Keystone logo
Queen's University of Belfast - Medical Faculty

Queen's University of Belfast - Medical Faculty

Queen's University of Belfast - Medical Faculty

Introduktion

Queen's University Belfast rankas i de 200 bästa universiteten i världen (QS World University Rankings 2019)

140 i världen för examensutsikter (QS Graduate Employability Rankings 2020)

Grundades 1845 som Queen's College Belfast, en av tre Queen's Colleges i Irland, blev det ett oberoende universitet 1908 och är det nionde äldsta universitetet i Storbritannien. I dag är Queen's medlem i Russell Group och kombinerar forskning och utbildning med en studentcentrerad etos.

Queen's är rankad som 8: e plats i Storbritannien för forskningsintensitet (REF 2014 / Times Higher Education) med över 75% av sin forskning bedömd som "världsledande" eller "internationellt utmärkt" under REF 2014.

Vi är ett globalt universitet

Studenter tycker om att utbildas av världsledande akademiker som arbetar i framkant av sina discipliner och en betydande investering i studentupplevelsen har resulterat i höga nivåer av studenttillfredsställelse och anställbarhet.

Globala forskningsinstitut

Baserat på sin disciplinära expertis har universitetet skapat fyra flaggskepp Global Research Institute som förenar ledande akademiker för att hantera några av de största globala utmaningarna i vår tid inom områdena: Global Peace, Security and Justice; Cybersäkerhet; Hälsokunskap; och livsmedelssäkerhet.

Fakulteten för medicin, hälsa och livsvetenskap

Fakulteten för medicin, hälsa och livsvetenskaper vid Queen's levererar högkvalitativ, ledande utbildning genom personal i världsklass med fokus på samhällets behov. Vi tillhandahåller en pedagogisk upplevelse som är forskningsledd och berikar våra studenter intellektuellt, socialt och kulturellt.

Vårt hopp är att elever från hela världen kommer att gå med oss för att både lära sig och också ta med nya idéer och tillvägagångssätt som hjälper oss att driva våra ambitioner att förbättra och främja livet. Queen's är kärnan i Belfasts kultur, liksom dess konst och sociala scener. Vi är stolta över att vara en del av en livlig, kosmopolitisk stad med ett livligt socialt liv och ett rikt kulturarv.

Att ta itu med globala utmaningar

Genom vår utbildning och forskning strävar vi efter att ta itu med några av världens största utmaningar, vår akademiska personal genomför världsledande forskning genom våra skolor och globala forskningsinstitut inom hälsovetenskap och global livsmedelssäkerhet. Detta har resulterat i nya behandlingar för patienter och högre skyddsnivå för maten vi äter.

Fakultetsskolor

Skolan för biologiska vetenskaper
Skolan för medicin, tandvård och biomedicinska vetenskaper
Skolan för omvårdnad och barnmorskor
School of Pharmacy

Platser

  • Belfast

    Queen's University Belfast University Road Northern Ireland, BT7 1NN, Belfast

Frågor