Läs den officiella beskrivningen

om Sissa

En skola där utbildningen innebär forskning

Sissa, Internationella skolan för avancerade studier, grundades 1978 och är en vetenskaplig kompetenscentrum inom den nationella och internationella akademiska scenen. Beläget i Italien, i staden Trieste och har 67 professorer, ca 130 postdocs, 245 doktorander och 95 teknisk administrativ personal. Beläget på den natursköna Karst Upland, är skolan omges av ett 25 tunnland park, och erbjuder en fantastisk utsikt över bukten Trieste.

De tre huvudsakliga forskningsområden Sissa är Fysik, neuroscience och matematik.

Allt det vetenskapliga arbete som utförs av Sissa forskare publiceras regelbundet i ledande internationella tidskrifter med hög impact factor, och ofta i de mest prestigefyllda vetenskapliga tidskrifter som Nature och Science. Skolan har också utarbetat över 150 samarbetsavtal med världens ledande skolor och forskningsinstitut.

Kvalitetsnivån på forskningen bekräftas ytterligare av det faktum att inom den konkurrensutsatta området europeiska finansieringssystem Sissa håller toppositionen bland italienska vetenskapliga institut i form av forskningsbidrag som erhållits i relation till antalet forskare och professorer. Sådant ledarskap bör också ses i termer av Sissa förmåga att få finansiering, både från den privata och offentliga sektorn, såsom SIR och skrivare.

När det gäller den nationella utvärderingen av forskningskvalitet som omfattar alla universitet och vetenskapliga institut, Sissa fick toppbetyg i matematik och neurovetenskap, och kom först bland medelstora avdelningar inom naturvetenskapen.

Faciliteter

Tack vare sin enastående miljö i den orörda naturen i Trieste Karst är den underbara parken runt skolan en härlig plats att gå på promenader och njuta av utsikten över staden och på Trieste viken.

På Sissa campus kan du hitta några bekvämligheter, såsom teater / auditorium, gym och mycket mer, som kommer att göra din vistelse i skolan ännu trevligare.

Alla studenter och forskare har också rätt att använda anläggningar som är extremt viktiga för deras arbete. En av dessa anläggningar är biblioteket, som ger tillgång till alla de viktigaste vetenskapliga publikationer som täcker alla forskningsområden vid Sissa. På campus, tidskrifter är också fritt tillgängliga på nätet i sin elektroniska versionen.

Research Laboratories

För sin forskning, kan de experimentella grupper av Sissa använder flera laboratorier. De neurobiology laboratorier använda avancerade verktyg för fysiologisk forskning, DNA-sekvens analysator, och molekylärbiologi instrumentering. Detta område använder också avancerade datorer och programvara för molekylär modellering, och för studier av hybrid bio-elektroniska apparater. Avancerade typer av programvara för att studera biologi-inspirerade machine vision är i bruk. Mikroskopet anläggningar i neurobiologi området är: ett elektronmikroskop, två konfokala mikroskop och många fluorescensmikroskop.

Anläggningarna i Cognitive Neuroscience Laboratories är: Test hytter för psyko experiment med vuxna och barn som använder sofistikerade artificiellt tal; en virtuell teater för att presentera visuella scener att testa resone processer hos barn; hög densitet evoked potential inspelning för att utföra neuroimaging på barn och vuxna; en neuro laboratorium utrustat för transcranical magnetisk stimulering. Andra metodhöjdpunkter inkluderar den taktila uppfattning laboratorium, som undersöker neuronala grund av känslan med hjälp av en 100-mikromatris implanteras i hjärnbarken, denna grupp övervakar också nervaktivitet som ligger bakom perceptuella beslut beter djur.

IT och Computing Services

Enorma resurser för vetenskapliga beräkningar finns på Sissa. Tjänsterna inkluderar e-post, webbhotell, distribuerade filsystem, trådlöst och fjärranslutning till Internet, kursmaterial och forskning och högpresterande datorresurser. Sissa upprätthåller ett stort antal sammankopplade siffer-knaprande servrar som kommunicerar med varandra.

Sissa är ansluten till Garr, den italienska forskningsnätverk, och kommunicerar med de viktigaste nationella och internationella super-datacentraler.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

PhD

International School for Advanced Studies (SISSA)

Förstå arbetsprinciper av levande organismer och mjuka material system från grundläggande ekvationer styrande dynamiken i atomer och molekyler ansågs science fiction till ... [+]

Förstå arbetsprinciper av levande organismer och mjuka material system från grundläggande ekvationer styrande dynamiken i atomer och molekyler ansågs science fiction tills för några år sedan, och biofysik nästan enhälligt anses ett slagfält för fenomenologer. Numera tillämpar strikt fysik biologiska processer är inte längre en dröm. Dessutom blir det tydligt att de närmaste decennierna kommer att vara den gyllene åldern för "teorin om livet", som förväntas genomgå samma accelererande tillväxt som upplevs av andra fysik discipliner under det senaste århundradet.

Unga forskare lockas av möjligheten att utveckla och tillämpa begrepp, modeller och metoder för att utforska den fortfarande okänt territorium av kvantitativ biologi kan ta upp denna utmaning i vår forskarutbildningen i fysik och kemi biologiska system.... [-]

Italien Trieste
Oktober 2019
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
International School for Advanced Studies (SISSA)

Sissa har just lanserat ett nytt program för snabbare åtkomst till en doktor i kondenserade materiens fysik. De bästa studenterna kommer att kunna delta i föreläsningar p ... [+]

Sissa välkomnar ansökningar för upp till 6 positioner för en ny Fast Track doktor i kondenserade materiens fysik start i oktober 2016

Sissa har just lanserat ett nytt program för snabbare åtkomst till en doktor i kondenserade materiens fysik. De bästa studenterna kommer att kunna delta i föreläsningar på Sissa samtidigt deltar sista året av Master kurs i fysik vid universitetet i Trieste.

Doktorandkurs i "Teori och numerisk simulering av kondenserad materia" är en rik och fullständig forskarutbildning program med upp till fyra års utbildning och forskning som täcker de olika aspekterna av området. Den påskyndade programmet tillåter eleverna att börja sin forskarkarriär ett år tidigare, studera och arbeta i en levande internationell miljö. Studenter vid Sissa har pågående nära samverkan med sina handledare samt med flera forskare och specialister inom sitt ämnesområde.... [-]

Italien Trieste
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
International School for Advanced Studies (SISSA)

Syftet med föreläsningar av forskarutbildningen i neurobiologi är att ge studenterna en gemensam ram med utgångspunkt från olika bakgrunder. ... [+]

Syftet med föreläsningar av forskarutbildningen i neurobiologi är att ge studenterna en gemensam ram med utgångspunkt från olika bakgrunder.

Föreläsningar kommer att äga rum i början av forskarutbildningen, så att ha mer tid att fokusera på den vetenskapliga forskningsprojekt som kommer att genomföras under PhD. Det kommer att finnas två huvudsakliga vetenskapliga moduler kompletteras med en modul är avsedda för specifika experimentella metoder och säkerhetsrutiner. Alla föreläsningar hålls på engelska och kommer att hållas av en expert på området.

modul 1 kommer att ägnas åt grundläggande aspekter av neurofysiologi och neurobiologi: vi kommer att se över grundläggande föreställningar om nervceller, synapser och sensoriska system. Vi kommer även att omfatta egenskaper hos neuronala nätverk som ligger bakom perception i hjärnbarken och rörelse i ryggmärgen.... [-]

Italien Trieste
Oktober 2019
Engelska
Heltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
International School for Advanced Studies (SISSA)

Statistisk fysik, tillsammans med Kvantmekanik, är pelaren i vår förståelse av många fysiska fenomen, från de enklaste till de mest sofistikerade. Fältet har nyligen uppl ... [+]

Statistisk fysik, tillsammans med Kvantmekanik, är pelaren i vår förståelse av många fysiska fenomen, från de enklaste till de mest sofistikerade. Fältet har nyligen upplevt en betydande och imponerande utflöde av experimentella och teoretiska resultaten, som har skapat en idealisk fysiker lekplats.

Statistisk fysik adresser, till exempel, viktiga frågor om vilken typ av fasövergångar och förutsäger möjligheten att knyta nya tillstånd av materia, såsom Bose-Einstein kondensation i ultra-kalla gaser. Samtidigt ger det en viktig källa till nya idéer och inspiration för dem som arbetar i mer teoretiska riktningar. Dess attraktion ligger i dess förmåga att producera en rad sofistikerade analytiska och konceptuella verktyg med långtgående program. Den anmärkningsvärda blandning av matematiska och fysikaliska idéer ligger till grund för framstående vetenskapliga elegans och extraordinära effektivitet som kännetecknar detta vetenskapliga område.... [-]

Italien Trieste
Oktober 2019
Engelska
Heltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
International School for Advanced Studies (SISSA)

Forskarkurs i struktur- och funktionsgenomik huvudsakliga uppgift är att utbilda entusiastiska unga forskare fokuserar sina intressen i ett brett spektrum av biologiska f ... [+]

Vår mission

Forskarkurs i struktur- och funktionsgenomik huvudsakliga uppgift är att utbilda entusiastiska unga forskare fokuserar sina intressen i ett brett spektrum av biologiska forskningsdiscipliner.

Projekt inom forskar Kursprogram spännvidd från genomik, transkriptomik och utvecklingsgenetik till strukturbiologi, molekylära mekanismer för neurodegeneration och utvecklings neurobiologi. Passage över forskning såsom systembiologi kan ha en framträdande roll inom forskar Kursprogram. Eleverna utsätts kontinuerligt för spetsforskning genom året runt klasser, seminarier och workshops. Genomsnittliga förhållandet mellan handledare och studenter är cirka 1-5.

De huvudsakliga forskningslinjer är: ... [-]

Italien Trieste
Oktober 2019
Engelska
Heltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
International School for Advanced Studies (SISSA)

PhD i teoretisk partikelfysik har alltid varit en del av forskarutbildningen som erbjuds på Sissa. Mer än hundra elever har avlagt examen i teoretisk partikelfysik sedan ... [+]

PhD i teoretisk partikelfysik har alltid varit en del av forskarutbildningen som erbjuds på Sissa. Mer än hundra elever har avlagt examen i teoretisk partikelfysik sedan Sissa började erbjuda kursen.

Varje år är fem elever väljs för att delta i denna 3-årigt program (plus ett extra år, om det behövs) för studier och forskning. Under det första året studenter deltar cirka 450 timmars forskarutbildningskurser som täcker ett brett spektrum av ämnen, från fenomenologi till de mer formella aspekter av teoretisk partikelfysik. Varje elev måste välja en delmängd av dem och passera relevanta examen inom det första året.

De huvudsakliga forskningslinjer är: fysik vid LHC, fysik bortom Standardmodellen, neutrinofysik, String Theory, ADS / CFT korrespondens och alternativa Quantum Teorier om Gravity. Studenter dra nytta av rik miljö av vetenskapliga institutioner Trieste området, såsom International Center for Theoretical Physics (ICTP), institutionen för fysik vid universitetet i Trieste och Istituto Nazionale di Fisica Nucleare (INFN).... [-]

Italien Trieste
Oktober 2019
Engelska
Heltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
International School for Advanced Studies (SISSA)

Internationella skolan för avancerade studier (Sissa), Internationella centret för genteknik Biotechnology (ICGEB), University of Trieste och University of Udine erbjuder ... [+]

Internationella skolan för avancerade studier (Sissa), Internationella centret för genteknik Biotechnology (ICGEB), University of Trieste och University of Udine erbjuder en ny gemensam forskarutbildning i molekylärbiologi (jumbo).

Den huvudsakliga uppgiften för jumbo är att utbilda entusiastiska unga forskare från industri- och utvecklingsländer att använda avancerade molekylära verktyg med en djupare förståelse för deras vetenskapliga och tekniska möjligheter och begränsningar. Studenter som fullföljer denna forskarutbildningen kommer att ha en gedigen bakgrund inom de olika aspekterna av molekylärbiologi och tillhörande metodik, inklusive bioinformatik och strukturbiologi, för att effektivt utnyttja nya funktioner för vetenskapliga och tekniska forskningsändamål. Studenterna kommer att gynnas av att ta emot sin utbildning i molekylärbiologi i den aktiva och spännande forskningsmiljö av de fyra ansedda institutioner.... [-]

Italien Trieste
Oktober 2019
Engelska
Heltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
International School for Advanced Studies (SISSA)

Det har aldrig funnits en bättre tid att arbeta i Astrophysics, en dynamisk och konkurrenskraftig disciplin i spetsforskningen. Sökande till forskarutbildningen i astrofy ... [+]

Det har aldrig funnits en bättre tid att arbeta i Astrophysics, en dynamisk och konkurrenskraftig disciplin i spetsforskningen.

Sökande till forskarutbildningen i astrofysik kommer först att bedömas på grundval av deras CV och brev referens. Ett antal sökande kommer att kallas till en intervju på en av de två aviserade datum.

Forskar Kursen består av tre till fyra års studier och forskning. Första årets studerande är skyldiga att delta flera kurser som spänner över en period från november till maj och att ta prov på ett urval av dessa kurser. I början av det första året får studenterna tilldelas en handledare, en anställd Sissa som kommer att råda dem på att välja prov och kommer att ge vägledning om hur du väljer ett forskningsprojekt för sin doktorsavhandling. Efter slutförandet av kurserna kommer eleverna börja arbeta på sitt forskningsprojekt under överinseende av en eller flera Sissa anställda.... [-]

Italien Trieste
Oktober 2019
Engelska
Heltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
International School for Advanced Studies (SISSA)

Astropartikelfysik representerar en av de mest framstående intressen Sissa och har pekats ut som ett av de områden som Sissa ytterligare stärker inom en snar framtid. Det ... [+]

Astropartikelfysik representerar en av de mest framstående intressen Sissa och har pekats ut som ett av de områden som Sissa ytterligare stärker inom en snar framtid. Det är en ung och tvärvetenskapligt område, vid gränsen mellan astrofysik, kosmologi, och partikelfysik, ta itu med några av de mest angelägna och grundläggande frågor i Science idag, såsom att förstå vilken typ av gravitationen, förklarar ursprunget och universums utveckling och identifiera arten av dess beståndsdelar, inklusive mörk materia och mörk energi.

Under de senaste åren området har upplevt en snabb tillväxt, även i samband med den stora mängd nya uppgifter och de rika experimentella program pågår. Fokus på Sissa är att ansluta de nya insikter som erbjuds av dessa spännande fenomenologiska utvecklingen i förgrunden av den teoretiska forskningen inom området.... [-]

Italien Trieste
Oktober 2019
Engelska
Heltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
International School for Advanced Studies (SISSA)

Forskarutbildningen i geometri och matematisk fysik fokuserar på studier av analytiska och geometriska aspekter av fysikaliska fenomen som är av grundläggande intresse fö ... [+]

Syftet med forskar Course

Forskarutbildningen i geometri och matematisk fysik fokuserar på studier av analytiska och geometriska aspekter av fysikaliska fenomen som är av grundläggande intresse för både rena och tillämpad vetenskap och täcker brett spektrum av ämnen i modern algebraiska och differentialgeometri och deras tillämpningar.

forskningsämnen Integrabla system i samband med differential, algebraiska och symplektisk geometri, liksom med teorin om slumpmässiga matriser, specialfunktioner och icke-linjära vågor, Frobenius grenrör Deformation teori och virtuella klasser modul utrymmen av kärvar och kurvor, i förhållande med supersymmetrisk gaugeteorier, strängar, Gromov-Witten invarianter, orbifolds och automorfismer Kvant grupper, noncommutative Riemannsk och snurra geometri, applikationer till modeller i matematisk fysik Matematiska metoder för kvantmekaniken Matematiska aspekter av kvantfältteori och strängteori Symplektisk geometri, under Riemanngeometri Geometri av kvantfält och strängar Seminarium om Hodge teori ... [-]
Italien Trieste
Oktober 2019
Engelska
Heltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
International School for Advanced Studies (SISSA)

PhD i kognitiv neurovetenskap vid Sissa syftar till att ge eleverna de grundläggande kunskaper och färdigheter för att genomföra banbrytande forskning inom området, som o ... [+]

PhD i kognitiv neurovetenskap vid Sissa syftar till att ge eleverna de grundläggande kunskaper och färdigheter för att genomföra banbrytande forskning inom området, som omfattar olika frågor, såsom perception, språk, minne, handling och socialt beteende. En del av vår forskning är också translationell karaktär (t.ex. kognitiv neuropsykologi), vilket ger möjlighet till en karriär utanför den akademiska världen.

Skolan är starkt forskningsinriktade. Vår fakultet ägna större delen av sin tid till forskning, vilket ger exceptionell handledning. Denna betydande investeringar i forskning återspeglas i vår förmåga att attrahera mycket konkurrenskraftig finansiering (det finns fem pågående ERC bidrag i gruppen flera Human Frontier projekt, och så vidare); utveckla starka forsknings band, både lokalt (t.ex. vården av Friuli-Venezia Giulia, Unione Italiana Ciechi, University of Trieste) och internationellt (t.ex. NTNU, Harvard, Oxford); och publicera i ledande tidskrifter såsom Current Biology, PNAS, Science och Nature. ... [-]

Italien Trieste
Oktober 2019
Engelska
Heltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
International School for Advanced Studies (SISSA)

Syftet med doktorandkurs i matematisk analys, modellering och tillämpningar är att utbilda doktorander inom matematisk analys och matematisk modellering, och i tillämpnin ... [+]

Syftet med forskar Course

Syftet med doktorandkurs i matematisk analys, modellering och tillämpningar är att utbilda doktorander inom matematisk analys och matematisk modellering, och i tillämpningar av matematisk och numerisk analys till vetenskap och teknik. Målet är att göra det möjligt för doktorer att arbeta forskare på hög nivå inom dessa områden vid universitet, forskningsinstitut och privata företag.

forskningsämnen

Aktiviteten i matematisk analys är främst inriktad på ordinära och partiella differentialekvationer, på dynamiska system, om variationskalkyl, och reglerteknik. Anslutningar av dessa ämnen med differentialgeometri och minskad order modellering också utvecklas.... [-]

Italien Trieste
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
International School for Advanced Studies (SISSA)

Forskar läroplan i teori och simulering av kondenserade materiens lämpar sig för mycket motiverade studenter som är intresserade av att lära hur mikroskopiska beståndsdel ... [+]

Forskar läroplan i teori och simulering av kondenserade materiens lämpar sig för mycket motiverade studenter som är intresserade av att lära hur mikroskopiska beståndsdelar i frågor själv- samlas för att åstadkomma hela komplexiteten i delstaterna materia, från molekyler till komplexa fasta ämnen, och att lära sig hur att modellera fascinerande makroskopiska fenomen, från friktion till supraledning och suprafluiditet, som kommer ut från det kollektiva beteendet hos de mikroskopiska agenter.

Under det första året av sin doktorandkurs, studerande får de mest avancerade verktyg för modellering och studerar tillstånd av materia, från ab-initio simulering av äkta material och molekyler till kvant simulering av gitter modeller, från den klassiska statistisk teori av många kroppssystem dess kvant motsvarighet, och bekanta sig med den breda forskningen utförs vid Sissa genom mer fokuserade och aktuella kurser. Denna inledande skede ger studenterna en gemensam bakgrund och all den information de behöver för att fatta beslut om forskningsämnet de avser att fortsätta i sin doktorsavhandling.... [-]

Italien Trieste
Oktober 2019
Engelska
Heltid
3 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Student Day 2016