Keystone logo
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro PhD i utveckling, samhällen och territorier
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro

PhD i utveckling, samhällen och territorier

Vila Real, Portugal

3 Years

Portugisiska

Heltid

Request application deadline

Oct 2023

Request tuition fees

På Campus

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

Kursen har som huvudmål att utrusta doktorander med kunskaper för att utforma, genomföra och utvärdera territorially differentierade lösningar för intelligent, inkluderande och hållbar utveckling, som kan svara på behov och förväntningar hos olika människor, organisationer och samhällen.

Det föreslår ett innovativt tillvägagångssätt som kombinerar:

 1. tvärvetenskaplig läsning av verkligheten;
 2. artikulering av lokal och regional skala med globala förändringar och c) samverkande av kunskap med utvecklingsämnena.

Bland de kompetenser som ska förvärvas inom doktorandutvecklingsområdet är samhällen och territorierna: - Att öka kunskapen och kritisk förståelse för mångfalden av socioekonomiska utvecklingsmodeller och deras tillämplighet i ett territoriellt sammanhang. - Att konstruera tvärvetenskapliga tolknings- och analysramar. av de problem och multidimensionella lösningar som utvecklas inom samhällen, organisationerna och territorierna, med tanke på artikuleringen med dynamiken i global skalaförändring. - Kombinera teoretisk och metodologisk kunskap för att utforma och genomföra innovativa forskningsprojekt vid kunskapens gränser. relevant för utvecklingen av den senaste tekniken inom programmets område och för att svara på samhällsutmaningar. - Att bygga ny kunskap och innovativ offentlig politik för att möta lokala och regionala utmaningar inom ramen för åtgärdsforskning och på grundval av den deltagande strategin multi-aktör och tvärvetenskaplig medskapande av kunskap och erfarenhet - Kommunicera och argumentera forskningen noggrant och erkänt av sina kamrater och på ett sätt som är begripligt för allmänheten.

tidtabell

Kursplan - Ansikte mot ansikte, handledning och e-lärande Avhandling - Full eller delvis tillgänglighet är doktorand medansvarig för att hantera den tid som krävs för forskningsarbetet i samråd med hans eller hennes rådgivare.

varaktighet

3 år, 6 terminer

ECTS

180

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

 • Phd i hållbar utveckling och diplomati
  • Washington, Amerikas förenta stater
  • Gambia Online, Gambia
 • Doktor i företagsekonomi i hållbar utveckling
  • London, Storbritannien
  • Ragusa, Italien
  • + 1 Mer
 • PhD in International and Public Law, Ethics and Economics for Sustainable Development - LEES
  • Milan, Italien
  • Online Italy