Keystone logo
Kontakta skolor direkt - Jämför 5 Filosofie doktor  (PhD) Program i Freds- och konfliktvetenskap 2023

5 PhD Program i Freds- och konfliktvetenskap 2023

Översikt

En doktorsexamen beviljas personer som avslutat sin avhandling baserad på originalforskning inom ett valt studieområde. Många individer driver doktorsexamen för att få en karriär inom specialiserat område.

Vad är en doktorand i freds- och konfliktstudier? Det här programmet tenderar att vara högspecialiserat och kurser fokuserar i allmänhet på att utrusta individer med bred tvärvetenskaplig utbildning och förmåga att dra på flera discipliner för att lösa komplexa situationer på ett fredligt och effektivt sätt. Kurser kan förbereda individer i viktiga globala kvalifikationer, inklusive internationella relationer, interkulturell dynamik i global konflikt, konflikthanteringsteori och ekonomisk konfliktanalys. Kandidater kan vara beredda att ta itu med sådana problem med en teoretisk, praktisk och metodisk inriktning.

Kandidater från detta program tenderar att ha oöverträffad metodisk resonemang och teoretisk analys kapacitet. Dessa egenskaper kan tjäna dem väl i sitt utvalda fält och hjälpa dem till och med att fatta bra livsbeslut. Kandidater kan också ha starka diplomati och kommunikationsförmåga.

Kostnaden för en doktorander varierar, och faktorer som kan påverka den totala kostnaden för en utbildning inkluderar plats, programmets varaktighet och levnadsutgifter. Framtida studenter uppmanas att göra sin forskning innan de ansöker.

Personer som har doktorsexamen i freds- och konfliktstudier kan finna att de har flera spännande karriärmöjligheter tillgängliga för dem. Förutom att de är välutrustade för att gå in i den offentliga sektorn tenderar många akademiker att vara förberedda för en ställning i internationella relationer. Diplominnehavare kan bli internationella emissar, nationella rådgivare, tolkar eller policyutvecklare. Vissa individer kan välja att gå in i privatbranschen och arbeta som kommittémedlemmar som hanterar internationella affärsrelationer.

Välj skolor runt om i världen kan erbjuda en examen i det här fältet. För mer information om vilka grader som finns tillgängliga, inklusive onlinealternativ, sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

Läs mer

Filter

  • PhD
  • Samhällsvetenskap
  • Statsvetenskap
  • Freds- och konfliktvetenskap
Studiefält
  • Samhällsvetenskap (5)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat