Keystone logo

Filter

 • PhD
 • Samhällsvetenskap
 • Statsvetenskap
 • Mänskliga rättigheter
Studiefält
 • Samhällsvetenskap (2)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

2 PhD Program i Mänskliga rättigheter 2024

  Popular degree type

  Popular study format

  Popular education type

  PhD Program i Mänskliga rättigheter

  Vanligtvis den högsta graden en student kan tjäna, en doktorand kan vara nästa grad du jobbar med efter att ha avslutat din magisterexamen. Det kan ta ungefär åtta år att slutföra alla krav för att få en doktorand, men att ha en kan hjälpa dig att bli en expert på ditt område.

  Vad är en doktorsexamen i Mänskliga rättigheter? Denna grad kan innefatta studier av regering och politik. Det kan huvudsakligen vara fråga om hur regeringar ska drivas för att säkerställa att människors rättigheter skyddas och respekteras. Vissa vanliga ämnen kan vara sociologi, juridik och ekonomi. Du kan lära dig om olika typer av regeringar som används i länder runt om i världen och hur de kan komma med olika problem och fördelar.

  Den kunskap du får om regeringen kan hjälpa dig att få en bättre förståelse av lagar och aktuella händelser. Studier av sociologi kan hjälpa dig att bli bättre på att arbeta med andra människor och låta dig lösa problem i relationer. Att veta hur ekonomin fungerar kan också vara till nytta när man fattar beslut om att investera eller spendera pengar.

  För att få reda på hur mycket din doktorsavgift kan kosta kan det hjälpa till att bestämma vilka skolor du är intresserad av att delta i. Olika institutioner kan ta ut olika undervisning och ha olika krav för att tjäna graden.

  Medan en doktorsexamen kan vara ett bra val av examen för att någon som vill bli professor kan det finnas många fältspecifika karriärer tillgängliga. Vissa alternativ kan vara att arbeta som en mänsklig rättighetsansvarig eller advokat för att förhindra och lösa problem som innebär att medborgarna blir misshandlade. Du kan också utforska möjligheter att arbeta som policyanalytiker och hjälpa till att avgöra om ny regeringspolitik är rättvis och inte bryter mot människors rättigheter.

  Det kan finnas många olika skolor som erbjuder din examen. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.