Keystone logo
Kontakta skolor direkt - Jämför 5 Filosofie doktor  (PhD) Program i Samhällsvetenskapliga studier 2024

5 PhD Program i Samhällsvetenskapliga studier 2024

Översikt

En doktor i filosofi är den högsta akademiska prestationen som normalt är tillgänglig på universitetsnivå, och den visar en studerandes engagemang för ett visst ämne. Oavsett ämnesområdet kräver denna examen omfattande forskning och en avhandling som ger nya bidrag på ett visst ämne.

Vad är en doktorsexamen i samhällsvetenskapliga studier? Studenter med denna examen kan utrustas med praktisk tillämpning för att lösa verkliga problem på många olika områden, inklusive arbetsplatsen, samhället, organisationerna och samhällena som helhet. Studenter läser generellt hur man utökar sin kunskap om sociala forskningsmetoder, bedriver forskning på sitt ämnesområde och genomför ideologier till verkliga situationer. Det finns flera områden att specialisera på, inklusive social antropologi, sociologi, ungdomsbrott, mänskliga rättigheter, klimatförändringar och ras- och genusstudier.

Personer som tar kursen kan förberedas med tydligt analytiskt tänkande och forskningsförmåga som kan bidra till forskning och utveckling, samt praktisk tillämpning när de arbetar i organisationer eller samhällen. De kan också kunna kritisera till konstruktiv feedback som de sedan kan ansöka om eget arbete eller projekt.

Generellt sett tar doktorn någonstans mellan tre och sex år att slutföra, och kostnaden för doktorand i samhällsvetenskapliga studier varierar från institution till institution. Det rekommenderas att studenterna undersöker både skolan och programmet som erbjuds för att se till att det uppfyller sina specifika krav.

Med doktorsexamen i samhällsvetenskapliga studier är dörrarna till en karriärväg breda öppna. En individ kan bli en personal eller förvaltningskonsult, en socialarbetare, en internationell politikanalytiker, en internationell biståndsarbetare, en människorättsförespråkare, en tjänsteman med regeringen eller till och med en universitetsprofessor. Dessa karriärer börjar kräva mer avancerade grader och som sådan kan den här graden hjälpa till att driva en person vidare på sitt karriärområde.

En doktorsexamen i samhällsvetenskapliga studier kan öppna många dörrar. Online-program ger större flexibilitet för att slutföra programmet än personligt lärande. För mer information, sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

Läs mer

Filter

  • PhD
  • Samhällsvetenskap
  • Sociologi
  • Samhällsvetenskapliga studier
Studiefält
  • Samhällsvetenskap (5)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat