UCD Clinton Institute for American Studies

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

I maj 2001 rekommenderade den irländska regeringen att ett institut för American Studies bör fastställas i Irland. Det beslutade också att det ska vara namn för 42nd presidenten av Förenta statens president William Jefferson Clinton, som ett erkännande av sin roll både personligen, liksom de av Förenta staternas regering, kongress och människor i den irländska fredsprocessen.

University College Dublin framgångsrikt anbud för projektet och Clinton Institute for American Studies bildades formellt vid UCD. Framgången för anbudet hade mycket att entusiastiskt stöd och fantasi professor Maurice Brich vid Institutionen för historia och Archivese och Dr. Ron Callan i School of English, drama och filmvetenskap. Professor Bric var första agerar direktör för Institutet och spelade en nyckelroll i att lägga grunden, såsom införandet av institutets masterprogrammet i American Studies.

År 2004 var professor Liam Kennedy utnämndes till direktör med ansvar för institutets undervisning, forskning och uppsökande verksamhet. Han övervakat expansion och diversifiering av kärnprogrammen och internationalisering av vår undervisning och forskning. Detta har bland annat upprättandet av en internationell sommarskola, av MA program - i medier och internationella konflikter och i amerikansk politik och utrikespolitik - och en forskarutbildning i American Studies.

President Clinton har varmt stött inrättandet av institutet, betala flera besök och ta itu med elever i minnesvärda föreläsningar.

Mission

Genom forskning, undervisning och allmänhetens engagemang UCD Clinton Institutet främjar fördjupade studier av USA och dess globala relationer.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se PhD » Se MA:er »

Program

Skolan erbjuder också:

PhD

PhD in American Studies

Campusstudier Heltid Deltid 4 - 6 år September 2018 Irland Dublin + 1 fler

[+]

.

VALBARHET [-]

Kontakt
Besöksadress
Belfield House
University College Dublin
Belfield, Dublin 4,

Dublin, County Dublin, IE