15 Mat vetenskap programs found
Filter
- Sjukvård
- Näringslära
- Mat vetenskap
15 Mat vetenskap programs found
Filter
Utvalda
School of Agriculture - University of Lisbon
Doktorandsprogram i jordbruksinnovation i tropiska näringskedjor
- Lisbon, Portugal
PhD
Heltid
4 Veckor
På Campus
Engelsk
En ny och nyskapande Ph.D. program för studenter från tempererade länder med kunskaper inom jordbruk och livsmedelskedjor inom jordbruket som söker efter kontextualisering av tropiska regioner och för studenter från tropiska länder som försöker konfrontera sina kontextualiserade kompetenser med exponering för ny teknisk och vetenskaplig kunskap, genom en internationell utbildningserfarenhet.
Utvalda
Queen's University of Belfast - Medical Faculty
PhD in Food Safety and Biotechnology
- Belfast, Storbritannien
PhD
Heltid, Deltid
3 år
På Campus
Engelsk
Utvalda
Free University of Bozen-Bolzano
Internationell doktorsexamen i matteknik och bioteknik
- Bolzano, Italien
PhD
Heltid
3 år
På Campus
Engelsk
Syftet med denna internationella doktorand Programmet är att träna en ny generation globalt kända forskare för att tillämpa metoder för teknik och bioteknik för livsmedelsförädling genom att ge dem möjligheter att överföra och utbyta kunskap med nationella och internationella forskningscentra och industrier.
Utvalda
Universidade Santiago de Compostela
Doktorandinnovation inom livsmedelssäkerhet och teknik
- Santiago de Compostela, Spanien
PhD
Heltid
3 år
På Campus
Spanska, Galiciska
Globaliseringen av ekonomin och livsmedelsmarknaden gör teknik och livsmedelssäkerhet till en fråga av allmänt intresse som påverkas av många faktorer. Ett effektivt skydd av rätten till livsmedelssäkerhet kräver ett omfattande tillvägagångssätt som tar hänsyn till de risker som är förknippade med mat från jord till bord och som tar hänsyn till alla möjliga perspektiv. Dessutom tar det på ett mycket särskilt sätt hänsyn till den växande betydelsen av näringsrisker, med tanke på den oroande förekomsten av fetma idag och främst hos barn och ungdomar.
Utvalda
University of Veterinary Sciences
Ph.D. i livsmedelshygien och processteknik
- Brno, Tjeckien
PhD
Heltid, Deltid
4 år
På Campus
Engelsk
Doktorandprogrammet Food Hygiene and Processing Technology är ett akademiskt inriktat studieprogram som motsvarar det nuvarande läget och nivån för vetenskapen och behoven i Europa. Utexaminerade från doktorandstudien Food Hygiene and Processing Technology fick fördjupad teoretisk kunskap och praktiska färdigheter förvärvade under oberoende kreativ aktivitet och förvärv av ny vetenskaplig kunskap inom studieområdet. Utexaminerade kan aktivt dela med sig av sina kunskaper inom studieområdet på internationell nivå och offentligt. Baserat på denna kvalifikation är akademiker huvudsakligen anställda vid forskningsinstitutioner och universitet.
Utvalda
Selinus University of Sciences and Literature
Doktor i filosofi (Ph.D) i livsmedelsvetenskap
- Ragusa, Italien
PhD
24 månader
Distansutbildning
Engelsk
Forskning inom detta område inom livsmedelsvetenskap bör ge uppgifter om hur man kan erbjuda världens befolkning säker, näringsrik, aptitretande och prisvärd mat. För att uppnå detta mål krävs en djupgående studie av frågorna om bearbetning, förpackning, distribution och utvärdering av livsmedel.
Utvalda
University of Parma
Ph.D. inom matvetenskap
- Parma, Italien
PhD
Heltid
3 år
Blandad
Italienska, Engelsk
Ph.D. inom matvetenskap
Utvalda
University of Milan
PhD in Food Systems
- Milan, Italien
- Online Italy + 1 more
PhD
Heltid
3 år
På Campus
Engelsk
Utvalda
Universidade de Aveiro
Doctorate in Food Science and Technology and Nutrition
- Aveiro, Portugal
PhD
4 år
På Campus
Portugisiska, Engelsk
Utvalda
Auream Phoenix University for Women
Filosofie doktor (PhD) vid forskning i livsmedelsvetenskap
- Online
PhD
Heltid, Deltid
1 termin
Distansutbildning
Engelsk, Italienska
Doktorsexamen genom forskning via distansutbildning tilldelas efter framgångsrikt genomförd teoretisk forskningsinriktning. Denna forskning presenteras i form av en doktorsavhandling. PhD (Doctor of Philosophy) är den enda doktorsexamen som kan uppnås genom distansutbildning. Huvudkravet för en doktorsexamen online genom distansutbildning är att presentera och diskutera en avhandling på minst 100 sidor för granskning och utvärdering av en akademisk kommitté vid Selinus University. Forskning inom detta område av livsmedelsvetenskap bör ge data om hur man förser världens befolkning med säker, näringsrik, aptitretande och prisvärd mat. För att uppnå detta mål krävs en fördjupad studie av frågorna om bearbetning, förpackning, distribution och utvärdering av livsmedel. Det involverar många discipliner och använder principerna biologi, mikrobiologi, kemi, biokemi, biokemi, nutrition, fysik och teknik för att lösa praktiska problem relaterade till livsmedelsindustrin. Livsmedelsforskare var bland de första som arbetade med bioteknik. Livsmedelsforskare arbetar med mat från det att den lämnar gården till lagring av slutprodukten, inklusive all bearbetning, beredning och distribution. Dessutom bestämmer de de faktorer som påverkar matens säkerhet, näringsvärde och acceptans.
Utvalda
University of Pretoria - Faculty of Natural and Agricultural Sciences
PhD (Consumer Science) (Food Management)
- Pretoria, Sydafrika
PhD
Heltid
2 år
På Campus
Engelsk
Utvalda
University of Pretoria - Faculty of Natural and Agricultural Sciences
PhD (Food Science)
- Pretoria, Sydafrika
PhD
Heltid
2 år
På Campus
Engelsk
Dalian Polytechnic University
PhD in Food Science & Engineering
- Dalian, Kina
PhD
Heltid
3 år
På Campus
Kinesiska
Shakarim University
Livsmedelsteknik, doktorsexamen
- Semey, Kazakstan
PhD
Heltid
På Campus
Ryska
Utbildningsprogrammet Teknik för livsmedelsprodukter syftar till att utbilda högkvalificerad, konkurrenskraftig personal, förbättra kunskapskvaliteten, bilda ett flernivåssystem för forskningsverksamhet efter de akuta behoven av modern utbildning och vetenskap.
UAEU United Arab Emirates University
Doctor of Philosophy (Ph.D.) i livsmedelsvetenskap
- Al Ain, Förenade arabemiraten
PhD
Heltid, Deltid
4 år
På Campus
Engelsk
Ph.D. koncentration ”Matvetenskap” syftar till att ge studenterna möjlighet att få avancerad kunskap relaterad till livsmedelskvalitet och säkerhet, livsmedelskemi och -analys, livsmedelsbearbetning och teknik samt innovativa och funktionella livsmedel. Koncentrationen är utformad för att stärka och förbättra studentens kunskap om vetenskapliga principer och processer som används för att producera säkra och högkvalitativa livsmedel.
Populära examenstyper
Populära studieformat
PHD Program i Sjukvård Näringslära Mat vetenskap
Vad är livsmedelsvetenskap?
Livsmedelsvetenskap studerar mat och hur det relaterar till miljö, samhälle och ekonomi. Det inkluderar studier av livsmedelsproduktion, bearbetning, säkerhet och näring. Livsmedelsvetenskap omfattar också studier av livsmedelsburna sjukdomar och föroreningar.
Vad kan jag göra med en examen i livsmedelsvetenskap?
En examen i livsmedelsvetenskap kan leda till en karriär inom livsmedelsindustrin, som arbetar inom områden som livsmedelsproduktion, bearbetning, säkerhet och näring. Utexaminerade inom livsmedelsvetenskap kan också arbeta inom området livsmedelsburna sjukdomar och kontamineringsforskning. Det finns möjligheter för dem med bakgrund inom livsmedelsvetenskap att arbeta i myndigheter eller privata företag som är involverade i regleringen av livsmedelsindustrin. Livsmedelsvetenskapskandidater kan bedriva karriär inom akademin, undervisa och bedriva forskning vid universitet och högskolor.
Varför studera livsmedelsvetenskap?
Livsmedelsvetenskap är viktigt av flera skäl. Det hjälper oss att förstå hur mat påverkar vår hälsa och miljön, vilket kan bidra till att förbättra livsmedelsproduktion och bearbetningsmetoder, vilket säkerställer att maten vi äter är säker och näringsrik. Genom att studera livsmedelsvetenskap kan vi också lära oss mer om hur man kan förebygga och kontrollera livsmedelsburna sjukdomar. Slutligen hjälper livsmedelsvetenskap oss att förstå de komplexa ekonomiska och sociala faktorer som påverkar livsmedelsproduktion och konsumtion.
Examen i livsmedelsvetenskap
Livsmedelsvetenskapliga grader erbjuds på grundnivå och forskarnivå. Grundutbildningsprogram varar vanligtvis i fyra år och täcker ämnen som livsmedelskemi, mikrobiologi och näring. Graduate program varar vanligtvis i två år och inkluderar kurser i avancerade livsmedelsvetenskapliga ämnen som omfattar livsmedelsfysik och teknik.