Keystone logo

20 PhD Program i Yrkesstudier Samhällsvetenskap 2024

Filter

Filter

 • PhD
 • Yrkesstudier
 • Samhällsvetenskap
Studiefält
 • Yrkesstudier (20)
  • Tillbaka till huvudkategorin
  Platser
  Hitta fler platser
  Typ av examen
  Varaktighet
  Studietakt
  Språk
  Språk
  Studieformat

  PhD Program i Yrkesstudier Samhällsvetenskap

  Innehåller djupgående studier av ett specifikt fält och vanligtvis kräver att en doktorsavhandling skapas som en del av de nödvändiga kurserna, en doktorand är en avancerad examen. Det kan vara den slutliga graden du arbetar mot efter att ha avslutat din kandidatexamen och magisterexamen.

  Vad är en doktorsexamen i samhällsvetenskap? Samhällsvetenskapliga fältet fokuserar på att förstå och arbeta med människor. Denna grad kan fokusera på några överlappande begrepp och brukar ta en tvärvetenskaplig metod för att ge dig ett brett spektrum av färdigheter. Några av de kurser du engagerar i kan vara att studera historia, lag, geografi och sociologi. Du kan fokusera mycket på hur olika typer av människor och kulturer interagerar, och hur problemlösning kan hanteras för både grupper och individer.

  Denna grad kan ge dig sociala färdigheter som hjälper dig att bli mer framgångsrik i personliga relationer. Problemlösningsförmåga kan användas för att hjälpa dig att övervinna hinder i ditt liv, och en bra kunskap om lag och regering kan hjälpa dig att hålla dig uppdaterad om aktuella problem och händelser.

  Kostnad kan vara en viktig faktor att tänka på när man tänker på ett examensarbete. Att jämföra skolor och överväga möjliga alternativ för att ta lektioner online kan hjälpa dig att hitta ett program som passar din livsstil och budget.

  Bland de många karriärerna som kan vara tillgängliga för någon med doktorsexamen i samhällsvetenskap är kanske det enklaste att bli socialarbetare. Med denna högskoleexamen kan du också bli en professor eller lärare på en skola. Några andra möjligheter till jobb kan bli historiker, antropolog eller politiker. Du kan arbeta som forskare och bidra till många områden relaterade till samhällsvetenskap.

  Eftersom det finns många institutioner som erbjuder doktorandprogram kan det gynna dig att utforska olika alternativ innan du fattar ett beslut. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.