Keystone logo
University of Florence

University of Florence

University of Florence

Introduktion

University of Florence går tillbaka till Studium Generale som inrättades av den florentinska republiken 1321. Det har haft mycket kända forskare (Galileo Galilei) och professorer såväl som de två senaste italienska premiärministrarna (Giuseppe Conte och Mario Draghi). Men först 1923 fick universitetet sitt egentliga namn och förvandlades till ett modernt omfattande universitet med sina 21 avdelningar och 10 skolor.

Unifi erbjuder 127 kandidatexamen, 57 mastersexamina, 9 långa examina, 24 doktorandprogram och över 50 specialiseringsskolor. Bland dessa program är över 40 internationella: 10 undervisas på engelska och 31 med dubbla eller gemensamma examina. Inom de flesta utbildningar erbjuds kurser i engelska.

Unifi är ett av de mest populära universiteten för Erasmus-studenter (över 900 inkommande per år) och är en del av EUniWell, en European Universities Alliance. Nätverket har identifierat fyra nyckelområden för forskning och undervisning, nära kopplade till FN:s mål för hållbar utveckling.

University of Florence är ett av de viktigaste italienska offentliga universiteten och har ett starkt internationellt yrke. Det främjar samarbete med akademiska institutioner och forskningsinstitutioner över hela världen och välkomnar utländsk lärare, forskare och studenter för att främja kulturell och vetenskaplig internationalisering. För detta ändamål, genom sina institutioner och skolor, främjar universitetet gästfriheten hos högt kvalificerade gäster från hela världen.

Dessutom ägnar den traditionellt särskild uppmärksamhet åt utvecklingen av samarbetsrelationer med utländska universitet och till internationaliseringsprocessen, som har blivit en strategisk och dominerande aspekt av universitetets liv inom forskning, undervisning, organisering av studieprogram, rörlighet för lärare, forskare och studenter.

Av dessa skäl kvalificerar University of Florence sig som en av de privilegierade destinationerna för internationella gäster.

Välkomsttjänst

Välkomsttjänsten hjälper internationella studenter, doktorander, stipendiater, forskare och professorer som anordnas av University of Florence inom specifika europeiska eller internationella projekt att hitta lämpligt boende i staden.

Välkomsttjänsten kan boka gästerna i universitetsbostäderna och andra lokala boendefaciliteter och tillhandahåller information om onlineplattformar för att hitta boende.

Studerar i Florens

Hundrafyrtiosex examenskurser (första och andra nivån och enkelcykel) varav 15 är på engelska, organiserade i 10 skolor, en total befolkning på cirka femtioen tusen inskrivna, varav en fjärdedel kommer från länder utanför regionen . University of Florence är ett stort universitet, med ett mycket brett utbud av kurser som spänner över alla ämnesområden. Det finns över nio tusen studenter varje år i Florens. Dessutom är andelen florentinska utexaminerade i arbete ett år efter examen över det nationella genomsnittet, enligt uppgifter från Almalaurea.

Visumkrav

Inreseförfaranden varierar beroende på den sökandes nationalitet, bosättningsland, syfte med resan och vistelsens längd.

För detaljerad och specifik information, besök universitetets webbplats:

 • Internationella studenter
 • Doktorander
 • Internationella akademiker

Innan din avresa till Italien rekommenderar vi starkt att du konsulterar respektive offentliga myndigheters webbplatser eller kontor för fullständig, officiell och uppdaterad information.

Stipendier och finansiering

Det finns flera alternativ för att få ekonomisk hjälp för att göra en akademisk karriär vid University of Florence .

Incitament och ekonomiskt stöd till studenter

 • Deltids jobb
  För tjänster på bibliotek, museer och andra universitetsservicecenter
 • Bidrag till handledningsverksamhet
  Att ge akademiskt stöd till studenter
 • Återbetalning av skatter och avgifter och andra ekonomiska förmåner
  Erbjuds för specifika program av särskilt nationellt och europeiskt intresse för att främja inskrivning
 • Studenter med internationellt skydd:
  Tillgång och stöd för studenter som söker asyl och internationellt skydd
 • Universitetskorridorer för flyktingar - UNICORE-projektet
 • DSU Toscana (länk till en extern webbplats)
  Offentliga utlysningar relaterade till stipendier för studenter som erbjuds av DSU, den regionala myndigheten för rätten till högskoleutbildning. Förfarande för studenter utanför EU

Studentberättelser

Platser

 • Florence

  Piazza di San Marco, 4, 50121, Florence

  Frågor