
PhD in
Doktor i livsmedelsteknik och nutrition University of Osijek

Introduktion
Studieprogrammet har organiserats enligt de senaste vetenskapliga upptäckterna och de färdigheter som är relaterade till dessa upptäckter, och det är jämförbart med programmen i EU-länderna. Utbildningen innehåller kurser som ger kunskap och kompetens kring de senaste landvinningarna inom livsmedelsteknik och nutrition. Förutom de vanliga, direkta undervisningsformerna, fokuserar utbildningen huvudsakligen på ett system för valorisering och erkännande av läranderesultat som förvärvats genom extra-curricular former av lärande. Bland lärandemålen ligger tyngdpunkten på kompetenserna för att skapa och utvärdera ny kunskap samt att utveckla abstrakt och kreativt tänkande.
Det tvärvetenskapliga programmet fokuserar specifikt på att utveckla färdigheter som är nödvändiga för framgångsrikt tvärvetenskapligt vetenskapligt och forskningsarbete och att överföra kunskap och färdigheter, med målet att förbättra kvaliteten på högre utbildning och forskningsinstitutioner, stärka branschens konkurrenskraft och bättre acklimatisering av studenter till de ständiga förändringarna och de komplexa behoven i den moderna arbetsmiljön. De viktigaste överförbara färdigheterna som integreras i studieplanen är lagarbete, verbal kommunikation och presentation, problemlösning, arbetsorganisation, tidshantering och affärsmedvetenhet (marknadsförståelse och förutsättningarna för ett företags framgångsrika affärsverksamhet).
Studietid
En forskarutbildning på heltid pågår i princip tre år, men på befogade grunder som bör åtföljas av en förklaring kan denna period förlängas till fem år. Ett sådant beslut fattas av undersökningsanordnarens expertnämnd.
En högskolestudie på deltid på forskarnivå ska inte pågå längre än fem år, men på befogade grunder som bör åtföljas av en förklaring kan denna tid förlängas till sju år. Ett sådant beslut fattas av undersökningsanordnarens expertnämnd.
Totalt antal högskolepoäng : 180 högskolepoäng
Akademisk titel erhållen efter avslutad studie:
En doktorsexamen (PhD.) erhålls efter att ha uppfyllt alla föreskrivna krav och offentligt försvar av en doktorsavhandling.
Major Food Technology : doktorsexamen (PhD.) i biotekniska vetenskaper, vetenskapsområde Livsmedelsteknik
Major Nutrition : doktorsexamen (PhD.) i biotekniska vetenskaper, vetenskapsområde Nutrition.