Keystone logo
Kontakta skolor direkt - Jämför 3 Filosofie doktor  (PhD) Program i Kärnfysik 2024

3 PhD Program i Kärnfysik 2024

Översikt

Ph.d.-program fokuserar på att bygga elevernas utbildning till nivån av erkända branschexperter genom doktorandutbildning. Dessa program är formade av intensiv akademisk konkurrens och kräver högsta standard för prestanda och studentkvalitet.

Vad är en doktorsexamen i kärnfysik, exakt? Kärnfysikprogrammen går ner till de grundläggande byggstenarna i livet genom att studera atomstrukturer och deras fysik för att förstå grunden för universum. Elever i kärnfysik kan förvänta sig att lära sig hur fysik på atomnivå påverkar fysikens och energins lagar i det högre universum, samt att lära sig hur fysiken påverkar materiella varierande tillstånd och deras atom- eller molekylära sammansättning. Många program integrerar också denna kunskap i studier av fältets utveckling på industriell nivå.

Att slutföra detta program kan ge ett antal fördelaktiga färdigheter som kan främja yrkeskarriärer. Exempelvis kan eleverna tillämpa sin kunskap för att förstå allmänna säkerhetsprinciper i kärnkraft eller få insikt i hur kärnfysiken påverkar energigenerering. Studenter kan också dra nytta av den avancerade läsförståelse och studieteknik som ges.

Gradkostnader kan påverkas av ett antal faktorer, varav en är den institution som valts. Olika universitet tillämpar olika prisskalor på sina program, och ytterligare undersökning kan krävas för att bestämma ett visst programkostnad.

Många som bedriver doktorandstudier inom kärnfysik fortsätter att arbeta i kärnkraftsindustrin. De kan bli plasmafysister som studerar den nyaste formen av atomgenerering eller kan fungera som säkerhetspersonal inriktad på att göra befintliga kärnkraftalternativ säkrare. De kan också bli involverade som politiker och lobbyister som söker förbättrad lagstiftning om förvaltning, reglering och administration av kärnkraft. Studenter kan söka mer kommersiella roller som energikonsulter eller förblir i det akademiska systemet för vidare forskning och utveckling.

Många universitet erbjuder ett antal alternativ för kärnfysikprogram på doktorandnivå, oavsett om det är lokalt, online eller internationellt. För att få reda på mer information, sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

Läs mer

Filter

  • PhD
  • Naturvetenskap
  • Fysik
  • Kärnfysik
Studiefält
  • Naturvetenskap (3)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Närliggande studieområden