att utbilda internati ... [+]

Doktorand i ekonomi vid LUISS Guido Carli är ett fyraårigt program som ger avancerad utbildning inom alla huvudområden inom ekonomi. Det syftar till att utbilda internationella ekonomer som kan bidra till kunskapsutveckling och som kan utöka gränserna för forskning inom ekonomiska discipliner.

Programmet kräver heltid närvaro och undervisas helt på engelska. Det är utformat för att ge eleverna förmåga att förstå och utveckla ett brett spektrum av ekonomiska problem och ge aktuell analytisk, empirisk och kvantitativ teknik.

Studenterna förvärvar de nödvändiga färdigheterna för att bedriva både akademisk och professionell karriär, i universitet, internationella forskningsinstitutioner, offentliga myndigheter, centralbanker, konsultföretag och finansinstitut.... [-]

Italien rom
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
LUISS PhD programs

DR n.234 av den 19 december 2018 har utfärdats kallelsen för den jämförande utvärderingen för tillträde till XXXV cykel doktorander, för inlämning av ansökningar till jur ... [+]

Struktur och kurser

Hela längden på programmet är tre år, vardera värd 60 hp, för totalt 180 hp.

Den första terminen av det första året består av följande gemensamma kurser:

Konstitutionella värderingar och företagande (10 timmar - 4 hp);Offentlig företagsreglering (20 timmar - 8 poäng);Kollektivavtal och affärssystem (25 timmar - 10 hp);Rättvisa och fungerande ekonomi (25 timmar - 10 hp).

Det kommer också att finnas en teknisk klass om användningen av juridiska databaser.

Den andra terminen av det första året består av följande kurser:

Ekonomisk analys av lagen (20 timmar - 8 poäng);Alternativa tvistlösningar (20 timmar - 8 hp);Administrativt ansvar som följer av brott mot företag, institutioner och föreningar även utan juridisk personlighet (20 timmar - 8 poäng)Organisation, ansvar och skattebördor i grupper av företag (20 timmar - 8 poäng);... [-]
Italien rom
Oktober 2019
Italienska,Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
LUISS PhD programs

Ph.D. Program i politik: Historia, teori, vetenskap, i samarbete med Centrum för Etik och Global Politik (CEGP), sedan 2004, syftar till att erbjuda ett tvärvetenskapligt ... [+]

Den Ph.D. Program i politik: Historia, teori, vetenskap , i samarbete med Centrum för Etik och Global Politik (CEGP), sedan 2004, syftar till att erbjuda ett tvärvetenskapligt perspektiv på samtida globala politiska studier. Fakulteten omfattar både italienska och internationella professorer. Programmet har anmält mer än 30 studenter under de senaste tre åren, med mer än femtio procent av utländska studenter. Nyligen har programmet blivit berikat genom samarbete av Internationella centret för demokratier och demokratiseringar (ICEDD) och det italienska centret för valstudier - Centro Italiano Studi Elettorali (CISE).

Studierättfilosofi och politisk teori (etik och tillämpad filosofi, politisk och social filosofi, etiska internationella relationer och mänskliga rättighetersteorier)statsvetenskap, med särskild hänvisning till demokrati och demokratisering, valstudier, globalisering, internationella relationer och internationell politisk ekonomiepistemologi, metodik för forskning, kvantitativa metoderhistoria av politik, internationella relationer, institutioner, politiska idéer från XIX och XX århundraden... [-]
Italien rom
Oktober 2019
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska