
PhD in
Doktorandinnovation inom livsmedelssäkerhet och teknik Universidade Santiago de Compostela

Introduktion
Globaliseringen av ekonomin och livsmedelsmarknaden gör teknik och livsmedelssäkerhet till en fråga av allmänt intresse som påverkas av många faktorer. Ett effektivt skydd av rätten till livsmedelssäkerhet kräver ett omfattande tillvägagångssätt som tar hänsyn till de risker som är förknippade med mat från jord till bord och som tar hänsyn till alla möjliga perspektiv. Dessutom tar det på ett mycket särskilt sätt hänsyn till den växande betydelsen av näringsrisker, med tanke på den oroande förekomsten av fetma idag och främst hos barn och ungdomar.
presentation
Globaliseringen av kommersiellt utbyte och migrationsrörelser, förändringarna i preferenser för livsmedelskonsumtion och näring av spanska medborgare ger också nya problem. Näring, teknik och livsmedelssäkerhet utgör en hel kultur som inte bara ligger i kunskapen om mat, dess teknik och dess analytiska bestämningar, utan också kräver en bredare syn på vad en säker och hälsosam kost innebär. Alla dessa aspekter och de upptäckta utbildningskraven motiverar undervisningen av ett doktorandprogram som behandlar denna fråga på ett specifikt sätt. Det är avsett att utbilda akademiker med utmärkt akademisk förberedelse, vilket gör det möjligt för dem att vara högkvalitativa lärare och forskare inom ramen för teknik och livsmedelssäkerhet i sin vidaste bemärkelse, utveckla sin egen bransch eller samarbeta i innovation och utveckling inom områden relaterade till mat och / eller livsmedelsföretag. . Doktorstiteln är bakterien från de nya generationerna av forskare i offentliga och privata forskningsorganisationer, R + D + I-avdelningar i företag, laboratorier, officiella kontrollcentra och, i förekommande fall, av framtida universitetsprofessorer inom nutrition, bromatologi och livsmedelsteknik.