L’École De Design Nantes Atlantique

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Partner av Handelskammaren i Nantes, L'École De Design Nantes Atlantique är en privat institution för högre utbildning tillägnad Design-yrken, i samarbete med universitetet i Nantes.

Grundades 1988 och erkänd av staten, är skolan en ideell organisation.123700_LEcoledeDesignNantesAtlantique1ervisuel.jpg

Fyra kärnvärden

Skolans projekt baseras på fyra värderingar med vår vision om design:

 • Erkännandet av kreativa arbetare som verkliga proffs.
 • Främjande av design som en stark ekonomisk tillgång.
 • Design som en trigger för innovation.
 • Design som en praxis som hanterar sociala, ekonomiska och miljömässiga frågor på ett ansvarsfullt sätt.

Designkompetens av L'École de design

 • En 3-årig grundutbildning där studenter är specialiserade på ett av åtta alternativ: inredningsarkitektur, scenografi, grafisk design, rörelsedesign, interaktionsdesign, speldesign, produktdesign eller transportdesign.
 • En tvåårig forskarutbildning som leder till en magisterexamen i design (MDes) certifierad av det franska ministeriet för högre utbildning. Doktorander väljer mellan ett av de tio tvärvetenskapliga programmen som erbjuds, inklusive en 2-årig läroplan i lärlingsutbildning
 • Yrkesutbildningskurser som övervakas av yrkesutbildningscentret som är inriktat på Utbildningscenter för Utbildning och Industriell Innovation (CFA) som leder till ett avancerat yrkesutbildningsbevis (BTS), en kandidatexamen eller en civilingenjörsutbildning.
 • Fortsatt utbildning.
 • Företagstjänster och designfrämjande aktiviteter.

Hösten 2018 registrerades upp till 1 465 studenter.123701_LEcoledeDesignNantesAtlantique2emevisuel.jpg

En institution rotad på sitt territorium och öppen för världen

Sedan 1998 har L'École De Design Nantes Atlantique placerats på den tekniska campusen Atlanpole La Chantrerie, i det nordöstra området Nantes (Frankrike), inrymt i en specialbyggd anläggning tack vare stöd från lokala myndigheter (Nantes Saint-Nazaire Handelskammaren, industrin i regionen Pays de la Loire, regionen Loire-Atlantique, Nantes Métropole). Den enda designinstitutionen i västra Frankrike, har skolan en unik regional situation.

I tio år har den proaktivt följt en utåtriktad internationell utvecklingspolitik: akademiska utbytesprogram, deltagande i den internationella föreningen Cumulus, öppnande av fyra internationella studior (Kina Studio i Shanghai, Indien Studio i Pune, Brasilien Studio i São Paulo, Le Studio Montréal i Kanada) flera internationella MDes

L'École De Design Nantes Atlantique är en aktiv medlem i olika akademiska nätverk och professionella organisationer: Conférence des Grandes Écoles (högklassiga franska institutioner för högre utbildning), Campus Frankrike ... Under många år har studenterna tilldelats priser i prestigefyllda tävlingar. De framgångsrika karriärer som våra akademiker bedriver är ett gott bevis på kvaliteten på våra undervisningsmetoder.

Ett centrum för design och innovation

L'École de design har byggt expertis inom fyra socioekonomiska områden som kombinerar utbildning, experimentell forskning och innovation genom fyra designlabor:

 • READi Design Lab tillägnad digital kultur
 • Sustainable Cities Design Lab tillägnad utvecklingen av rörlighet och byggd miljö
 • Nytt matvanor designlabor tillägnad matsystem
 • Care Design Lab tillägnad hälsa, livskvalitet och social innovation

Platser

Nantes

Address
Rue C. Pauc
Nantes, France

Nantes, Pays de la Loire, Frankrike

Sao Paulo

Address
9 - R. Itambé, 143 - Higienópolis, São Paulo - SP, 01302-907
Sao Paulo, Delstaten São Paulo, Brasilien

Shanghai

Address
Fineart college of Shanghai University
S Outer Ring Rd, Baoshan Qu, Shanghai Shi, China

Shanghai, Shanghai, Kina

Pune

Address
MIT Pune
Survey No. 124, MIT College Campus, Paud Road, Rambaug Colony, Kothrud, Pune, Maharashtra 411038, India

Pune, Maharashtra, Indien