Keystone logo
University of Sopron PhD in Economics and Management - Szechenyi Istvan Doctoral School
University of Sopron

PhD in Economics and Management - Szechenyi Istvan Doctoral School

Sopron, Ungern

8 Semesters

Engelsk, Tysk, Ungerska

Heltid, Deltid

20 May 2025

Sep 2025

USD 2 000 / per semester

På Campus

Introduktion

Forskarskolan är hedrad av ditt uttryckta intresse för de program och utbildningar den erbjuder. Enligt högskolelagen administrerar vi den högsta nivån av högskolestudier (forskarutbildning) inom ramen för organiserad eller individuell förberedelse. 1993 anförtroddes doktorsexamina (PhDs) till universiteten och endast ackrediterade doktorandskolor kan utfärda doktorsexamina. Doktorandskolan vid Alexandre Lámfalussy fakulteten för ekonomi vid University of Sopron är bland dessa doktorsexamensbeviljande institutioner.

Beroende på intressenivån erbjuder skolan fem program: Business Administration and Management, International Economy, Marketing, Finance och de sociala och ekonomiska aspekterna av Human Resources, som alla kan studeras genom olika former av utbildning (dagtid, korrespondent). , individuell).

Forskarutbildningens varaktighet är 4 år, som är uppdelad i segment om 2 + 2 år. Det finns en omfattande examination i slutet av den fjärde aktiva terminen, som följs av två års forskning och publicering. Utöver vår fyraåriga doktorandutbildning välkomnar vi även andra- och tredjeårsstudenter från den treåriga International Cross Border Ph.D. Program (t.ex. Kroatien, Tjeckien, Slovakien) som fullföljer sitt första studieår vid University of Applied Sciences i Eisenstadt, Österrike. Denna gemensamma Ph.D. Programmet i International Economic Relations and Management sker inom ramen för det internationella samarbetet.

Forskarskolan är också ett utvärderingscentrum för habiliteringsansökningar som lämnas in till University of Sopron och den bedriver habiliteringsförfarandet för habiliteringsansökningar som hör till forskarskolans profil. Den habiliterade doktorstiteln (Dr. Habil) tjänar i första hand till att bedöma pedagogiska och vetenskapliga prestationer hos kollegor med en doktorsexamen. examen i högre utbildning. Beviljandet av denna titel är ett oumbärligt villkor för ansökningar om universitetslärare.

Läroplan

Antagningar

Om skolan

Frågor