Keystone logo
Kontakta skolor direkt - Jämför 5 Filosofie doktor (PhD) Program i Stads- och samhällsplanering 2023

5 PhD Program i Stads- och samhällsplanering 2023

Översikt

Ph.d.-doktorn är doktorsexamen utdelad av ett universitet. Även känd som doktor i filosofi, kräver det ofta rigorösa, avancerade studier i ett enda ämne och kulminerar sedan med en avhandling. Kandidater med doktorand är kända som "läkare" inom sitt område.

Vad är en doktorand i stads- och stadsplanering? En doktorsavhandling inriktad på stads- och regionalplanering hjälper eleverna att utveckla förmågan att förstå markanvändning, miljöskydd och allmänhetens välfärd med särskild uppmärksamhet åt vatten-, luft- och naturresursrättigheter. Eleverna kan ofta välja mellan klasser som designanalys, stadsplanering och township design. De kan också hitta kurser som förhandlingar, regional tillväxt och landsbygdsutveckling.

Samtidigt som de arbetar mot doktorsexamen i stads- och regionalplanering, utvecklar eleverna ofta färdigheter som hjälper dem att avancera i sina karriärer. Dessa kan omfatta organisation, planering och hantering. De kan också utöka sin förmåga att kommunicera, förhandla och förmedla.

Offentliga och privata universitetskostnader varierar ofta kraftigt på grund av plats, klassspecialisering och instruktör. Därför kan potentiella studenter överväga att kontakta de skolor de vill delta i och begära information om kostnader som är förknippade med att erhålla doktorsexamen i stads- och regionalplanering.

Kandidater med doktorsexamen i stads- och regionalplanering skapar vanligtvis strategier om hur man använder mark och bygger samhällen. De kan också välja att specialisera sig i historisk bevarande eftersom de skapar planer för att rädda historiska byggnader, fortar och fyrar. Karriär kan ofta hittas som transportdesigners, byggnadsmätare och markanvändare. Kandidater som vill fokusera på miljön kan söka arbete som miljöledare, hållbarhetskonsulter och rådgivare för kustområden. Regeringar kan också använda akademiker för att hjälpa designparker och utveckla planer för att skydda naturresurser.

Ph.d.-program i stads- och regionalplanering finns på universiteten runt om i världen. För att hitta ett schema som passar dina behov, sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

Läs mer

Filter

 • PhD
 • Arkitekturstudier
 • Stads- och samhällsplanering
Studiefält
 • Arkitekturstudier (5)
  • Tillbaka till huvudkategorin
  Platser
  Hitta fler platser
  Typ av examen
  Varaktighet
  Studietakt
  Språk
  Språk
  Studieformat