
PhD in
PhD Livsmedelstillverkning och teknologi University of Lincoln

Upptäck Lincoln var du än är i världen
Våra webbseminarier, ämnesmästarkurser, frågor och svar sessioner, och studentpanelsamtal är ett utmärkt sätt att upptäcka hur det är att leva och studera på University of Lincoln.
Introduktion
University of Lincoln s National Center for Food Manufacturing är en internationellt erkänd leverantör av utbildning och forskning inom livsmedelstillverknings- och tekniksektorn.
Vår forskningsexpertis omfattar livsmedelskemi, mikrobiologi, produktutveckling, kvalitets- och säkerhetssystem, robotik och automation för livsmedelstillverkning, hållbarhet och teknisk förvaltning. Forskning utförd av forskarstuderande vid centret har haft praktiska tillämpningar för att förbättra säkerhet, kvalitet och effektivitet inom livsmedelstillverkning. Tidigare forskningsprojektområden har inkluderat livsmedelssäkerhet och kvalitetssäkring, sensorisk analys, förpackningssystem, teknologier för livsmedelstillverkning, resurseffektivitet, processautomation och robotapplikationer.
Akademiker som har haft viktiga forskningsroller som arbetar med industrin kommer att vara tillgängliga för att handleda och ge råd till studenter under hela detta forskningsprogram. Detta inkluderar Dr Bukola Onarinde (livsmedelsanalys/mikrobiologi/kemi) och dr Wayne Martindale (matinsikter och hållbarhet). Studenterna har tillgång till specialutrustning och har möjlighet att bedriva djupgående forskning inom ett specifikt intresseområde.
Där du ska studera
National Center for Food Manufacturing (NCFM) är ett satellitcampus baserat 50 miles från Lincoln i hjärtat av Storbritanniens största livsmedelstillverkningskluster. Studenter kan dra nytta av dessa nära kopplingar till industrin och enastående specialiserade livsmedelsfaciliteter. Observera att NCFM campus inte har bostäder och våra doktorander tenderar att hitta sitt eget boende lokalt.
Hur du studerar
Forskarstudenter i detta program kommer att ha två handledare tilldelade sig, var och en med specialistkunskaper inom sina områden. Dessa handledare är tillgängliga för att övervaka och stödja studenter under hela deras forskningsprojekt i form av regelbundna möten.
På grund av forskarutbildningens karaktär ägnas merparten av tiden åt självständiga studier och forskning. Studenter kommer att ha möten med sina akademiska handledare, men frekvensen av dessa kommer att variera beroende på individuella krav, ämnesområde, personaltillgänglighet och stadiet i programmet.
Prioritering av undervisning ansikte mot ansikte
På University of Lincoln strävar vi efter att säkerställa att våra elevers upplevelse är engagerande, stödjande och akademiskt utmanande. Under hela Corona-pandemin har vi anpassat oss till regeringens riktlinjer för att hålla våra elever, personal och samhället säkra. Alla återstående lagliga restriktioner för Covid-19 i England hävdes i februari 2022 enligt regeringens plan för att leva med Covid-19, och vi har anammat en säker återgång till personlig undervisning på campus. Där så är lämpligt förbättras undervisning ansikte mot ansikte genom användning av digitala verktyg och teknik och kan kompletteras med onlinemöjligheter där dessa stöder läranderesultat.
Vi är fullt beredda att anpassa våra planer om ändringar i regeringens vägledning gör detta nödvändigt, och vi kommer att sträva efter att hålla nuvarande och blivande studenter informerade.
Forskningsområden och ämnen
National Center for Food Manufacturing har expertis inom följande områden:
- Livsmedelsmikrobiologi och säkerhet
- Matkemi
- System för livsmedelstillverkning (t.ex lean manufacturing, förpackning, automation)
- Matprocessteknik
- Ny produktutveckling och sensoriska vetenskaper
- System för livsmedelskvalitet och säkerhet
- Robotik för livsmedelstillverkning
- Livsmedelsindustrins digitalisering
- Hållbarhet och koldioxidnetto noll
Exempel på forskning som tidigare genomförts är:
- Livsmedelssäkerhet och nya dekontamineringstekniker
- Värmebearbetning och säkerhet för livsmedel med låg fuktighet
- Förpackning och tätning integritet
- Modified Atmosphere Packaging (MAP) av färsk frukt och grönsaker
- Antimikrobiella material
- Kvalitetsförbättring av torkad frukt
- Resurseffektivitet för grönsaksbearbetning
- Livsmedelssäkerhetskultur
- Analys av flyktiga organiska föreningar (VOC).
Hur du bedöms
En doktorsexamen tilldelas vanligtvis baserat på kvaliteten på studentens avhandling och förmåga att presentera och framgångsrikt försvara sitt valda forskningsämne i en muntlig tentamen (viva voce). De förväntas också visa hur deras forskningsresultat har bidragit till kunskap eller utvecklat befintliga teorier eller förståelser.
Anmälan till forskarutbildning
För att stödja din erfarenhet inom forskarvärlden uppmuntras nya studenter att registrera sig i oktober, februari eller maj. Förutom att träffa kamrater över hela universitetet som börjar sitt forskningsprogram samtidigt, finns det tillgång till ett centralt utbildningsprogram utformat kring de första tre månaderna av studien, och riktat stöd anpassat till varje steg av forskarresan. Alternativa inskrivningsdatum kan komma överens med din handledare på individuell basis.
Behörighetskrav 2023-24
Första eller övre andra klass hedersexamen i ett relevant ämne.
Utländska studenter kommer att behöva visa engelska språkkunskaper motsvarande IELTS 6.0 totalt, med minst 5.5 i varje element.
Om du inte uppfyller ovanstående IELTS-krav kan du kanske ta del av en av våra kurser i engelska och akademiska studier. Dessa specialistkurser är utformade för att hjälpa studenter att uppfylla de engelska språkkraven för deras avsedda studieprogram.
Avgifter och finansiering
För berättigade studenter finns det fler sätt än någonsin att finansiera din forskarutbildning, oavsett om du vill göra en undervisad eller forskarkurs. För dem som vill genomföra en masterkurs kan studenter i Storbritannien ansöka om ett lån som bidrag till kursen och levnadskostnaderna. Lån är också tillgängliga för dem som vill genomföra doktorandstudier. Universitetet erbjuder ett antal stipendier och finansierade studentskap för dem som är intresserade av forskarutbildning.
Karriärmöjligheter
Detta program kan stödja akademiker i en rad livsmedelsrelaterade karriärer. Det kan vara särskilt relevant för karriärer inom livsmedelsvetenskap och produkt- och processutveckling, både inom industrin och forskningsinstitut.
English Language Requirements
Certifiera din engelska kunskap med Duolingo English Test! DET är ett bekvämt, snabbt och prisvärt engelska onlinetest som accepteras av över 4 000 universitet (som det här) runt om i världen.