Keystone logo
© unica
Université Côte d’Azur (UCA)

Université Côte d’Azur (UCA)

Université Côte d’Azur (UCA)

Introduktion

Université Côte d'Azur är ett nyligen skapat kluster av högskolor på den franska rivieran som samlar de viktigaste aktörerna inom högre utbildning och forskning i regionen. Université Côte d'Azur syftar till att utveckla en ny 2000-talsmodell för franska universitet, baserad på nya interaktioner mellan discipliner, en ny form av samordning mellan forskning, undervisning och innovation och starka partnerskap med den privata sektorn och lokala myndigheter. I januari 2016 vann Université Côte d'Azur ett prestigefyllt ”IDEX” -pris från den franska regeringen för sitt UCAJEDI-projekt och placerade det bland de 10 bästa världsklass, omfattande universitet i Frankrike.

Universitetet i det 21: a århundradet

Université Côte d'Azur består av 13 enastående institutioner, som arbetar tillsammans som ETT UNIVERSITET. Vi utmanar oss själva på alla sätt. Vi bryter hinder på nästan alla områden. Vi går utöver gränserna. Vi söker efter det bästa av oss alla, den bästa av dig, för att göra vår värld bättre.

UCA: s omfattning samlar således alla offentliga och privata enheter för högre utbildning och forskning, välkända och synliga på den internationella scenen, som finns på Côte d'Azur. Den innovativa karaktären av dess distinkta samarbetsmetoder kommer att skapa självorganiserande förutsättningar för excellens; det kommer att driva framväxten av framtida vetenskap, Träning, och innovation.

 • Université Nice Sophia Antipolis (UNS), forskningsintensiv, närvarande i alla internationella rankningar;
 • Två nationella forskningsorgan: CNRS och Inria, tvärvetenskapliga och emblematiska inom digital vetenskap, respektive;
 • En annan stjärna som går med i UCA: s kluster är Côte d'Azur Observatory (OCA). Med cirka 450 anställda på fyra platser (Mont Gros och Valrose i Nice, Sophia Antipolis och Plateau de Calern Observatory). Designad av Charles Garnier OCA har ett anmärkningsvärt arkitektoniskt och vetenskapligt arv, Men långt ifrån att titta på det förflutna, det är fortfarande ett internationellt erkänt centrum för forskning inom geovetenskap och astronomikonsort med precisionsmekanik, högpresterande datorcentra och virtuella observatorier.
 • Centre Hospitalier Universitaire (CHU) i Nice, ett ledande nationellt centrum för simulering och innovation inom hematologi, biologiska resurser och terapier som placerar grundläggande forskare sida vid sida med medicinska forskare och ingenjörer;
 • EDHEC och SKEMA, två enastående handelshögskolor som finns i alla internationella rankningar; närvaron av två handelshögskolor, närvarande på världsrankingen, ger projektet, förutom deras forsknings- och utbildningsverksamhet, en kultur för kvalitetssäkring, till projektet, en kultur för kvalitetssäkring
 • Ett konsortium bestående av sex konstskolor, aktiva på den internationella scenen, bestående av anläggningar i världsklass, är en garanti för originaliteten i vår vision och kommer att öka kreativiteten i vår strategi. Sammantaget ger var och en av spelarna ett unikt bidrag med högt mervärde och en ny dimension.
 • Centre National de Création Musicale, är ett av de sex nationella centra för fransk musikalisk skapelse. Dess uppdrag är att sprida och främja repertoaren för samtida musik genom att distribuera sin verksamhet främst på fyra axlar: produktion, sändning, Träning, och forskning.
 • Ecole Nationale Supérieure d'Art Villa Arson, det är en unik nationell institution tillägnad samtida konst. Det återförenas på en enda plats en konstskola, ett konstcenter, en konstnärsbostad, och ett specialiserat bibliotek. Byggnaden har listats Patrimoine du XXe siècle
 • Skolan för hållbar design (SDS), som formar framtiden, med ett ansvarsfullt fokus på de fyra pelarna i hållbar utveckling genom nya och kreativa inlärningsmetoder i samarbete med industrin.
 • Ecole Supérieure de Danse de Cannes Rosella Hightower, Sedan starten 1961 har Ecole Superieure de Danse de Cannes Rosella Hightower blivit en av världens främsta professionella dansskolor när det gäller klassisk balett, samtida dans och Jazzträning. Esfa samarbetar med professionella danskompanier, bland annat Les Ballets de Monte-Carlo, eller internationella tävlingar som Le Prix de Lausanne.
 • Nationella konservatoriet i Rayonnement Régional de Nice (CNRR). Sedan 1957 har konservatoriet tillgodosett mer än 50 000 studenter från över 50 olika länder och har välkomnat en rad stora musiker, antingen som studenter eller som lärare från hela världen.


UCA: s ambitioner

Forskning, skapa, förnya

Université Côte d'Azur skapades 2015 för att leva upp den kollektiva ambitionen för de stora aktörerna inom högre utbildning och forskning på Franska Rivieran. Som ett kluster för högre utbildning som inkluderar ett stort forskningsuniversitet, flera forskningsbyråer och laboratorier på toppnivå, elit handelshögskolor, och en grupp internationellt kända konst- och designskolor, UCA är väl positionerat för att tillhandahålla tvärvetenskapliga, kreativa lösningar på de komplexa utmaningar som en snabbt föränderlig värld medför.

Vår vision bygger på den franska Rivierans rika historia som centrum för konstnärlig och teknisk innovation och som hem för den största teknikparken i Europa (Sophia Antipolis) och bygger på vetenskaplig och pedagogisk excellens, ett starkt internationellt fokus, djupa kontakter med lokala industriella och statliga partners och en resolut tvärvetenskaplig syn. Våra forsknings- och utbildningsprogram är frukten av avdelade interaktioner mellan discipliner, införandet av mänskliga, konstnärlig, och ledningsdimensioner till våra projekt, och en rigorös grund baserad på kvantitativ, digital, och datadrivna tillvägagångssätt.

Som ett erkännande av vår ambitiösa agenda och vetenskaplig excellens, i januari 2016 tilldelades UCA en prestigefylld ”IDEX” (Excellence Initiative) pris av den franska regeringen, placera UCA bland en liten grupp högprofilerade, franska universitet i världsklass och ger en begåvning för att hjälpa oss att uppnå vårt mål att omvandla vårt universitet och vår region. Vi har också nyligen vunnit ett antal andra stora nationella priser för att stödja vår verksamhet i, i synnerhet, fortsatt utbildning, grund- och forskarutbildning, och entreprenörskap.

Med över 20% av vår fakultet och studenter som kommer från utlandet vänds UCA starkt mot omvärlden, en aspekt som ständigt förstärks med skapandet av elit internationella partnerskap och utvecklingen av nya internationella utbildningsprogram som kommer att undervisas helt på engelska. Nya tjänster har också skapats för att locka internationella forskare och studenter och låta dem bosätta sig i regionen, samt för att hjälpa universitetsfakulteten att publicera sin forskning i internationella topptidskrifter.

UCA arbetar också för att utveckla entreprenörs- och affärsfärdigheter bland sina forskare och studenter. Ett antal nya program syftar till att inspirera entreprenörsandan hos studenter på alla nivåer och att ge dem de verktyg som behövs för att uppnå sina drömmar. Universitetsforskare och idéer är också kärnan i många företag i regionen, oavsett om de är baserade på universitetsforskning eller grundade av en medlem av universitetet.

Slutligen strävar UCA efter att vara en katalysator som kommer att förändra Côte d'Azur-regionen och bidra till dess tillväxt genom att tillhandahålla lösningar på affärsproblem genom konsultverksamhet, fortbildning och genom licensiering av upptäckter till nya och befintliga företag. Det ständiga idéutbytet mellan universitetet och regionen är en viktig bidragsgivare till dess tillväxt och framgång. Mycket av UCA: s ledande forskning kan översättas till lösningar, Produkter, och företag som kommer att gynna både samhället och ekonomin.

Platser

 • Nice

  Nice, Frankrike

 • Cannes

  230 Av. Francis Tonner, 06150, Cannes

  • Grasse

   4, traverse Dupont, 06130, Grasse

   • Biot

    ISA INSTITUTE 400 route des chappes, 06903, Biot

    Frågor