
Internationell doktorsexamen i civil- och miljöteknik
University of Florence

Nyckelinformation
Campus läge
Florence, Italien
språk
Engelsk
Studieformat
Blandad
Varaktighet
3 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
Introduktion
Doktorandprogrammet (enligt italienska Dottorato di Ricerca) är en akademisk examen på forskarnivå. Det representerar genomförandet av den tredje utbildningscykeln för forskning (enligt Bolognaavtalet) i det italienska akademiska systemet och tillhandahåller de förmågor och kompetenser som krävs för att utföra högkvalificerad forskning vid universitet, offentliga institutioner och privata företag. Det erbjuder också en högre professionell & forskningsorienterad utbildning för att leda och leda teknisk utveckling för stora företag och företag, på nationell såväl som europeisk/internationell nivå.
Det övergripande målet är utbildning av forskare och experter i de innovativa aspekterna relaterade till området anläggnings- och miljöteknik.
En kort historisk genomgång
Förberedelserna startade vid ett bilateralt toppmöte som hölls i Villa Vigoni 1999 och efter två år avgjordes det gemensamma internationella doktorandprogrammet Università di Firenze – TU Braunschweig till en början på ett specifikt ämne relaterat till "Riskhantering i den byggda miljön" på initiativ som togs av de två universiteten efter respektive stöd från:
- MIUR (Ministero Università e Ricerca i Italien) genom sina internationaliseringsåtgärder för beviljande av internationella doktorandkurser (Interlink-program 1998-2000, art. 7 DM 21/6/1999);
- DFG (Deutsche Forschungsgemeinschaft, Bonn) genom bidraget GRK 802 (2002-2011)
Programmet fick starkt stöd av tyska DFG eftersom det representerade det enda som ledde till en gemensam doktorsexamen som finansierades bilateralt av en italiensk och en tysk organisation.
2010 lanserade regionen Toscana en utlysning till sina universitet för att bevilja stipendier till internationella doktorandprogram (Progetto PEGASO). Efter den första framgångsrika kandidaturen 2011, var detta början på det årliga stödet från den regionala administrationen till internationaliseringen av utbildningen till forskning inom Toscanas universitet. Senare har PEGASO-projektet stöttat och beviljat, varje år upp till 5, 3-åriga stipendier, med villkoret att delta i ett verkligt internationellt program (dvs. bilateral handledning, enstaka slutprov inför en gemensam panel, uppnående av en gemensam eller dubbel examen, 12 månaders forskningsvistelse vid den utländska partnerinstitutionen, etc.).
Efter utgången av GRK 802 2012, anslöt sig flera andra europeiska universitet till programmet genom individuella samrådsavtal. Nuförtiden är mer än 10 ledande tekniska universitet eller ingenjörsskolor i Europa och utomlands (utöver TU Braunschweig) i nätverk med universiteten i Florens och Pisa för att tilldela en gemensam eller dubbel examen till forskare i InDICEE-programmet.
Antagningar
Stipendier och finansiering
Akademiska styrelsen för varje kurs, på grundval av listan över inskrivna studenter, tillhandahåller stipendier. Det årliga beloppet för stipendiet är € 16.243,00, med utbetalning i uppskjutna månatliga avbetalningar (betalning görs den sista icke-arbetsdagen i månaden).
Stipendiets belopp höjs med 50 % för eventuella tillåtna utlandsvistelser för forskningsverksamhet relaterade till examensarbetet, upp till högst 18 månader.
Till detta belopp måste läggas, för det första, andra och tredje året av kursen, budgeten för forskningsaktiviteter i Italien och utomlands motsvarande 10% av stipendiets belopp, för ett minimibelopp på € 4.872,90.
Stipendieinnehavare måste registrera sig hos INPS (National Institute of Social Security).
Doktorander som antas av Akademiska nämnden till påföljande kursår får instruktioner om hur man anmäler sig via e-post från doktorandkontoret.
Läroplan
Doktorandkursen är uppdelad i tre läroplaner:
Fast, flytande och materialmekanik
- En plastbudgetmetod för att modellera Pathways , nedbrytning och lagring i floder, kustområden och öppet hav
- Hydromorfodynamik hos floder och interaktioner med vegetation, broar och vallar
- Analytiska, beräknings- och probabilistiska modeller för murverk och murverk
- Innovativa metoder inom beräkningsmekanik
- Modellering, experimentell testning och design av material och metamaterial för strukturellt bruk
- Mikro- och nanostrukturerade material
- Experimentella, analytiska och numeriska modeller för kompositer
- Smarta material och strukturer
Konstruktionsdesign, verifiering och kontroll
- Icke-deterministisk numerisk geoteknisk seismisk platsresponsanalys
- Energisk hållbarhet, teknisk innovation och säkerhet för nya byggnader och befintligt byggnadsarv
- BIM för digitalisering av bygg- och anläggningsprocess
- Material, utrustning och teknik för transportinfrastruktur.
- Experimentellt arbetsflöde genom fri programvara med öppen källkod för att skapa en icke-konventionell plattform för att övervinna GIS- och BIM-gränser i hanteringen av byggt arv
- Studie och utveckling av Machine Learning-baserade metoder för strukturell hälsoövervakning av historiska konstruktioner
- Samtida och historiska strukturer: bedömning, modellering, ombyggnad och övervakning
- Experimentell och numerisk modellering av interaktioner mellan vind och struktur
- Mekaniska och numeriska modeller för stål- och armerade betongkonstruktioner
- Risk- och resiliensbedömning av befintliga bronät
- Innovativa lösningar för antiseismiska konstruktioner
Miljö, resurser och säkerhet
- Metoder för vatten – energi – mat – ekosystem Nexus studie och hantering
- Probabilistiska metoder för bedömning av seismiska vätskeeffekter.
- Multiriskhantering och klimatanpassning i urbana hotspots.
- Innovativa metoder inom beräkningsmekanik
- Kompostering av organiskt avfall och bioplast
- Verktyg, metoder och modeller för att designa, bedöma, planera utveckla och utnyttja mobilitets- och transporttjänster och teknologier inklusive ITS och automatiserad mobilitet
- Säkerhetssystem, mänskliga faktorer, sårbara trafikanter och säkra vägar
- Integrering av digital bildkorrelationsteknik och UAV-fotogrammetriska mätningar för avancerad övervakning av lutningsinstabilitet
- Ubiquitous/indoor positioning, navigation och sensorfusion
- Kust-, offshore- och marin förnybar teknik
- Resurs- och energiåtervinning från avloppsvatten och avfall