Keystone logo

Filter

 • PhD
 • Naturvetenskap
 • Kemi
 • Nanovetenskap
Studiefält
 • Naturvetenskap (10)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

10 PhD Program i Nanovetenskap 2024

  PhD Program i Nanovetenskap

  Namnet på doktorsexamen kan vara förvirrande när det står för doktorsexamen, men handlar inte nödvändigtvis om filosofi. Vad det här hänvisar till är en doktorsexamen som fokuserar på att uppnå högsta nivå av filosofisk kunskap om ett specifikt ämne, oavsett om det är humaniora eller en vetenskap.

  Vad är doktorsexamen i nanovetenskap? Som namnet antyder, involverar allt nano de minsta komponenterna i universum. Detta kan betyda allt från atomer till kvarkar, med fokus på att tillämpa mikrosystem och nanoteknik inom teknik, medicin, databehandling och andra områden som dra nytta av utnyttjandet av nano-principer. Denna grad kan ge akademiker spännande inblick i mikrovetenskapens värld och låta dem göra värdefulla bidrag som påverkar flera branscher.

  Färdigheter som uppnåtts i ett nanovetenskapsprogram kan gynna eleverna för resten av livet. Användning av kreativa tänkande principer leder till utmärkta förmågor i problemlösning. Studenter kan dessutom njuta av förbättrade färdigheter inom forskningshantering och få förståelse för projektledning ur ett vetenskapligt perspektiv.

  Programkostnaderna kan bero på längden på examen. Den enskilda skolan kan också inverka, så granska kostnaderna hos riktade institutioner för att få en uppfattning om övergripande prisklass.

  Studerande som fullgör en doktorsexamen i nanovetenskap har olika karriärmöjligheter. Nanovetenskap är ett expanderande fält med praktiska tillämpningar som är användbara för flera branscher. Kandidater kan bli forskare och ingenjörer för materialtillverkare, som arbetar för att utveckla superlätta, superhållbara nya material med aldrig tidigare sedda egenskaper som kan ändra hur industriproduktionsföretag tillverkar varor. Andra kan söka karriärer som nanotekniker inom halvledarframställning, förändring av datorteknik, datalagring och datatransmission. Ytterligare andra kan tillämpa sin kunskap om nanovetenskap som medicinska och farmakologiska forskare, där mikrosystem kan användas som nya nya fordon för behandling och medicinering av sjukdomar.

  För att hitta rätt doktorandprogram är det bäst att granska alternativ för både lokala och internationella skolor och för att identifiera tillgängligheten av onlineprogram. För ytterligare information, sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.