Keystone logo
SOAS University of London Forskningsexamina (MPhil/PhD) i skapande konst
SOAS University of London

Forskningsexamina (MPhil/PhD) i skapande konst

London, Storbritannien

3 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 4 670 / per year *

På Campus

* heltidsavgifter per läsår: UK/EU £4 670; Utomlands 20 800 £. Deltidsavgifter per läsår: Storbritannien/EU £2 335; Utomlands 10 400 £

Introduktion

Närvarosätt: Heltid eller deltid

Detta MPhil/PhD Creative Arts-program ger avancerad utbildning och forskningserfarenhet på doktorandnivå i Creative Arts, brett förstådd för att omfatta en rad uttrycks- och scenkonster (inklusive dans och teater), förkroppsligade kunskapstraditioner (inklusive oratoriska och hantverksmässiga tekniker). ), och estetik. Programmet erkänner att vissa etablerade kulturella former ligger mellan den västerländska akademins konventionella disciplinära gränser (inklusive dansdramer, dockteater, mode, parfymeri och digitala konstverk) och bygger på den samlade expertis som finns hos medlemmar i School of Arts för att skapa en plattform för kritiskt engagemang med dessa former.

Medlemmar av School of Arts täcker ett brett geografiskt område, över Asien och Mellanöstern, Afrika och diasporiska kulturer. Vi har också doktorander som arbetar med projekt som faller utanför denna geografiska vidd, inklusive forskning om Europa och Amerika. Personalen har ofta forskningsintressen i frågor som går över regiongränser; På vår institutionspersonalsida finns en sammanfattning av deras intressen, forskningsinriktningar och aktiviteter.

Studenter i School of Arts använder en mängd olika forskningsmetoder, inklusive fältarbete, intervju, arkivforskning, inspelning och filmning, performance, transkription och analys, komposition och kuratorprojekt. En nyckelfunktion i examen i Creatve Arts är utrymmet för praktikforskning, där det är relevant. Detta kan inkludera designportföljer, installationer och prestanda.

De flesta SOAS forskarstudenter tillbringar lite tid med att göra fältarbete i forskningsregionerna. Genom SOAS ' olika kontakter med individer och institutioner vid universiteten och regeringarna i Asien och Afrika kan studenterna kanske dra nytta av personliga kontakter och introduktioner.

Antagningar

Läroplan

Karriärmöjligheter

Studentberättelser

Om skolan

Frågor