Keystone logo
SOAS University of London Forskarexamina (MPhil/PhD) i utvecklingsstudier
SOAS University of London

Forskarexamina (MPhil/PhD) i utvecklingsstudier

London, Storbritannien

3 Years

Engelsk

Heltid, Deltid

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 4 670 / per year *

På Campus

* heltidsavgifter per läsår: UK/EU £4 670; Utomlands 20 800 £. Deltidsavgifter per läsår: Storbritannien/EU £2 335; Utomlands 10 400 £

Introduktion

Närvarosätt: Heltid eller deltid

Studera MPhil/PhD i utvecklingsstudier på SOAS att inse din potential att ta itu med globala orättvisor och förvandla världen med din forskningseffekt.

Som doktorand forskare kommer du att gå med i ett välkänt globalt mångsidigt forskarsamhälle med tillgång till forsknings- och undervisningsmöjligheter, såväl som en omfattande serie seminarier som presenteras av ledande utvecklingsproffs och praktiker.

Institutionen har för närvarande 52 forskarstudenter som arbetar med en rad forskningsämnen i många delar av Asien, Afrika, Latinamerika och Mellanöstern. Vi är särskilt intresserade av potentiella forskarstuderande som vill arbeta i ett av de viktigaste institutionella forskningsklustren, specifikt: Labour, Movements and Development; nyliberalism, globalisering och stater; Våld, fred och utveckling; Vatten för Afrika; Migration, rörlighet och utveckling; Agrar förändring och utveckling; Utvecklingspolitik, bistånd, institutioner och fattigdomsbekämpning.

SOAS Forskarstudenter uppmuntras att delta i veckovisa utbildningssessioner för att introducera dem till ett antal praktiska tekniker och yrkesfärdigheter som används inom utvecklingsyrket, varannan vecka seminarier om ämnen som är relevanta för utvecklingsstudier och, där så är lämpligt, workshops efter erfarenhet.

Varför studera MPhil/PhD Development Studies på SOAS

  • Vi är rankade som nummer 5 i QS World University Rankings i ämnet utvecklingsstudier.
  • SOAS är rankad bland de 5 bästa universiteten i Storbritannien för att producera en VD eller Managing Director, enligt ny forskning.
  • Akademisk personal och deras forskningsområden inkluderar professor Laura Hammond MA, PhD (Wisconsin) Afrikas horn; Etiopien; Somalia; påtvingad migration; vidarebosättning; återvändande; remitteringar; internationellt bistånd och professor Gilbert Achcar BA (Lyons) BA, MA (Libanesiska University Beirut) PhD (Paris VIII) Mellanöstern och Nordafrika; social och politisk teori; internationella relationer; globalisering; religionssociologi.

Antagningar

Läroplan

Studentberättelser

Om skolan

Frågor