Keystone logo
University of Stirling

University of Stirling

University of Stirling

Introduktion

University of Stirling är ett internationellt universitet som har åtagit sig att hjälpa studenter att göra skillnad i världen. Baserat i hjärtat av Skottland är Stirling en plats där förmåga – inte bakgrund – värderas, och undervisning, anställningsbarhet och faciliteter är alla femstjärniga (QS Stars University Ratings 2021).University of Stirling är rankat topp 40 i Storbritannien ( Times and Sunday Times Good University Guide 2023), topp 20 i Storbritannien för forskarutbildning (Postgraduate Teught Experience Survey 2022) och studenter rankade oss topp 3 0 i Storbritannien för studentnöjdhet i Nationella studentundersökningen 2022.Med mer än 170 kombinationer av grundutbildningskurser och över 90 forskarutbildningskurser, inklusive en portfölj av onlinekurser , utrustar vi våra studenter med den kunskap , expertis och anställningsbarhet som krävs för att lyckas på arbetsplatsen.

Sportslig förträfflighet

University of Stirling är rankat 1:a i Storbritannien och topp fem i världen för idrottsanläggningar (The International Student Barometer 2022) – vilket bara är en del av anledningen till att vi är Skottlands University for Sporting Excellence .Våra studenter drar nytta av ett banbrytande sportcenter som inkluderar sporthallar, tennisbanor, en cykelstudio för gym, squashbanor, friidrottsbana, styrke- och konditionssviter, en simbassäng i olympisk storlek och mer.Vårt campus är också hem för Scottish National Tennis Centre, National Swimming Academy och fem nationella styrande organ .Vi erbjuder mer än 55 idrottsklubbar , dussintals träningsklasser varje vecka och icke-konkurrenskraftiga sportprogram till våra studenter – vilket ger dem chansen att komma i form, umgås eller till och med tävla på global nivå.

Campus livet

University of Stirling är rankat 1:a i Storbritannien och topp 3 i världen för sin campusmiljö ( The I nternational Student Barometer 20 22 ), och det är inte svårt att förstå varför .Mindre än en timme från Glasgow och Edinburgh är vårt vackra 330-acre campus hem till en vidsträckt boendeby , cateringbutiker, butiker, en biograf och teater och till och med ett 1700-talsslott. Vi har investerat mer än 43 miljoner pund för att ytterligare förbättra våra fitness- och högpresterande sportanläggningar i världsklass och skapa ett nytt campusnav.

Åtagande till anställbarhet

Vid University of Stirling får våra studenter mer än en examen. Från praktikplatser till att hjälpa till att hitta ett jobb, vårt Student Skills and Employability- team ger dig det stöd och de råd du behöver för att planera din karriär, utveckla din anställningsbarhet eller fundera på att studera vidare.Samtidigt erbjuder våra kurser praktisk erfarenhet, karriärstöd och möjligheter att arbeta med industrier över hela världen .Det är därför 93 % av studenterna säger att de är nöjda med vårt karriärstöd (ISB 2022), och 96 % av våra akademiker är i anställning eller studerar vidare 15 månader efter examen (Graduate Outcomes 2020-21, HESA)

En global syn

University of Stirling är verkligen globalt i ordets alla bemärkelser. Mer än 1 4 0 nationaliteter är representerade på vårt mångsidiga och inkluderande campus .Vi samarbetar med institutioner över hela världen – med undervisning i forskningspartnerskap i mer än 60 länder för att hjälpa våra studenter att bli framåtblickande akademiker med färdigheter som är eftertraktade av arbetsgivare över hela världen.

Forskning med påverkan

Våra världsledande akademiker är experter inom sina områden, och vår undervisning utforskar denna spetsforskning för att påverka samhället. Det är därför 80 % av Stirlings forskning klassades som antingen världsledande eller internationellt utmärkt i det senaste Research Excellence Framework ( REF 2021).Vårt mål är enkelt: från att mata världen till att använda psykologi för att fånga brottslingar, vi vill ta itu med vår tids globala frågor. Våra tvärvetenskapliga forskare utmanar antaganden, innoverar tänkande och hittar lösningar.

Staden Stirling

Stirling är "Porten till högländerna", och det är det perfekta stället att ringa hem .Stirling har utsetts till den säkraste studentstaden i Skottland (Complete University Guide 2023 ) och är också en av de tre lyckligaste platserna att bo i Skottland (Rightmove Happy at Home Index 2022) .Stirling kombinerar charmen hos en historisk uråldrig huvudstad med pulsen av en modern stad .En av fem personer i Stirlings befolkning är mellan 16 och 29 år, vi har bra reseförbindelser och vi är bara 50 minuter från Skottlands två största städer – vilket är perfekt för helgäventyr som utforskar Skottland, Storbritannien eller ännu längre ett fält.Lär dig mer om staden Stirling och dess pulserande

Är du redo att bli Stirling?

Hitta din kurs ,

Statistik

 • Internationella studenter:

  30%

 • 0
 • Förhållande mellan student och fakultet:

  10 till 1

Campus funktioner

University of Stirling är rankad 1:a i Storbritannien och topp 3 i världen för sin campusmiljö (The International Student Barometer 2022), och det är inte svårt att förstå varför.

Mindre än en timme från Glasgow och Edinburgh, är vårt vackra 330-acre campus hem till nyrenoverat boende, cateringbutiker, butiker, en biograf och teater och till och med ett 1700 - talsslott. Vi har också investerat mer än 43 miljoner pund för att ytterligare förbättra våra fitness- och högpresterande sportanläggningar i världsklass och skapa ett nytt campusnav.

  Antagningar

  Stipendier och finansiering

  Forskarutbildning öppen dag

  Registrera dig för Open Day

  Ranking

  På University of Stirling ligger skillnaden i vårt DNA. Det är därför vi regelbundet uppmärksammas över hela världen för spetskompetens inom undervisning, forskning och för att erbjuda en studentupplevelse i världsklass.

  University of Stirling är rankat topp 40 i Storbritannien (Times and Sunday Times Good University Guide 2023), topp 20 i Storbritannien för forskarutbildning (Postgraduate Teught Experience Survey 2022) och studenter rankade oss som topp 20 i Storbritannien för studentnöjdhet i den nationella studentundersökningen 2022.

  För mer information om ranking hos Stirling, besök vår hemsida.

  Platser

  • Stirling

   University of Stirling,, FK9 4LA , Stirling

   Frågor