Keystone logo

6 PhD Program i Samhällsvetenskap Statsvetenskap Diplomati 2024

Filter

Filter

  • PhD
  • Samhällsvetenskap
  • Statsvetenskap
  • Diplomati
Studiefält
  • Samhällsvetenskap (6)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

PhD Program i Samhällsvetenskap Statsvetenskap Diplomati

En doktor i filosofi är en högnivå, forskningsbaserad examen som tilldelas av många universitet runt om i världen. För att komma in i detta program kan forskare behöva en magisterexamen. De flesta doktorandprogrammen kan slutföras på tre år.

Vad är en doktorand i diplomati? Det är ett doktorandprogram som är utformat för att titta på teorier och begreppsmässig kunskap som behövs för att förstå diplomatiska problem på internationell och nationell nivå. Forskare kan delta i föreläsningar, diskussioner, forskning och projekt under hela denna typ av program. De exakta kurser som krävs kan variera i skolan men kan omfatta diplomatisk historia, kommunikation för diplomater, förståelse av nya medier i diplomati, globala problem i nationella inställningar och internationell politisk ekonomi.

Denna utbildning kan leda till en ökad kulturell förståelse som förbereder studenterna för internationella kontakter. Doktorn kan också hjälpa deltagarna att bygga upp sina förhandlings- och kommunikationsförmåga. Inte bara kan dessa nya färdigheter hjälpa forskarna att lyckas professionellt, men de kan även ha en positiv inverkan på deras personliga liv genom att hjälpa dem att bygga starkare relationer.

Sökande kanske vill kontakta ett universitet direkt för att få en studieuppskattning. Det finns ingen bestämd kostnad för doktorand, så det är svårt för en extern källa att ge en exakt uppskattning.

Studenter som studerar diplomati på doktorandnivå kan vara förvånad över att lära sig om de olika karriärmöjligheterna som finns tillgängliga. Många kandidater kan komma in i akademiska karriärer, som forskare eller professor. Det finns emellertid andra möjligheter som är tillgängliga beroende på tidigare utbildning och professionella historia hos eleverna. Andra karriärmöjligheter kan vara diplomat, finansiell rådgivare, affärsförhandlare, chefsjurist eller politiker.

Om du vill anmäla dig till ett doktorandprogram har du lycka till. Du kan kanske hitta den grad du vill ha på ett lokalt eller internationellt universitet. Vissa skolor har även online-program. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.