Keystone logo
University of Texas Arlington Doktorsexamen i fysik / tillämpad fysik
University of Texas Arlington

Doktorsexamen i fysik / tillämpad fysik

Arlington, Amerikas förenta stater

4 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Request earliest startdate

USD 11 044 *

På Campus

* $ 10 126 per semester för icke-boende (tar 9 timmar per termin). $ 4,577 per semester för icke-boende (tar 9 timmar per termin).

Introduktion

Syftet med forskararbetet i fysik är att förbereda studenten för fortsatt professionell och vetenskaplig utveckling som fysiker. De fysiska magisterprogrammen är utformade för att ge studenten avancerad utbildning i alla grundläggande områden inom fysik genom formella kurser och möjligheterna till viss grad av specialisering eller deltagande i originalforskning i ett av en mängd olika projekt riktade av fakulteten. Doktorn för filosofi i fysik och tillämpad fysik-programmet kombinerar de traditionella delarna av ett vetenskapligt doktorandprogram med kurser i specifikt tillämpade ämnen och praktik i en teknisk miljö. Den är utformad för att producera högt utbildade yrkesmän med ett brett perspektiv på ämnet som kan förbereda dem lika bra för karriärer i akademiska eller statliga eller industriella laboratorier.

Nuvarande forskning inom avdelningen sker inom områdena kondenserad materia fysik och materialvetenskap, nano-biofysik, astrofysik och rymdfysik, högfysikfysik, optik och fysikutbildning.


Förkunskapskrav

Alla studenter antagna till doktorsexamen. Programmet stöds med en GTA-position (Graduate Teaching Assistant), som ger ett stipendium på $ 18 000 för nio månader (minus avdrag för sjukförsäkring) och ett stipendium som betalar 85% av undervisningen (den återstående undervisningen, cirka $ 1500 betalas av studenten ). Vi erbjuder också stöd för sommaren, men det exakta beloppet varierar. Många studenter får mer än denna stödnivå genom olika institutionella bidrag och stipendier. Studenter övergår vanligtvis till en Graduate Research Assistant (GRA) -position när de börjar sin forskning. GRA betalas ut av fakultetens forskningsrådgivares bidrag, och detta betalar hela undervisningen plus stipendiet (det exakta beloppet fastställs av professorn, men det är ungefär samma som GTA). Studenter med god akademisk status får stöd i form av en GRA eller GTA tills de avslutar doktorsexamen. God akademisk ställning definieras som

1. Att bibehålla ett B-genomsnitt eller bättre i alla kurser - en GPA som är mindre än 3.0 är orsak till akademisk provation.

2. Godkänt alla fyra avdelningskvalificerade tentamen före utgången av andra året. Det finns fyra tentor som var och en av tre timmar tagits under två dagar (el

3. Låt din fakultets forskningsrådgivare bekräfta att lämpliga framsteg görs mot doktorsexamen.

Vi gör vårt bästa för att stödja studenter så att de kan bli framgångsrika. Cirka 80% av antagna studenter slutför sin doktorsexamen. grad.

Tid till examen varierar mellan forskningsgrupperna på institutionen, men genomsnittet är cirka 6 år (så kort som 4 och långt som 7). Studenter som går in med en MS-grad kan få vissa obligatoriska kurser frångås om de tog motsvarande kurs på en annan institution. Denna bestämning görs av Graduate Advisor.

Sökande bör granska avdelningens webbsida noggrant för att fastställa vilken typ av forskning som bedrivs för att säkerställa att deras intressen motsvarar det arbete som utförs på UT Arlington. Det är också lämpligt att kontakta professorer inom områden av intresse för att ta reda på om de förväntar sig att ha en öppning för en doktorand året efter nästa. Ibland vet professorn om de kommer eller inte kommer att lägga till en student i gruppen. Förutom akademiska faktorer, tar fysikutbildningskommittén hänsyn till institutionens forskningsbehov när man tittar på studentansökningar som en del av vårt arbete för att ha balans och mångfald i våra antagningar. Den intresseanmälan som studenter skriver som en del av ansökan betraktas i det sammanhanget.

Undervisning och prisvärdhet

UTA: s undervisnings- och prisinformation

Prioriterade tillämpningsdatum

Höst | 15 mars
Vår | 15 augusti
Sommar | 15 februari

Ansökningar accepteras efter det publicerade prioritetsdatumet för varje termin, men för garanterad prövning av antagningen, skicka in ansökan och tillhörande material före prioritetsdatumet. Det är dock viktigt att ansöka i god tid före det planerade startdatumet för att vara berättigad till programspecifika finansieringsmöjligheter som assistenter och stipendier. Tänk på att avdelningens ansökningsbehandlingstider varierar mycket och vissa program kräver ansökningar upp till ett år i förväg.

Om skolan

Frågor