Keystone logo
University of Milano - Bicocca

University of Milano - Bicocca

University of Milano - Bicocca

Introduktion

Bicocca är ett ungt universitet som kommer att ansluta dig till studenter från hela världen. Du kommer inte bara att vara student här. Du kommer att vara medlem i det globala samhället. Sedan grundandet, universitetet i Milano-Bicocca har nått utanför sina gränser och ingått olika avtal med europeiska och icke-europeiska universitet.

Forskning är alltid global. Våra lärare är medlemmar i internationella forskargrupper som delar många projekt och initiativ, med ett gemensamt åtagande att höja kvaliteten på undervisningen. Vårt fokus på innovation erbjuder studenterna konkurrenskraftig och praktisk utbildning

Vår tradition

På Bicocca, vi förändras alltid med världen omkring oss, kombinerar vetenskaplig noggrannhet med en förmåga att utvecklas när vi hanterar nya utmaningar och strävar efter högre mål. Helt enkelt, Bicocca är ett sätt att leva.

Studenter, lärare och anställda delar det gemensamma målet att vilja behålla Bicoccas ledande roll inom utbildning, etik, respekt, färdigheter och expertis. Tillsammans har vi byggt en stimulerande och öppen miljö där vi kan driva passion, kompetens och kunskap. Bicocca handlar inte bara om utbildning - det handlar också om engagemang, kultur, kunskap, teknik, hårt arbete och framgång.

Bicocca är mer än ett universitet.

Mission& Vision

Genom våra breda och rika utbildningserbjudanden, vi strävar efter att låta eleverna hitta sitt verkliga yrke, främja sina egna intressen, ta ett kritiskt utseende och förvärva färdigheter och gedigen kunskap för att bygga sitt yrke.

Utmärkt undervisning, utmärkt forskning, och högkvalitativ service fokuserar på individen, som pelarna i ett modernt, framtidsinriktat universitet.

Vårt universitet lär sina studenter att ta tillvara världens möjligheter och inte vara rädda för att konfrontera dem och sätta sig där ute. Det är ett inkluderande universitet som delar, respekterar och skyddar mångfald, som ett av dess huvudvärden.

Bicocca är ledande inom lokal och internationell kulturell utveckling.

Campus funktioner

Campus i Milano

Campus Bicocca ligger i Milanes distrikt med samma namn, som en gång var hem för stora industriföretag som Pirelli och Breda. Det nya universitetet blev en del av ett storskaligt ombyggnadsprojekt som startade omkring 1986 och koordinerades av arkitekten Vittorio Gregotti. De 21 byggnaderna som ockuperas av universitetet är alla belägna i Bicocca-distriktet, med undantag för fakulteten för medicin och kirurgi, som ligger intill San Gerardo universitetssjukhus i Monza.

Vid Bicocca Hub slutfördes ombyggnads- och utbyggnadsarbeten på byggnad U9, som är hem för laboratorier som används för specifik interdepartementell forskningsverksamhet samt universitetets multimediaproduktionscenter och en interfakultär undervisningssektor.

Byggnad U14 – belägen i före detta Bredakomplexet – färdigställdes, med en total yta på 4500 kvadratmeter, och är hem för institutionen för informatik, system och kommunikation. Framför denna byggnad förvärvade universitetet en liknande struktur, tillsammans med några tillhörande industrilager, som behöver omstruktureras för att kunna användas för universitetsverksamhet samt spin-off-initiativ och nystartade företag, särskilt de som är kopplade till bioteknik och läkemedelsföretag som vill öppna lokaler i Bicocca-området.

  Platser

  • Milan

   Piazza dell'Ateneo Nuovo, 1 - 20126, Milano, , Milan

  Frågor