Keystone logo

4 PhD Program i Naturvetenskap Fysik Teoretisk fysik 2024

Filter

Filter

  • PhD
  • Naturvetenskap
  • Fysik
  • Teoretisk fysik
Studiefält
  • Naturvetenskap (4)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

PhD Program i Naturvetenskap Fysik Teoretisk fysik

En doktorand är en examen som erkänner en studerandes behärskning av ett studieområde. De som får doktorsexamen kan komma att bli universitetsprofessorer eller forskare. Oberoende forskning krävs och studenten förväntas slutföra en uppsats som kan sträcka sig från 80 000-100 000 ord.

Vad är en doktorsexamen i teoretisk fysik? Genom att förutsäga naturfenomen och rationalisera vetenskapliga teorier lär sig de som tjänar i denna grad processen att använda matematiska modeller och abstraktioner av fysiska objekt för att förstå fysiken. Kurser kan omfatta ämnen som relativitet, kosmologi och strängteori. Forskare kommer sannolikt att utforska vetenskapliga gränser och kan utveckla egna teorier.

Det finns många fördelar med att ta emot doktorsexamen i teoretisk fysik. Programdeltagarna lär sig att använda matematik för att genomföra laboratorietester, och de lär sig att identifiera naturfenomen. Studenter kan lära sig att vara problemlösare i alla situationer.

Kostnaden för doktorsexamen kan variera. Eftersom det tar 3-4 år att slutföra de behövliga kraven för doktorsexamen, kan priset öka. Placeringen av högskolan eller universitetet kan göra kostnaderna också fluktuera.

Teoretisk fysik har varit en del av samhället i århundraden. Vissa moderna karriärer kan innefatta teoretisk designforskare, optomechanisk ingenjör eller fysiker. Många doktorander bestämmer sig för att delta i postdoktorala forskningsprojekt som ger dem labbupplevelse och kan hjälpa dem att hitta bättre jobbmöjligheter. Personalforskare, projektvetenskapsmän och forskarhandledare är möjliga karriärer. Teoretiska forskare tillämpar sin kunskap på industriella tillämpningar och är en tänkbar ställning för dem med doktorsexamen.

På grund av de många universitet och högskolor världen över har otaliga forskare möjlighet att få tillgång till doktorsprogram där de än är. Många högskolor erbjuder online-program för dem som är intresserade av doktorsexamen. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.