Keystone logo

40 PhD Program i Samhällsvetenskap Kulturstudier 2024

Filter

Filter

  • PhD
  • Samhällsvetenskap
  • Kulturstudier
Studiefält
  • Samhällsvetenskap (40)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

PhD Program i Samhällsvetenskap Kulturstudier

En doktor i filosofi eller doktorsexamen är en avancerad examen som kräver år av studier, engagemang och hårt arbete för att tjäna. Med sin omfattande kunskap och ökad expertis anses personer som tjänar doktorsexamen ofta som experter inom sitt område.

Vad är en doktorsexamen i kulturstudier? Detta program ger studenterna en fördjupad utbildning om studier och analys av världskulturer. Att slutföra en doktorsexamen i kulturstudier kan kräva att man lär sig om kulturens konstnärliga och litterära traditioner, samt påverkan av handel, media, nationalism, invandring, utbildning och ras i en kulturens identitet. Möjliga ämnen kan omfatta köns- och sexualitet, mänskliga rättigheter, politiska landskap, invandring och etnicitet, militarisering och konflikter samt resor och turism. Doktorand väljer ofta att fokusera på ett specifikt område, t.ex. mänskliga rättigheter eller feministiska teorier.

Att tjäna en doktorsexamen i kulturstudier gör det möjligt för eleverna att fokusera sitt lärande i ett specifikt område som intresserar dem, vilket kan vara mycket givande. Att bedriva en avancerad utbildning kan också hjälpa akademiker att hitta karriärer som betalar bra och ökade professionella och personliga möjligheter.

Kostnaden för att skaffa en doktorand kan variera från en elev till en annan och kan bero på en rad olika faktorer. Intresserade studenter ska tala direkt med sina potentiella skolor och be om aktuell information om undervisningsräntor och andra eventuella avgifter.

Kandidater med doktorsexamen i kulturstudier har många karriärmöjligheter tillgängliga inom sektorerna utbildning, forskning, administration, rådgivning, policyutveckling, sociala tjänster och ideella fält. Studenter kan välja att arbeta som professor, undervisa kulturstudier eller fokusera sin undervisning på en specifik kultur, såsom västkultursstudier eller afrikanska amerikanska studier.Studenter kan också välja att arbeta som samordnare, kulturforskare, socialt förespråkare, museumsdirektör och administratör eller verkställande direktör för en icke-statlig organisation.

Att slutföra en doktorsexamen i kulturstudier kan vara ett livslångt mål, men det börjar med ett enda steg. För att ta det första steget, leta efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.