Keystone logo

Filter

 • PhD
 • Samhällsvetenskap
 • Genusstudier
Studiefält
 • Samhällsvetenskap (7)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

7 PhD Program i Genusstudier 2024

  PhD Program i Genusstudier

  En doktorand är en av de mest eftertraktade graderna i världen. De som framgångsrikt tjänar denna referens har identifierat sig som experter inom sitt utvalda område. Även om kraven på doktorsexamen varierar mycket mellan utbildningssystem, innehåller en doktorsavhandling vanligtvis en betydande forskningskomponent kallad avhandling eller avhandling.

  Kanske kanske man undrar, "Vad är en doktorsexamen i könsstudier?" Denna grad lär eleverna att analysera kön och sexualitet genom olika linser. Forskare lär sig hur dessa begrepp har förändrats över tiden och över hela världen och hur man undersöker hur de interagerar med kulturella och politiska krafter. Det är typiskt för dessa doktorander att välja ett fokus för sitt arbete. En elev kan fokusera sin eller hans kurs eller forskning om den roll som könet spelar i folkhälsan, medan en annan kan studera hur människor konceptualiserar sexualitet under en viss tid.

  Doktorand i genusstudier utvecklar vanligtvis starka tvärvetenskapliga forskningsfärdigheter, vilket ger dem möjlighet att vara resursfull när de får information. Kandidater får också utmärkta skrivförmåga och förmågan att kritiskt tänka på rådande antaganden, vilka båda är användbara i ett brett spektrum av yrken.

  Precis som alla andra typer av utbildning, kommer kostnaderna för att fördjupa sig i doktorander att skilja sig åt för studenter i olika länder och vid olika institutioner. Det bästa sättet för intresserade individer att uppskatta hur mycket de borde förvänta sig att betala för sin utbildning är att direkt kontakta sina intresseprogram.

  Många elever har doktorsexamen i genusstudier som en väg till att bli en professor som undervisar och bedriver forskning på området. Utanför akademin kan organisationer söka kandidater till positioner som politiska analytiker för att förstå hur lagar och sociala program kan påverka människor när det gäller genus och sexualitet. Kandidater kan också bli regissörer eller samordnare för program som är inriktade på könsfrågor eller förespråka sexuella minoriteter.

  Många universitet erbjuder doktorsexamen i genusstudier i olika format, inklusive online. Distansprogram kan vara särskilt tilltalande för studenter som behöver flexibilitet. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.