Keystone logo

University of Algarve

A logo

Introduktion

Välkommen till UALG Virtual Fair!

Utmaningen med social distans gör det underligt att vi alla är närmare.

Vem som helst var som helst, var som helst i landet eller i världen, har möjlighet att besöka UALG Virtual Fair (använd samma länk som ovan) och lära sig om våra erbjudanden för läsåret 2020/2021.

Vad väntar på dig?

Under två veckor kommer deltagarna att kunna besöka en interaktiv paviljong, där utställningar från alla högre skolor och högskolor kommer att finnas med material för att publicera utbildningserbjudanden för samråd och nedladdning. Varje monter kommer också att ge en livechatt där deltagarna kan ställa frågor. Den virtuella mässan öppnar också utrymme för kurspresentationssessioner, överförda genom videokonferens. Veckan från 15 till 19 juni kommer att ägnas åt TeSP-kurser, kandidatexamen och integrerade magister, medan veckan från 22 till 26 juni kommer att ägnas åt forskarkurser och magister. Kom och upptäck, utforska, ifrågasätta, känna och välj University of Algarve !

Varför välja University of Algarve ( UALG )?

University of Algarve (Portugal) är ett ungt offentligt universitet med en studentbefolkning på nära 9 000 anställda och sysselsätter över 700 akademiker. Under de senaste tre decennierna har University of Algarve konsoliderat länken med regionala verksamheter och med de offentliga och privata organisationerna, uppmuntrar kunskapsöverföring och bidrar till hållbar utveckling med positiv inverkan över hela samhället.

Undervisning

University of Algarve etablerat på tre campus, två i Faro och ett i Portimão, erbjuder kurser i sex tematiska områden: Konst, litteratur och historia; Ingenjörsvetenskap; Life, Earth, Marine and Environmental Sciences; Medicin och allierade vetenskaper; Social, utbildning och yrkesutbildningsvetenskap; och ekonomi, ledning och turism. Studierna inom dessa områden inkluderar grund- och forskarutbildning (magisterexamen och doktorsexamen).

Forskning

Forskning vid University of Algarve genomförs i dynamiska och framstående forskningscentra, som ger innovation och mervärde som ökar forskning och utveckling inom olika områden som marinvetenskap, biologi och biomedicin, elektronik och telekommunikation, litteratur, historia, kommunikation och konst . Dess laboratorier är öppna för världen och rekryterar de allra bästa unga forskarna över de olika forskningsområdena av excellens.

Internationalisering

Nyligen har det skett en betydande ökning av utländska studenter från mer än 80 länder på grund av University of Algarve . Av sina 8 000 studenter är 20% utländska studenter, varav nästan hälften vid universitetet enligt bilaterala avtal och samarbetsprogram, främst Erasmus och Erasmus Mundus. Kvaliteten och mångfalden på europeiska magister och doktorsexamen, i kombination med forskarutbildningar öppna för studenter från hela världen förklarar storleken på denna rörlighet.

Plats

Beläget i den sydligaste delen av Portugal, en av de mest turistiska regionerna i Portugal, har universitetet två universitetscampus belägna i Faro (huvudstad i regionen, med en internationell flygplats, idrottsarena, centralsjukhus) och ett i Portimão, Algarves andra huvudstad.

Stödfaciliteter

Alla campus erbjuder specifika klassrum, dator- och multimediabibliotek, auditorier, bibliotek och studie- och mötesrum. Trådlöst internet är tillgängligt på alla campus. Med boende i bostad hallar för över 600 studenter, flera matsalar och kafeterior i de olika campus, sjukvård och kultur-och sportaktiviteter, i University of Algarve har bevittnat en betydande tillväxt i form av studenter, moderna faciliteter och kvalitet och mångfald program som erbjuds.

Platser

  • Universidade do Algarve UAlg Rua da Universidade 81, 8005-139, Faro

Frågor