Ph.D. i hållbar förvaltning av jordbruk, skogsbruk och livsmedelsresurser
Florence, Italien
VARAKTIGHET
3 Years
SPRÅK
Engelsk
TEMPO
Heltid
ANSÖKNINGSTIDEN
Sista ansökningsdag för begäran
TIDIGASTE STARTDATUM
Begär tidigaste startdatum
STUDIEAVGIFTER
Begär studieavgifter
STUDIEFORMAT
Blandad
Introduktion
Ph.D. Programmet i hållbar förvaltning av jordbruksskogsbruk och livsmedelsresurser bygger på långvarig erfarenhet av forskning och undervisning vid Institutionen för jordbruk, livsmedel, miljö och skogsbruk (DAGRI) vid University of Florence . Ph.D. är en 3-årig heltidsperiod av lärande och forskning som erbjuder studenter vetenskaplig kunskap inom områdena jord- och skogsbruksekonomi, skogsplanering och övervakning, skogsdrift, trävetenskap, jord- och skogsbruksteknik, livsmedelsvetenskap och teknik. Doktorander kommer att förvärva de teoretiska och metodologiska tillvägagångssätt som behövs för att bygga innovation i planering och förvaltning av jordbruks-, skogs- och livsmedelssystem, ses som komplexa socio-ekologiska system.
Antagningar
Stipendier och finansiering
Akademiska styrelsen för varje kurs, på grundval av listan över inskrivna studenter, tillhandahåller stipendier. Det årliga beloppet för stipendiet är € 16.243,00, med utbetalning i uppskjutna månatliga avbetalningar (betalning görs den sista icke-arbetsdagen i månaden).
Stipendiets belopp höjs med 50 % för eventuella tillåtna utlandsvistelser för forskningsverksamhet relaterade till examensarbetet, upp till högst 18 månader.
Till detta belopp måste läggas, för det första, andra och tredje året av kursen, budgeten för forskningsaktiviteter i Italien och utomlands motsvarande 10% av stipendiets belopp, för ett minimibelopp på € 4.872,90.
Stipendieinnehavare måste registrera sig hos INPS (National Institute of Social Security).
Doktorander som antas av Akademiska nämnden till påföljande kursår får instruktioner om hur man anmäler sig via e-post från doktorandkontoret.
Läroplan
Ph.D. Programmet i hållbar förvaltning av jordbruksskogsbruk och livsmedelsresurser har fyra läroplaner:
Jordbruks- och skogsteknik (IAF)
Utbildnings- och forskningsprogrammet syftar till att förbättra färdigheter inom jordbrukshydraulik och biotekniska interventioner, vattenresurshantering i bristfälliga förhållanden, vattenbesparing inom jordbruket, mekanisering av jordbruket, precisionsjordbruk, jordbruks- och livsmedelsförsörjningskedjor, energisk användning av biomassa, energieffektiviseringsförbättringar inom agroforestry-system, design av landsbygdsbyggnader med innovativa och hållbara kriterier, hållbara byggmaterial, övervakning av agro-forestry territorium, digital kartläggning, användning av geografiska informationssystem för landsbygdsplanering och viltförvaltning
Food Science and Technology (FS&T)
Matvetenskaps- och teknikprogrammet erbjuder Ph.D. studenter möjligheten att möta ett brett område av forskningsintresse inom livsmedels- och livsmedelsförädlingsoptimering och innovation. Hållbarhet och hälsa är de viktigaste pelarna som utbildningen i forskningen för våra doktorander bygger på.
Optimering och kontroll av processer samt konsumentpreferenser representerar de huvudsakliga intresseområdena i samband med produktion och konsumtion av mat och dryck.
Skogsekonomi, planering och trävetenskap (EPFSL)
Syftet är att utbilda studenter för självständigt arbete i original forskning och stipendium inom följande områden: teoretiska och metodologiska tillvägagångssätt för hållbart skogsbruk; planering för bevarande av biologisk mångfald och förbättring av skogsekosystemtjänster; kvalitativ och kvantitativ bedömning av skogsekosystem, inklusive skogsinventering, fjärranalys och skogsmodellering; hållbar och låg miljöpåverkan skogsdrift; förbättring av system och strategier för skydd mot skogsbränder inklusive definition av modeller och riskkartor; träförsörjningskedja inklusive träprodukter; användning av trä för strukturella och innovativa produkter; metodik för bedömning och konservering av historiska och konstnärliga träföremål, inklusive finita elementmodellering.
Vinekonomi och landsbygdsutveckling (EVSR)
Utbildnings- och forskningsverksamheten fokuserar på:
- Analysen av effektiviteten i vinsektorn, från gårdsmiljön till det lokala jordbruks-livsmedelssystemet;
- Analys av frågor om landsbygdsutveckling, med betoning på de verktyg och metoder som möjliggör definition och tolkning av integrerade lokala utvecklingsmodeller;
- Analysen av hållbar utveckling och multifunktionalitet i landsbygdssammanhang, både när det gäller konkurrenskraftig utveckling av gårdar/gods och när det gäller skyddet av livskvaliteten i dessa territorier.