Keystone logo
Kontakta skolor direkt - Jämför 2 Filosofie doktor  (PhD) Program i Filologi 2023

2 PhD Program i Filologi 2023

Översikt

Vad är filologi?
Filologi är studiet av språk i skriftliga historiska källor. Det är en kombination av litteraturkritik, historia, och lingvistik. Filologer är bekymrade över hur språket har förändrats över tid, och hur det används i olika sammanhang. De studerar också förhållandena mellan språk och kulturer som talar dem.

Vad kan jag göra med en examen i filologi?
Med en examen i filologi, du kan bedriva en karriär inom undervisning, lingvistik, översättning, eller publicering. Du kan också använda dina färdigheter för att arbeta inom områden som marknadsföring, reklam, eller PR.

Varför är det viktigt att studera filologi?
Att studera filologi är viktigt eftersom det hjälper oss att förstå hur språket har förändrats över tid och hur det används i olika sammanhang. Det hjälper oss också att bättre förstå förhållandena mellan språk och kulturer som talar dem. Genom att förstå dessa saker, vi kan bättre kommunicera med människor från andra kulturer, och förbättra vår förståelse för världen omkring oss.

Vilka grader kan man tjäna i filologi?
Det finns några olika typer av filologiska grader som du kan bedriva. Dessa inkluderar en kandidatexamen (BA) i filologi, en Master of Arts (MA) i filologi, och en doktor i filosofi (PhD) i filologi. Var och en av dessa grader ger dig möjlighet att studera språk på djupet och lära dig. Vissa skolor erbjuder filologigrader specifikt, medan andra erbjuder examen inom relaterade områden som lingvistik eller historia med fokus på filologi.

Kraven för att komma in på ett PhD-program inkluderar ofta att studenten redan har en masterexamen. Dessutom måste man ofta skriva en doktorsavhandling som till största del ska bestå av original akademisk forskning. I vissa länder kan man behöva försvara detta arbete inför en opponent och/eller en betygsnämnd.

Läs mer

Filter

  • PhD
  • Humaniorastudier
  • Lingvistik
  • Filologi
Studiefält
  • Humaniorastudier (2)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Närliggande studieområden